Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Попитай майстора?
До "odo" - Хъм.. Сега вече се обърках. При мен, под 800 оборота в минута, никога не спадат оборотите..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Седемстотин и нещо са при мен на загряла кола. На студено или като регенерира са около 1000.
Бееееее.....
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Здравейте! Вижте какво намерих счупено на Йетито. Може ли да се смени? Това кръглото ми изглежда като капачка, но не върти на никъде.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Не е капачка, клапанче е. Евапа ти е, за изпарения, не е драма, лепи го там с нещо.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
petel
Попитай майстора?
Да могат да се появят при теб. Лечението е същото, остава си възможността за повреден термостат.kalata написа: 17.01.2019, 23:18:53А коя е кутията? Симптомите могат ли да се появят при 2,0 TDI BKD 6DSG? Лечението същото ли е?petel написа: 17.01.2019, 21:31:17 Признаците са същете като термостат и първо сменят него, а той по-скъп и работата е повече, и пак не стопля... Радвам се, че съм помогнал.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Попитай майстора?
Благодаря за бързия отговор. Засега нямам оплаквания, но научих полезна информация. 

"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Попитай майстора?
Здравейте, колеги!
Дали някой може да ми препоръча стругар или майстор, който би се наел да направи следното:
Колата на нашите е Рено Лагуна 2 ФЛ. Поради някаква причина, с времето резбата на болтовете на бобините, която влиза в капака на двигателя се е изяла и в момента 2 от бобините много редовно се разхлабват и излизат на горе.
Това, което ми казаха като варианти са:
- с метчик да се направи по-голяма резба, в която да се сложи втулка за същия болт, който имаме
- с метчик да се направи по-голяма резба, в която да се сложи нов по-голям болт
- да се разпробие капака и да се сложат някакви пружинки
, в които после да се навие болта (това не си го представям и не ми е познато)
Ще се радвам на жокери от ваша страна, Препоръчително е майстое в региона на София и околностите.
Благодаря !![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Дали някой може да ми препоръча стругар или майстор, който би се наел да направи следното:
Колата на нашите е Рено Лагуна 2 ФЛ. Поради някаква причина, с времето резбата на болтовете на бобините, която влиза в капака на двигателя се е изяла и в момента 2 от бобините много редовно се разхлабват и излизат на горе.
Това, което ми казаха като варианти са:
- с метчик да се направи по-голяма резба, в която да се сложи втулка за същия болт, който имаме
- с метчик да се направи по-голяма резба, в която да се сложи нов по-голям болт
- да се разпробие капака и да се сложат някакви пружинки
Ще се радвам на жокери от ваша страна, Препоръчително е майстое в региона на София и околностите.
Благодаря !
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Попитай майстора?
С пружинките става по добре от оригинала.
Ако искаш, ще ти снимам какво представляват.
Редовно при болтовете на дюзите ги ползвам.
Ако искаш, ще ти снимам какво представляват.
Редовно при болтовете на дюзите ги ползвам.
GUNTER SERVICE

- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Благодаря за отговора Сами!bega4kata написа: 19.01.2019, 12:55:01 Не е капачка, клапанче е. Евапа ти е, за изпарения, не е драма, лепи го там с нещо.
-
Ванко_СуперБи
Оригинални Audi/VW/Skoda/Seat части с отстъпка между 18 и 38 % от цената в Порше БГ.
То хубаво предлагаш оригинални части...чудесно, но майстора, като ти каже:" не работя с части на клиента" и кво прайм в тоя случай?
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Намираш си такъв, който “работи с части на клиента”. Все едно пък, тези “майстори” дето си работят с “техни” части ти носят гаранция ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Оригинални Audi/VW/Skoda/Seat части с отстъпка между 18 и 38 % от цената в Порше БГ.
Молко са тези. Защото, част от доходите на сервиза са и от цената(отстъпката) от частите. Иначе, с тези ниски цени на услугите, не им излиза сметката накрая.
И ако майстора е човечен и държи на името си, носи отговорност и гаранция! Е, не важи съвсем може би за много големите сервизи в които се падаш на различен работник.Но и те си носят отговорност и гаранция. Как иначе.
С 2 думи, трябва майстора да ти е приятел или ти да си ги монтираш.
И ако майстора е човечен и държи на името си, носи отговорност и гаранция! Е, не важи съвсем може би за много големите сервизи в които се падаш на различен работник.Но и те си носят отговорност и гаранция. Как иначе.
С 2 думи, трябва майстора да ти е приятел или ти да си ги монтираш.
GUNTER SERVICE

- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Е,това не го разбирам.Защо майстора трябва да ме гърби с цената на дадена част,след като той не е магазин за авточасти,а извършва услуга(ремонт).То излиза,че е все тая,дали аз ще си я купя или майстора ще ми я продаде/сложи на същата цена.И каква е логиката,ако аз го питам какви части иска,да ги купя същите,пък после да не ми даде гаранция за ремонта.Може би след като ги вземе,ги води на църква да им запали свещ или на врачка да им побае.....де да знам ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Да не започваме този спор.Да не спамим темата на човека.
Обясних ти защо. Като се чувстваш изгърбен от майстора,намираш си друг, който работи с части на клиента.
Обясних ти защо. Като се чувстваш изгърбен от майстора,намираш си друг, който работи с части на клиента.
GUNTER SERVICE

-
Ванко_СуперБи
Жалко, че Самито е много далеч...чак във Варна.
Много са малко майсторите, на които може човек да се довери...повечето са мошеници.
Спокойно може майстора в сервиза да си прибере оригиналните части, и да ти сложи някакви други...ти как ще разбереш?
Ей тва е гадното, че си оставяш колата и няма гаранция за нищо...майстора може да те сапунисва, както си иска.Такива, като дон Пеп и Самуил отдавна са записани в червената книга.Самито е прав - от една страна майстора си прибира отстъпката 40% за частите и от друга те твари за труд...затова ни идва на нас крайните клиенти толкова скъпо.
Много са малко майсторите, на които може човек да се довери...повечето са мошеници.
Спокойно може майстора в сервиза да си прибере оригиналните части, и да ти сложи някакви други...ти как ще разбереш?
Ей тва е гадното, че си оставяш колата и няма гаранция за нищо...майстора може да те сапунисва, както си иска.Такива, като дон Пеп и Самуил отдавна са записани в червената книга.Самито е прав - от една страна майстора си прибира отстъпката 40% за частите и от друга те твари за труд...затова ни идва на нас крайните клиенти толкова скъпо.