Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
Да и не е нужно освен, ако не караш Пампорово, Батак - Доспат и още няколко маршрута в Родопите 

-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
А някакви впечатления от Мишлен Пилот Алпин 4 имате ли, че към такива съм се насочил. Идеята ми е гумата да държи автомобила стабилен на сняг при движение и спиране и да не е прекалено шумна. Е, хубаво е и на мокър път да държи. Дайте предложения- за 18’ КИ
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Тези на 15ки съм ги карал. Не е лоша гумата, но на странично не държи.
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
За мен най - важният критерий за зимна и лятна гума е поведението на мокро. За зимни години наред Континентал е в челната тройка за мокър асвалт.
Сега...доколко са манипулирани тестовете не знам, но за седма поредна зима съм много доволен.
Сега...доколко са манипулирани тестовете не знам, но за седма поредна зима съм много доволен.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Георги, колко км си изминал с 860-ките и колко грайфер си изтъркал
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Георги Г
Кала...не съм водил статистика. Гумите са 850. 6 зими на Опела, като ги слагам ноември и махам март и остана бая грайфер като го дадох. По принцип зимата не карам много - 4-5к км на сезон.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
При зимните гуми не е проблема в износването, а в одървянето. Ако колата не върти такси де...
Аз досега зимни гуми заради износен грайфер не съм хвърлял, просто стават на пластмаса. Или се съдират,балонират, кривят и каквото е там.
Аз досега зимни гуми заради износен грайфер не съм хвърлял, просто стават на пластмаса. Или се съдират,балонират, кривят и каквото е там.
Бееееее.....
- Георги Г
Одървят се ако се сложат сега и се свалят края на април. Мой колега сложи зимните преди няколко дена, щот сутрин пада до 3-4 градуса и да не се пребиел някъде
А следобяд като стане 23-24 градуса? Изпичат се, особено на дълъг път.
А следобяд като стане 23-24 градуса? Изпичат се, особено на дълъг път.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
По принцип не ги скапва температурата. Лятото в хладилник ли ги пазиш
Нищо му няма на каучука при 25 градуса, това си е стайна температура. Сега ако ги нашпориш със 200 по магистралата при 25 градуса околна сигурно няма да им е кеф, ама това е рядкост.
Скапват ги най-вече ултравиолетовите лъчи. А те цяла зима са налице.
След 3тата година разликата е осезаема, каквато и да е марката... Може да се кара, но на утъпкан сняг и лед няма нищо общо с новата от магазина.
Скапват ги най-вече ултравиолетовите лъчи. А те цяла зима са налице.
След 3тата година разликата е осезаема, каквато и да е марката... Може да се кара, но на утъпкан сняг и лед няма нищо общо с новата от магазина.
Бееееее.....
- Георги Г
Сигурно си прав. Никога не е късно човек да научи нещо ново. 
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Моя опит е едно към едно с този на Цецо, 3-4г., като максимума е 4. Губи качества гумата осезаемо. Ако някой иска гума с устойчив грайфер - ДЕБИКА и на 20-тата година - не е мръднал
.
- Георги Г
Същата работа и с летен Мишлен.Rangel написа: 11.10.2019, 10:51:49 Ако някой иска гума с устойчив грайфер - ДЕБИКА и на 20-тата година - не е мръднал .
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Аз смятам да заложа на Kleber Krisalp HP3 за зимни на Шкодилака. На Сеата бях с Kleber Krisalp HP2 и ме искараха доста години, даже това лято карах с тях, защото са за коша вече. Имат грайфер, но са пластмасови вече. Почти всеки уикенд пътувам Пловдив - с. Павелско /в Родопите/, а от там и до пистите в Чепеларе и Пампорово. До сега не ми се е налагало да слагам вериги.
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Абе тея Клебер и BFgoodrich една и съща шарка, а BF малко по скъп като гума? ЕДин производител Мишлен...

- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
По тестовете обаче се представят по различен начин. Някои казват, че смесите са различни, в полза на Гуудрич-а.audiceco написа: 11.10.2019, 11:08:05 Абе тея Клебер и BFgoodrich една и съща шарка, а BF малко по скъп като гума? ЕДин производител Мишлен...