И като скъсам случайно някоя гума? 7 дни да не си карам колата, щото няма гуми. Не виждам смисъл. Вместо да дам 1100-200лв за гуми, ще дам 2500 за гуми с джанти...PRO написа: 19.09.2018, 21:53:51 Може да няма налични, но ще ти доставят. Това според мен е разумният зимен размер.
https://www.reifendiscount.de/de/suche/ ... adindex=98
Комплекта от Шкода е към 2500лв в Чехия.
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Във WRC да.
Слагай си същия размер и си карай.
Другото са излишни упражнения, както и железните джанти.
- Rangel
-
angelov1999
Здравейте колеги, аз тази зима обмислям да мина на по-висока гума (от 205/55/R16 на 205/60/R16) мислите ли, че би било проблем , като се има в предвид, че производителя е задал стандарт 205/55/R16? Колата е суперб 2 4х4.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Миналата година направих точно това на точно същата кола - никакви проблеми, печелиш някой и друг сантиметър за газене
Разликата в скоростомера е незначителна. Принципно мойта от завода е бая навирена и остава огромно място под арката на калника даже и с такъв размер гума. Но ако си с някакви полегнали прижини, вече незнам.
Но този размер гуми са малко по-скъпи от заводския.
Апропо с този размер гума колата изглежда много по съразмерна, защото със заводския размер на тоя шлеп, колелата малеят. На С3 взеха та се усетиха и минаха на горния размер.
Но този размер гуми са малко по-скъпи от заводския.
Апропо с този размер гума колата изглежда много по съразмерна, защото със заводския размер на тоя шлеп, колелата малеят. На С3 взеха та се усетиха и минаха на горния размер.
Бееееее.....
- Rangel
До края на месеца в Диана има 35% онлайн. Чистят си складовете, не знам с какъв ДОТ са.
Моя избор ще е DUNLOP WINTER SPORT 5 98V XL FR 235/45 R18. Ако някой иска да ги плюе сега е момента, преди да съм ги взел
.
Моя избор ще е DUNLOP WINTER SPORT 5 98V XL FR 235/45 R18. Ако някой иска да ги плюе сега е момента, преди да съм ги взел
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Щом чистят,стар дот разбира се.
Четох ти мненията Рангел.
Ша са нашиеш.
И ще пищиш после.
Ма ти глеаш да спестиш 80лв за 4 гуми 18`ки.
Не ми отговаряй,няма нужда.
Ясен си.
Ша са нашиеш.
И ще пищиш после.
Ясен си.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
В повечето онлайн магазини са с такива отстъпки - винаги. Медина Мед като наш партньор предлага следното:
ОТСТЪПКА ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ШКОДА ФОРУМ - БЪЛГАРИЯ:
- 37% от тарифните цени за всички гуми
- 20% от цените за труд
За смяна на гуми - Интерпан:
- 50% от цените за труд
- 37% от тарифните цени за всички гуми
- 20% от цените за труд
За смяна на гуми - Интерпан:
- 50% от цените за труд
TSI Team
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Тук малко за зимни гуми иде вече реч, но Чичо Ваньо слага Нови летни.
Мишлен Пилот Спорт 4.
Слагам снимки за да се види разликата спрямо Дънлопа.
1. По-висок борд за Мишлена.. ..........Просто на Дънлопа бордът е по-нисък. По-къс като височина.
2. Плосък борд за Мишлена. Дънлопа е Бъчвовиден.
3. Джантата Макар и 9 Инча се покри от Гумата. Ръбът на Джантата е под нивото на Ръба на Борда на Гумата.
При Дънлопа бяха наравно, че и малко ръбът на джантата по-навън беше.
4. Очаквах да е по-шумна Мишлена, защото по етикет я дават 71 срещу 69 Дб сравнено с Дънлопа, но не е. Въобще тези Буквичики май са Ала Бала.
....... Дънлоп е чудесна гума, но ме дразнеше бъчвовидния борд. Иначе нямам никакви забележки.
Даже още 10на хиляди имат хляб. Продавам ги.
Мишлен Пилот Спорт 4.
Слагам снимки за да се види разликата спрямо Дънлопа.
1. По-висок борд за Мишлена.. ..........Просто на Дънлопа бордът е по-нисък. По-къс като височина.
2. Плосък борд за Мишлена. Дънлопа е Бъчвовиден.
