Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

BlackPearl написа: 12.12.2018, 08:54:18 Ванка,
Дай сега, да го обясниш и за колата на колегата: Модел, мотор, турбина и да видим след ремапа дали ще стане.
Аз го написах, защото при моята така се получи, а тук на колегата му се отговори, че.......... как можело, въобще подобно каране и т.н.
Хич да не се занимава.
Ами може явно да стане.
Да търси мапери и така.
При него дали ще стане подобна история както при мен се получи, ще му каже този който му я ремапва.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

То ако сложиш манометър на атмосферката, която много директно поема и тръгва от ниските..... то ще забележиш,че тя постоянно във вакуум работи ;)
При колегата няма да се получат нещата.
Нашите станаха по живи в ниските, защото на по богата смес работят след ремапа. Но пак си има турбо лаг. Тоест личи си че е с турбо колата. Докато преди със заводския файл и турбо е по плавна и се усеща като атмосферка.
По принцип е вредно да се кара на много ниски обороти и да искаш да се изстрелва. Особено за маховика. Чичо Ваньо е с едномасов.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

bega4kata написа: 12.12.2018, 10:28:52 По принцип е вредно да се кара на много ниски обороти и да искаш да се изстрелва. Особено за маховика. Чичо Ваньо е с едномасов.
1. Не да се изстрелва, но педалът да е жив е голямо удоволствие. Стоковата РСка беше трагедия.

2. Маховикът на Чичо Ваньо си е Двумасов. https://www.sachsperformance.com/en/clu ... 2294001909
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Fuzzy Lumpkins

Шкода Новак

Гараж: Cupra TFSI

Мнение от Fuzzy Lumpkins »

Според мен причина да се усеща по-жива е повечкото кончета след ремап. В ниските 2.0 турбо ще тръгва повече от 2.0 атмосферка. С натискането турбото веднага почва да пълни и дори да не е в бууст вакуумът намалява. А смесите след ремап са по-богати като се настъпи и вдигне налягане. До 0.4 - 0.5 бара AFR си е 14,7 поне при мен. Повече кончета се изкарват с по-бедна смес.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Няма да пиша повече :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Ама днес яко бисери се ръсят [smilie=sarcastic.gif] .
Ванко_СуперБи

Шкода Новак

Мнение от Ванко_СуперБи »

La Furia Roja написа: 12.12.2018, 00:03:28
Ванко_СуперБи написа: 06.12.2018, 19:54:26 Ами като карам на 4-та примерно с 45-50 и колата пред мен намали, нали не очаквате да я доближа и да я халосам?
Вдигам си педала от газта или леко натискам спирачките в зависимост от дистанцията разбира се...и в двата случая скоростта ми от 50км ще падне на 40км и искам в такъв случай, като натисна педала и колата да реагира веднага, а не да се чуди какво да прави...ама и вие тук сте едни професори големи.
Много добре разбирам за какво усещане пишеш колега. Това е усещането при лек натиск на педала на газта колата веднага да реагира, независимо на коя предавка е и в какви обороти. Искаш на Четвърта както е колата, примерно да е паднала на 50-60 км/час пада там на 1700-2000 оборота и без да правиш дауншифт на трета, при лек натиск на газта колата да реагира веднага. Просто педалът да е чувствителен, а не да потъва.

При атмосферните коли това си е нормално да се случва. Особено при перфектно работеща ламбда сонда - кислород сензора. Там точно така си поема един 2.0 или 3.0л двигател. Колкото е по-голяма кубатурата, там по-добре си тръгва в ниските на висока предавка.

При турбо колите е по-различно. При тези ниски обороти, колата е във вакуум. Ако имаш буустметър, ще видиш, че стрелката на уреда ще е под Нулата на скалата му. Това значи, че колата в този момент работи на по-ниско налягане от атмосферното. Именно във вакуум. Под 1 атмосфера.
Тук в този момент турбината не надува. За да е чувствителен педалът на газта точно в този момент и колата да си поеме е необходима смес с по-ниско отношение въздух/гориво.
Повече бензин в сместа.

