Ако някой има желание сам да си смени задните тампони на предните носачи, може би ще намери полезни насоки.
Желателно е първо да се снабдите с конзола-тампон за двете страни. Така ще можете да си смените тампоните на конзолите, а после само да ги размените на колата. За целта намирате приятел с автосервиз и си ги просите. Другият вариант е от морги/обяви, но така натоварвате бюджета излишно.
Купувате си следните части:
Тампони – Lemforder 2713401 х 2бр. (плътни)
Болтеве – N10579701 x 4 бр. и N91039801 x 2 бр.

Следва демонтаж на старите тампони. Аз използвах по-яко менгеме, за да не се моля за свободно време на преса в сервиз. На преса ще е по-лесно и по-добре.

Пак на менгемето запресовате новите, като внимавате за ориентацията на шестостена и правилното подвеждане в началото!
За улеснение на монтажа, нагрейте конзолата.
За натисканията си намерете подходящи по размер дорници (пръстени, гривни или друго).

Така, готови сте:

. Аз трудно намерих гилзи , защото повечето ловни 12 калибър са пластмасови и само 5-6мм е месинговата част. Подготвил съм същия сетъп и ми е интересно дали с плътните тампони не се губи известна част от комфорта? Дали не става по-"дървена" предницата?