3. Джантата Макар и 9 Инча се покри от Гумата. Ръбът на Джантата е под нивото на Ръба на Борда на Гумата.
При Дънлопа бяха наравно, че и малко ръбът на джантата по-навън беше.
4. Очаквах да е по-шумна Мишлена, защото по етикет я дават 71 срещу 69 Дб сравнено с Дънлопа, но не е. Въобще тези Буквичики май са Ала Бала.
....... Дънлоп е чудесна гума, но ме дразнеше бъчвовидния борд. Иначе нямам никакви забележки.
Даже още 10на хиляди имат хляб. Продавам ги.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
страхотен избор.Аз съм се засилил да слагам 4s 235 35 р19 напролет.Ще помоля за още едно мнение сред като покараш 5-6 хил км, четох доста ревюта но мисля че твоето мнение ще е по обективно за нашите условия /поведение на мокро и здравина борд към дупки най вече ме вълнуват./ Благодаря предварително.- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Пилот спорт съм карал преди мноооого години, много по-малки и на доста по немощна кола, но спомените ми са върховни, тая гума залепваше за пътя, а при спиране, имах чувството, че купето ще продължи без осите.
Мишлен във високия клас са страхотни, за разлика от ниския, където са по-боклук от боклуците.
Мишлен във високия клас са страхотни, за разлика от ниския, където са по-боклук от боклуците.
Бееееее.....
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Още на 1000км мога да споделя впечатления.Svetilio написа: 29.09.2018, 13:36:49 Ще помоля за още едно мнение сред като покараш 5-6 хил км, четох доста ревюта но мисля че твоето мнение ще е по обективно за нашите условия /поведение на мокро и здравина борд към дупки най вече ме вълнуват./ Благодаря предварително.
Вчера ходих до София и обратно за да гледам мача между ЦСКА - София и Левски.
Трима Юнаци в колата бяхме с общо тегло 270-280кг.
По Северния път Хемус карах, а той на места е възмутителен. Хендеци, Бабуни, Витиня пък е някаква Пародия на магастирала, дори първокласен път не може да се нарече.
1. Много по-комфортна е Мишлена от Дънлоп, но това е заради по-високия борд.
2. Като Стабилност. Никакви проблеми. Въобще Топ гума е това.
Сега заради Койловете, колата в завоите не се накланя и можеш да ги описваш с мнооооого по-висока скорост. Много радостно е усещането.
Със 140-150 изпреварваш по Трилентови участъци на Десен завой без грижи, от външната им страна минаваш и заминаваш на места където със Сток окачването просто няма как с такава скорост да изпишеш завоя.
Предницата пък така свалена, направо те слива с асфалта и управлението е изключително Директно.
Точно сега Гумите го отнасят най-много, защото Купето не се накланя или усуква и всичко пада върху сцеплението на гумата с пътя.
Дънлоп също стабилни бяха.
3. Като здравина на Борда. Ами аз знаете карам на 3 атмосфери всички мои гуми и проблем с Борд, кривотии и т.н. не съм имал.
4. Друга Дилема имам сега.
Заради Бабуните и Хендеците по нашите пътища, Гумите опират в подкалниците. Много неприятно усещане е това.
Койловете сметнати били, ама то в БГто каквото и да се сметне не е Германия.
Явно за Писта и Прилични пътища е това Регулируемо окачване.
Ако ги вдигаме, не виждам смисъл да съм с тях, защото да си играем постоянно на Витки, а пък крайният резултат да е както преди само с Пружините H@R........ просто е излишно.
Трябва май пак някакви компромиси да се направят. Ще мисля.
@bega4kata каза:
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Койловерите не стават много за автомобили които много се карат(ежедневки), както и за родните пътища.
За Експото и Калояново са.
За Експото и Калояново са.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
На "старицата" бях с Мишлен Пилот спорт 3. Това беше единствената гума която успяваше да я държи на пътя в спортен стил на каране. Уникално поведение в дъжд.
- Rangel
Кви глупости говориш? Кво ме брига те какво чистят, работим с Диана сигурно 10г., гуми си купувам с ДОТ до към 6 месеца, максимално тъп коментар. Какво пестене при купуване на премиум гума? Да не си купувам 18-ка за 100лв, защото и такава има?! Нямаше как да ти оставя коментара - без коментар!zzankov написа: 28.09.2018, 23:14:14 Щом чистят,стар дот разбира се.
Ша са нашиеш.
И ще пищиш после.
Ясен си.