Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
Писах преди време, ще го напиша пак.
Това с гумите е по-зле от темата Какво масло да сложа и кога да го сменя и Какво гориво зареждате.
1.Масово тестовете се манипулират - това някой да каже, че нещо е номер 1 в тест на АБ е все едно да си купиш кола след консултация с онзи дървар от Бричка.
2.Това, че един модел с размер 205/55/16 е номер 1, не значи , че с 255/35/19 няма да е пълна шитня.Правил съм го с еднакви марка гуми на 16/17/18 и няма прилика.
3.Това, че даден модел е ОК на шасито на Голф, не означава, че ще е ок при Нисан.
4.Има гуми 19", които са със индекс Т и са с много мека смес и ще возят добре и ще фитрират шум.Говоря за 255/45/19.
Същите , но за скорости от 270+км/ч няма да имат нищо общо.
5.Да се робува на Контита,Мишелини и Пирелита вече не е меродавно - много производители и голяма конкуренция.
За мен тия трите , уж премиуми, основно вече залагат на името си.
6. И не на последно място - всеки има различен стил на шофиране и ареал на каране, едни помпят на 2.2, други на 2.8, а трети и на 3 бара.
И най-важното нещо - няма ли сняг и лед, дори и при -10 градуса на сухо най-добрата гума е ЛЯТНАТА гума.Тия небивалици за 7 градуса предизвикват у мен много смях, ама много.Все пак трябва да се продават гуми.
На мокро, дори при 1-2 градуса , най-добра е лятната гума.
От 6г карам само с Нексен на 19" цола или Максис на 17" и за цена/качеството - Нексена е без никаква конкуренция.
Това с гумите е по-зле от темата Какво масло да сложа и кога да го сменя и Какво гориво зареждате.
1.Масово тестовете се манипулират - това някой да каже, че нещо е номер 1 в тест на АБ е все едно да си купиш кола след консултация с онзи дървар от Бричка.
2.Това, че един модел с размер 205/55/16 е номер 1, не значи , че с 255/35/19 няма да е пълна шитня.Правил съм го с еднакви марка гуми на 16/17/18 и няма прилика.
3.Това, че даден модел е ОК на шасито на Голф, не означава, че ще е ок при Нисан.
4.Има гуми 19", които са със индекс Т и са с много мека смес и ще возят добре и ще фитрират шум.Говоря за 255/45/19.
Същите , но за скорости от 270+км/ч няма да имат нищо общо.
5.Да се робува на Контита,Мишелини и Пирелита вече не е меродавно - много производители и голяма конкуренция.
За мен тия трите , уж премиуми, основно вече залагат на името си.
6. И не на последно място - всеки има различен стил на шофиране и ареал на каране, едни помпят на 2.2, други на 2.8, а трети и на 3 бара.
И най-важното нещо - няма ли сняг и лед, дори и при -10 градуса на сухо най-добрата гума е ЛЯТНАТА гума.Тия небивалици за 7 градуса предизвикват у мен много смях, ама много.Все пак трябва да се продават гуми.
На мокро, дори при 1-2 градуса , най-добра е лятната гума.
От 6г карам само с Нексен на 19" цола или Максис на 17" и за цена/качеството - Нексена е без никаква конкуренция.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
@Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА, като цяло 98% съм съгласен какво си казал, освен за ниските темп. При 5-7 градуса, особено в София, казвам особено, защото асфалта е много мръсен, лятната гума, много рязко става много твърда и доста по-хлъзгава.
- ЦецоNOL
Взе ми думите, Ранга, щях да едитвам, просто за София проблема не е в гумите , а в асвалта.
Аз специално за Бургас и климата, като ми свършат сегашните комплекти гуми, минавам на всесезонни и това е.

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Сега се връщам от ГД, просто асфалта мокър извънградско, няма нищо общо с тоя в София. Колата е като залепена, тука си се хлъзга, особено в първите минути на валежа като стане едно като кал.
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Цецо , съгласен съм с всичко, което си написал. Но все пак като тръгнеш да купуваш гуми с размер, с който не си карал е добре за получиш инфо отнякъде, а не да купиш каквито ти падне.
Това за лятната гума го знам отдавна, но за първи път го виждам написано във форум. Преди години спорих с познати за това и ми се изсмяха. Зимни гуми слагам непосредствено преди първият сняг точно поради тази причина.
Това за лятната гума го знам отдавна, но за първи път го виждам написано във форум. Преди години спорих с познати за това и ми се изсмяха. Зимни гуми слагам непосредствено преди първият сняг точно поради тази причина.
- ЦецоNOL
Така е, но тестовете няма да ти помогнат особено.Георги Г написа: 19.09.2019, 15:34:09 Но все пак като тръгнеш да купуваш гуми с размер, с който не си карал е добре за получиш инфо отнякъде, а не да купиш каквито ти падне.
Аз принципно гледам един англ. сайт с ревюта да добия някаква представа.

- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Аз пък питам по форуми ![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА" - Не ни го казвай Английският Сайт - не ни е изобщо интересен кой е ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
много пъти сме го писагиГеорги Г написа: 19.09.2019, 15:34:09 Това за лятната гума го знам отдавна, но за първи път го виждам написано във форум.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- ЦецоNOL
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/tuningmania написа: 19.09.2019, 15:44:25 До "Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА" - Не ни го казвай Английският Сайт - не ни е изобщо интересен кой е![]()

- ЦецоNOL
хопГеорги Г написа: 19.09.2019, 15:34:09 Това за лятната гума го знам отдавна, но за първи път го виждам написано във форум.
Днес в големия дъжд от любопитство спрях при 8 катастрофи, и 8-те от тях бяха удари отзад (неспазване на дистанция). Най-интересното знаете ли кво е - тия отзад във всичките случаи бяха със зимни гуми, а в 7 от 8 случаи тия със сплесканите багажници бяха с летни гуми.
Факт.
Въпреки че по всички форуми всички ме обявиха за луд, фактите са си факти.
След като преди 2 седмици присъствах на едни тестове на зимни гуми във Финландия, повече не искам и да чуя за зимни гуми на сухо и мокро. Тотално ми се обърнаха представите за спирачен път при минус 7 градуса. Зимната гума - победител в теста - имаше повече от 8 метра по-дълъг спирачен път от най-обикновенна лятна гума.
На мокро при плюс 1 градус спирачния път на зимните гуми също е с около 8 метра по-дълъг от този на летните.
Да не говорим за устойчивост към аквапланинг - зимната гума е бахти трагедията.
Тия басни и градски легенди за меката каучукова смес и алабала бяха актуални преди 20 години.
ЗИМНИТЕ ГУМИ ИМАТ ПО-ДОБРИ КАЧЕСТВА САМО И ЕДИНСТВЕНО НА СНЯГ, И ТО УТЪПКАН СНЯГ.
Ето го и самия тест, "сухата част" беше проведена бе при минус 7 градуса, а мократа - при плюс 1 градуса.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthre ... %F3%EA-%E8

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Само имайте предвид, че климата в Англия е много различен от БГ, еле пък от София. Годишната амплитуда е сигурно двойна тука.
Адаш, на всякакъв сняг зимната гума е по - добре от лятната. И на утъпкан и на неутъпкан, и на лед и на скреж...
Не те съветвам да пробваш лятна гума на дъжд и 2-3 градуса температура на въздуха!
За сухия асфалт съм съгласен, но зимата асфалта по презумпция не е сух, да не говорим за черния лед, който във Бургас едва ли сте виждали, но в София си е реалност.
А и едно е сигурно - зимна гума може да се кара и на сухо и топло. Не е добре, но може. Лятната на сняг е невъзможно. Така, че дойде ли време - зимните гумета. За всесезонни не мога да говоря, аз от опит със се убедил, че добри универсални решения на тоя свят няма. Забивал съм пирони и с клещи, ама козата си сака пръч
Адаш, на всякакъв сняг зимната гума е по - добре от лятната. И на утъпкан и на неутъпкан, и на лед и на скреж...
Не те съветвам да пробваш лятна гума на дъжд и 2-3 градуса температура на въздуха!
За сухия асфалт съм съгласен, но зимата асфалта по презумпция не е сух, да не говорим за черния лед, който във Бургас едва ли сте виждали, но в София си е реалност.
А и едно е сигурно - зимна гума може да се кара и на сухо и топло. Не е добре, но може. Лятната на сняг е невъзможно. Така, че дойде ли време - зимните гумета. За всесезонни не мога да говоря, аз от опит със се убедил, че добри универсални решения на тоя свят няма. Забивал съм пирони и с клещи, ама козата си сака пръч
Бееееее.....
- ЦецоNOL
Тук спор за мен няма.Цитирах едно момче като цяло.Цецо75 написа: 19.09.2019, 16:11:16 Адаш, на всякакъв сняг зимната гума е по - добре от лятната. И на утъпкан и на неутъпкан, и на лед и на скреж...
Иначе един Януари бях оставил бегачката на около 600кс и на 18" летни.
Беше студено, но сухо и направо карах само нея.Все пак с 300 ми беше по-сигурно да съм с летните гуми

- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Помня времето, когато баща ми купи нови ЛЕТНИ гуми (Барум Бравурис) за Лада-та преди зимата, просто защото тогава зимни гуми по магазините нямаше. Големи ядове брах с тези гуми и тази Лада. Карах съученичките да ме бутат след училище, докато изляза на пътя.Срам.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА, Ей аз за батмобила не коментирам. Говоря за италиански кенефи, буркановози и други обикновенни таратайки. ![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
Бееееее.....