Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
Или плащанията към тестерите са различни.
Бееееее.....
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Много изведнъж избухна тази шарка миналата година във повечето тестове. Аз лично не съм впечатлен от шарката нито от състоянието на гумите след като са изминали 1 сезон. Дори и грайфера ми изглежда плитък, в сравнение с други марки. Хората които карат с такива гуми обаче реално са доволни от поведението на колите си и от ниското ниво на шума. Но повечето гуми среден клкас са ок първата година. Да видим след 2 години какви ще са отзивите.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Както по назад беше казано, много е важно гумата на каква кола и с какъв размер се кара, защото една шарка на кола с хх кг и уу размер се държи по един начин, а същата шарка на кола с аа кг и бб размер съвсем по друг начин и поведение.
Супърба (1600кг) с гуми размер 235, зимни, ми е бил най-стабилен на мокро/киша и сняг, с Унироял МС Плюс 77, на второ място с Конти 830P, P-то в случая е важно, защото само 830-ката беше зле, Пробвал съм и Мишелин Алпин А4 и А5, като А5 беше горе-долу, А4 беше зле, поднасяше на прав участък, А5 предимно в завои поднасяше. Също съм пробвал и Дънлоп 3Д, на сняг бяха ОК, но на мокро/киша ми бяха зле.
Супърба (1600кг) с гуми размер 235, зимни, ми е бил най-стабилен на мокро/киша и сняг, с Унироял МС Плюс 77, на второ място с Конти 830P, P-то в случая е важно, защото само 830-ката беше зле, Пробвал съм и Мишелин Алпин А4 и А5, като А5 беше горе-долу, А4 беше зле, поднасяше на прав участък, А5 предимно в завои поднасяше. Също съм пробвал и Дънлоп 3Д, на сняг бяха ОК, но на мокро/киша ми бяха зле.
Günter Stg 1
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
С Мишлен Примаси имам кофти опит - 4 годишни гуми лошо ми поднесоха на мокро. Оказа се, че от пролетта до есента бяха мръднали с не повече от 0,1-0,2 мм. При грайфер около 5,5 мм. Пластмасарка най-ужасна.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Праймаси и Енерджи сейвър са гориво пестящи гуми, оттам насетне всеки да си прави сметката.
Мишлен - само Пилот серията.
Мишлен - само Пилот серията.
Бееееее.....
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Мдаа,тук си много прав.Стари гумаджии са ми го обяснявали,че де що е "еко" не е толкова добре,като останалите,после лично го тествах.Карал съм с ecocontact на "конти" след това "премиум" и "спорт" на две различни коли и разликата на вторите две с първите е осезаема.Предполагам и с останалите брандове е такаЦецо75 написа: 11.10.2019, 15:19:26 Праймаси и Енерджи сейвър са гориво пестящи гуми, оттам насетне всеки да си прави сметката.
Dieselgate Team member
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Примасито не съм знаел, че е еко.
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
А защо само Пилот серията на Мишлен- на тях също пише “Еко”. По принцип съм си избрал точно модел Пилот Алпин 4 , но с какво са по- добри ( или по- лоши) от другите зимни модели Мишлен.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Признавам пилот съм карал преди доста години, тогава ми се струваха страхотни гуми, ама зная ли сега как е...
Помня, че след пилота взех примаси, окрилен ,щот си викам Мишлен лоша гума не могат да направят и ги продадох след първия сезон, драматична разлика беше...
Говоря за летни аз и с уточнението, че по принцип не карам на ръба.
Помня, че след пилота взех примаси, окрилен ,щот си викам Мишлен лоша гума не могат да направят и ги продадох след първия сезон, драматична разлика беше...
Бееееее.....
-
Ме4о Коди
- Обратна връзка:
На другата кола ( Astra H) сложих едни Falken зимни Sh 442 или нещо от сорта- нови, е няма такава трагедия -не можеше да качи рампата на гаражите, когато беше навалял снежец и ставаше шейна (ама без еленчета) ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
По подобен начин видях и разбрах що за гума е Continental TS860 - след като от спряло положение изкачихме зверски стръмен Истанбулски сокак, мокър от дъжда при това, а ние трима в колата и багаж до над кората
- ми, само две думи - евалла и ашколсун!!! 

ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Мишлен Пилот от първа ръка ми ги хвалят мнооого, аз бях повече за Goosyear F1 Assym, но май ще бъдат Мишлен. Всички мой приятели са с такива, ще взема да ги пробвам догодина.Цецо75 написа: 11.10.2019, 22:43:41 Признавам пилот съм карал преди доста години, тогава ми се струваха страхотни гуми, ама зная ли сега как е...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
VRS
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
И F1 са добри гуми, не мисля че мога да определя фаворит в случая.
Бееееее.....
-
Ме4о Коди
- Обратна връзка:
А според вас има ли значение генерацията на модела гума: примерно сега за Мишлен вече има излязла Пилот Алпин 6, а продължават да произвеждат и продават дори Пилот Алпин 4. Това търговски трикове ли са- всяко следващо е по- по най супер- друпер и т.н., или наистина следващото поколение е по- добро от предишното и надгражда с нещо. И дали е едно и също дали е произведена във Франция, Испания , Румъния...
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Предвид че произвеждат вече А6 и А4, а А5 така леко го махат, то явно не е баш по по нахчй всеки следващ модел,
Günter Stg 1