Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Octavia 3 RS Revo Stage3 Бялата стрела

Мнение от BlackPearl »

Чичо Ваньо, после ще ми благодариш.
А, каква имам яка, но няма да я пусна, че ще ме копира някой   [smilie=sarcastic.gif] .
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

BlackPearl,

Бравос, Гега.
Брутална снимка.

Ха сега до тая свалена Черна РСка сложи на Сами Скоклестата кола с 19ките ............
то всъщност и твоята е Подобна история.

Джеминито Тукмаците къде ми писал Тодор, Ви слага в Джоба си.
Ей това е Рейсинг стайл. [smilie=sarcastic.gif]

Да не говорим, че Дисковете заспиват на 18ката като визия.

Моята що правих, струвах с 19ки и 20ки и накрая си седнах на задника с 18ките и Койловете.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ема, нали бягаме от фланци и тиксо бе младежи.
Какви Джеминита [smilie=fool.gif] [smilie=kiss3.gif]
И 7,5 става като Таврия с обърнати джанти [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

На снимка 1 ми харесва най-много. Всичко е много балансирано. Дори без черните ленти е още по-добре, но все пак всичко си е въпрос на вкус и всеки трябва да си харесва колата, останалите няма значение какво харесваме.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ще се връщаме към оем визия накрая както е тръгнало.
Ето висока с 19 чичо Ваньо. Но забележи на втората снимка колко е тясна 225 хем на 8j.
Изображение
Изображение
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Добре е дизайна на всичките джанти. Колата изглежда агресивно, остава да се кара с кеф!
TSI Team
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Това за фланците, тиксото, прибраните и тн., това са ваши/твои дерзания най вече.
За 18ка обаче и аз съм за гума 235, има по-добро поведение и сцепление.
[smilie=pardon.gif]
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

BlackPearl написа: 31.08.2019, 16:49:42 Това за фланците, тиксото, прибраните и тн., това са ваши/твои дерзания най вече.
За 18ка обаче и аз съм за гума 235, има по-добро поведение и сцепление.
1. То 235 на 18ката на Милчо Джемини Черното си заспа. Много добре застана.

2. За фланците проблем няма при ОЕМ джантите. Там си слагаш фланец и си свириш. Никакви проблеми. Виж Бай Миле с Екстрийма и с 2см фланци разкрачен. Кара и Пее.
Фланците дават проблем при прехвалените ОЗ. Тресе яко.

3. Тиксото пък за Рево излагациите беше нужно. И там тресе яко.

4. 235Гума на 18ка отзад погледната стои добре, но на 19ка теснее. Просто 19ките при 235 имат проблем в пропорциите и хармонията на отделните параметри. 20ката на 235 съвсем като Писалка стоеше отзад и леко странично погледнато.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Искате да кажете че 235/40/18, на 7,5 джанта стои супер [smilie=sarcastic.gif]
Добре
Аз предпочитам да е на 8,5 джанта и на 19.
@todor87, прав си, че с червените капачки стои по интересно и нестандартно обаче.
На Милчо не му тресяло. Не съм я карал аз, за да го усетя. Трябва постоянна скорост, на много хубава магистрала.
Може и да е уцелил фланци. Аз с последните с набиващи се главини и Oz джанти, също нямах проблеми!
Но по принцип бягам аз от тези глупости наречени ФЛАНЦИ! Само като знам че имам и ме втриса [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Не случайно ги има тия таблици.
Толеранса е голям, но все пак.
Отделно тук има визуализация на оффсет, ширина и всичко друго как се изменя според размера
https://www.wheel-size.com/calc/