Заводските ни Шкоди са направени да работят при много бедна на бензин смес.
Стокова РСката мнооооооо ме дразнеше именно в този диапазон. Вакуума и момента преди да надуе турбото. Умряла, а после изведнъж тръгва.
Аз от атмосферни коли за пръв път се качих на турбо и това ме вбеси. Именно тази и слабост на колата.

С Ремап може да стане. ДА ДА ДА
Точно това най-ми хареса след Ремапа на моята РСка. Колата страшно тръгна именно във Вакуума и преди надува на турбото, който въпреки че е много по-висок от стоковия надув и турбината е по-голяма, не се усеща като подарен. Плавно си става някак и тягата се усеща по целия оборотомер.

На Четвърта от 60 не е нужно да заваряваш педала до ламарината, но колата леко си поема, педалът реагира веднага, точно като ужилена е и е много приятна за каране.
Примерно от 2000 оборота от 60 подаваш леко, тя си набира пъргаво като ужилена до 3000 и после пълна газ ако искаш, като пак не трябва до дъно да настъпваш.

Точно този момент на Вакуум колата много се влияе от Парциалното налягане на кислорода в Атмосферата.
При високо такова, колата полудява, не дава да я пипнеш.
Тук колата въобще не се влияе от студено ли е или горещо ли е навън. Може да е студено и при ниско парциално на кислорода да не върви така, както върви при жега 35Градуса и високо парциално кислородно налягане.
Много време ми отне да я разбера. Един път върви във вакуума, друг път не върви така.

Когато пък на около 80 000км смених Ламбда сондите ........ те са две при мен, колата също полудя именно в момента преди надува на турбото.
Те явно там най-много работят.

По принцип РСките ни са направени още на 1900- 2000 оборота да слагаш по-високата предавка. Така те съветва дисплея, а ДСГ версиите веднага след 1900 оборота слага следващата. Не е добре обаче колата да се изцежда на макс от подобни обороти на висока предавка.

........ за Професорите не си прав, колега.

Написаното се отнася за Ръчна скоростна кутия.
Единствения Човек, който ме разбра, какво точно искам!
Много Благодаря за отговора!
Иначе Карам Шкода Супърб 2000куб/ 140 коня/ код на мотора BSS/ модел 2007г Април.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Разбра те,ама не може да ти помогне никой за съжаление.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Може, смени турбото със суперчарджер.
Günter Stg 1
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

dimibo написа: 31.12.2018, 13:31:43 Може, смени турбото със суперчарджер.
Шегуваш се, нали?
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Направо да сменя ДВГ-то с електромотор [smilie=sarcastic.gif]
И мен мързела ме лови често, но чак да върна една предавка надолу, не ме е мързяло толкова ;)
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Ц-Е-Ц-О написа: 31.12.2018, 14:30:06
dimibo написа: 31.12.2018, 13:31:43 Може, смени турбото със суперчарджер.
Шегуваш се, нали?
принципно да [smilie=sarcastic.gif]
Но все пак при чарджъра лаг-а като на турбото го няма, но пък има други странични ефекти,
Günter Stg 1
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ама на тая кола с чарджър ще почне бързо да тъпче... Затуй на принципа на Мечо Пух - и чарджър и турбо.
Бееееее.....
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Да попитам нещо, че не съм се занимавал с глупости от няколко дни [smilie=sarcastic.gif]
КОлата е с интейк на CTS Turbo.
Пайпа е алуминиев и с някакъв коатинг, обаче мноооого се нагрява и не се пипа след като съм давал газ и спра колата.
Входящата температура лятото при последователни рънове до 200 не превишава 57 градуса в BANK 1и 2 на компресора.
Гледам колегите в Щатите предимно увиват пайпа с термолента и после някакви алумин фолия се лепят.
Но не намирам логове с данни, за да започна да увивам [smilie=sarcastic.gif] .
Мнения според вас дали ще има ефект да се изолира от жегата тръбата?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Гледам, а и Верцуна беше писал..., масово хората по форумите "твърдят", че от златното термо фолио имало ефект.
Аз нямам наблюдения и не мога да дам мнение.
Вземи една златна лента и пробвай, ще замериш и така.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”