Изображение
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не ми се обяснява, но с 2 думи да кажа на интернет тунерите Искренчо и Иван, които ми дават примери със снимки на автомобили с Джемини и фланци.
НАЙ-ГЛУПАВОТО НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА НАПРАВИШ Е ДА СЛАГАШ ФЛАНЦИ ЗА ЗА ИЗНЕСЕШ ГУМАТА!
ОКАЧВАНЕТО на нашите съвременни автомобили е макферсон. Инженери го смятат и проектират така, че да няма влияние от задвижването във волана, да предава тягата към пътя най оптимално в завой , да завива спирайки безопасно!
Слагането на дистанционери(фланци), както и джанти с малко ЕТ(ОФСЕТ), може да допринесе да има голяма разлика в начина, по който автомобилът се управлява, ускорява и спира. Различните натоварвания на осите и конфигурациите на задвижването се нуждаят от ТОЧНИТЕ настройки, които от завода инжинерите са ги постигнали.
Има една линия на ос по-продължение на макферсона, която трябва да се пресича на точното положение(асфалта) със линията на средата на колелото. Точното положение не трябва да се променя, защото става нестабилна колата.
От практиката в годините преди, много пъти съм го усещал това! Най - елеметарното, което обикновинния водач може да усети (БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА Я ВКАРВА АГРЕСИВНО В ЗАВОИТЕ) е дърпането във волана когато има успоредни неравности по асфалта. Тип коловози.
Аз не искам да се пребивам, за това имам терзания Ися.
Като искаш да изнесеш визуално колелото на вън, се прави с по широка джанта. Така изнасяш и на вътре и на вън и не променяш офсета. Най добре е да се придържаш максимално към оригиналното ЕТ (офсет) на джантата от завода! Аз съм с няколко милиметра, ет 47 са ми джантите.Изображение
Изображение
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Мнение от Бай Онзи »

Браво, това е при положение, че не ти се обяснява. Реално с Аудито го имах тоя проблем. С оригиналните джанти никакви проблеми с управлението. С летния сет промяна на ЕТ и цолаж падаше голяма борба. Реално ще внимавам много при избора на джанти за Брауни.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Ъъъъ, аз съм озадачен малко!
Аз, като човек, който НИКОГА не е ползвал фланци и тем подобни неща и съм си карал със заводските гуми, ми е интересно да прочета мнението и писанията ти.
Тоест, обесняваш НИ със снимки и картинки от нета за нещо, което ТИ реално не си спазил / тоест, не си спазил писанията от горния пост. (или аз не съм разбал). [smilie=sarcastic.gif]
Къде си ПОРЪЧА ФЛАНЦИ още преди колата да е дошла. Кара с фланци, втулки и тн., даже писа за терзанията си ,колко си сменил и колко пари заминали.
И ......накрая си смени джантите, като (ЕДНА от причините, другите до колко са меродавни, вече не могат да се хванат спатиите), че първите ти ОЗти бяха 8J, а тези са 8.5J.
Че пак, снимки на калника, че светлини, експозиции. Фланци пак отзад имаше и на О.З и тн.

Не мога да те разбера. Иван е дал някакъв пример и е написал, пуснали сме снимка - придружителна.
Не ти харесва - ОК.
Колата, която аз съм пуснал е с H&R 40mm.

Иначе, централна капачка и рейсинг визия: Ротиформ имат прекрасни модели: [smilie=sarcastic.gif] 2$ долара едната, но това са подробности!
Ей ти рейсинг визия, БЕЗ ФЛАНЕЦ. [smilie=hunter.gif]
Изображение
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Да съм поръчал фланци преди колата да е дошла? НЕЩО МНОГО СИ СЕ ОБЪРКАЛ.
Фланци сложих само отзад 5мм правени специално за Оz джантите. Това след като я свалих, след 3-тата година.
И започнаха проблемите [smilie=sarcastic.gif]След това сложих 10мм.с набиващата се главина. Тресенето спря. 10мм бяха защото с по-малки не ставаше.
И дори като сложих само отзад, веднага се усеща лазлика при завиването.
И аз съм избягал с 3мм.,не с 300 каквито снимки ми пускате на автомобилите с Джемини джанти тръшнати до степен невъзможна за нормално шофиране [smilie=punish.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

[smilie=sarcastic.gif]
Абе, щом казваш: Айде, не ми се занимава!

Не се ядосвай на снимките а чичо Ваньо и моите.
Какво те бърка, че колата МУ стои агресивно и тръшната.
Важното е, твоята на теб да ти харесва. За теб, твоето гардже е най-хубаво.
За колегата с черната- чувстра се перфектно, кара по добри пътища и за него- неговата си е ТОП- нормално.
bega4kata написа: 01.09.2019, 13:52:59 И започнаха проблемите [smilie=sarcastic.gif]След това сложих 10мм.с набиващата се главина. Тресенето спря. 10мм бяха защото с по-малки не ставаше.
И дори като сложих само отзад, веднага се усеща лазлика при завиването.
Ето, след 5 години с колата и много постове по темата, научихме нещо ново! Ще си кажеш пак някои неща, както сега за завиването.
А не само ревю: Изнесе се гумата, стана перфектно- всичко [smilie=hunter.gif] .
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”