Цецо Авточасти и консумативи - RAVENOL + ОЕМ + всичко за всички автомобили
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kograman
Цецо Авточасти и консумативи - VAG OEM PARTS/RAVENOL LUBRICANTS
Весели празници.
Един въпрос. На Алфата след ремонта беше слижих Мотул 5w30.
1200км маслото стоеше бистро на пръчката. Маслото беше отново сменено след препоръка на масйтора. Сложих Амсойл 5w40 еропейската формула. 100 км, маслото си е черно, както и трябва да бъде за дизел.
Въпроса е, прехваленият Мотул боклук ли е или да?
Следващата смяна ще пробвам с Равенол как ще се отрази на Алфонсо.
Един въпрос. На Алфата след ремонта беше слижих Мотул 5w30.
1200км маслото стоеше бистро на пръчката. Маслото беше отново сменено след препоръка на масйтора. Сложих Амсойл 5w40 еропейската формула. 100 км, маслото си е черно, както и трябва да бъде за дизел.
Въпроса е, прехваленият Мотул боклук ли е или да?
Следващата смяна ще пробвам с Равенол как ще се отрази на Алфонсо.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
За мен е непрофесионално и обидно да кажа за друга марка масло, че е боклук.Или нещо от сорта и то публично.
За мен Мотул стана много "модерно" и популярно масло и не е това, което беше , когато го ползвах преди 10г.
Какво точно 5/30 сте сложили?8100 Х клийн има доста добри параметри на изпаряемост и ниски нива на сулфати, което е добре.Защо не е почерняло - нямам идея.
Амсойла 5/40 AFL/ESP - какво сложи?Че е ок спор няма, просто има завишени нива на изпаряемост и сулфати.
За мен Мотул стана много "модерно" и популярно масло и не е това, което беше , когато го ползвах преди 10г.
Какво точно 5/30 сте сложили?8100 Х клийн има доста добри параметри на изпаряемост и ниски нива на сулфати, което е добре.Защо не е почерняло - нямам идея.
Амсойла 5/40 AFL/ESP - какво сложи?Че е ок спор няма, просто има завишени нива на изпаряемост и сулфати.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Хм, интересни въпроси, понеже и аз карам 2 дизела. Единия е TDI CR, него го карам само извън града, а другия е PD, само за в града, като и двата са с Равенол, взимам го от официалния вносител, което предполага да си е истинско, а и самия аз съм много доволен. Колата е с по-тих двигател и подържа много добра температура на магистрала с висока скорост. Та значи първия му проверих маслото на около 6000км и си беше още бистро, на втория на нямаше и 1000км, беше почерняло, но тука имах и малко проблеми с харч на масло от турбината, ся дали това има значение, нямам представа. Стана ми интересно обаче, че при непочерняло масло има проблем. Какво трябва да значи това? ![unknown [smilie=unknown.gif]](./images/smilies/unknown.gif)
-
kograman
Маслото за да отмива и смазва,за мен трябвя да почернява. Цялата мръсотия остава в него, а не се отлага където и падне.
Може и да греша, логиката до това ме води.
Може и да греша, логиката до това ме води.
- ЦецоNOL
Ако е удобно да ми драснеш едно ЛС откъде го взимаш,така казно, Офишъла е в Сливен и всички взимаме и дистрибутираме оттам., какво е и на какви пари за сравнение просто, защото за момента отстъпките са ми такива, че трудно може да ме съборят с по-добра цена?
Последно промяна от ЦецоNOL на 26.12.2019, 16:37:52, променено общо 1 път.

- ЦецоNOL
КОгато мотора е чист и няма депозити и шитни в него, маслото не почернява, защото няма какво да измие.

-
kograman
Би трябвало според мен да е обратното. Един двигател до колкото аз знам се товари от 3-та нагоре. Тогава въздушното съпротивление си оказва влияние. За моите коментари, тези километри са ми само градско. По около 25 на ден.Беше ме страх да излеза навън, нямах доверие на колата.skauta написа: 26.12.2019, 15:14:29 Хм, интересни въпроси, понеже и аз карам 2 дизела. Единия е TDI CR, него го карам само извън града, а другия е PD, само за в града, като и двата са с Равенол, взимам го от официалния вносител, което предполага да си е истинско, а и самия аз съм много доволен. Колата е с по-тих двигател и подържа много добра температура на магистрала с висока скорост. Та значи първия му проверих маслото на около 6000км и си беше още бистро, на втория на нямаше и 1000км, беше почерняло, но тука имах и малко проблеми с харч на масло от турбината, ся дали това има значение, нямам представа. Стана ми интересно обаче, че при непочерняло масло има проблем. Какво трябва да значи това?![]()
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Аз досега дизеляк с бистро масло не съм виждал. Включително мойте кенефи, маслото на 1000 км след смяна е катран черно. Без значение от марката, наливал съм какво ли не. А колите са роторна помпа, помпа дюза и комън реил. Всичките цапат маслото яко.
На дизела маслото се оцветява от саждите при горенето на нафтата или поне аз тъй си мисля. Особенно на кола с ДПФ, пък идея си нямам как може да остане бистро при положение, че на всяка регенерация пъха гориво в маслото, а то горивото минало през цилиндъра си пишман от сажди...
Явно все строшени мотори са около мен.
На дизела маслото се оцветява от саждите при горенето на нафтата или поне аз тъй си мисля. Особенно на кола с ДПФ, пък идея си нямам как може да остане бистро при положение, че на всяка регенерация пъха гориво в маслото, а то горивото минало през цилиндъра си пишман от сажди...
Явно все строшени мотори са около мен.
Бееееее.....
-
kograman
Аа, алфата е без ДпФ. И аз не вярвах, ама на 1200км маслото бистро. На щеката стоеше като току що налято.
Товя за Мотула.
Майстора се кефеше как и излъскал и сглобил двигателя, та не цапа маслото. С Амсойла му развалих кефа
Другата смяна ще сложа Равенол, ей така да сравня.
Товя за Мотула.
Майстора се кефеше как и излъскал и сглобил двигателя, та не цапа маслото. С Амсойла му развалих кефа
Другата смяна ще сложа Равенол, ей така да сравня.
- ЦецоNOL
Имахме едно назобано 3.0 тди на към 400кс.
ДПФ вън
Катове вън
Генерация
Започнахме с истинска синтетика на РЕД Лайн и след 4 смени след 8000км маслото излизаше медец цвят .
ДПФ вън
Катове вън
Генерация
Започнахме с истинска синтетика на РЕД Лайн и след 4 смени след 8000км маслото излизаше медец цвят .

- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Значи при мене къв е случая пропуснах някои подробности. Знайте, имах проблеми с температурата на маслото и заради това - смених маслена помпа, пълна промивка на двигателя от към картера и сменен охладител на маслото. Според мен и това има значение за картинката и не се учудвам много. От днешна проверка и 1000км отгоре, ама почти градско, вече е черно. 
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
И двете ми коли са на по 30 хил. и малко. На бензиновата маслото си е бистро до 15 хил., като първите 5-6 хил. не се вижда на щеката, толкова е светло. На дизела след 1000 км. и е черно. И двете са с масло от ЕТ, castrol. Смятам, че двата вида двигатели имат различно отношение към маслото ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Ванко_СуперБи
Аз утре ще правя поръчка от Дон Цеци...да видим, какво ще ми изпрати.
Момчета много колеги, като си приказвахме с тях ми казват да не се набутвам с оригиналните ОЕМ филтри, щото били консумативи и нямало смисъл.
Дано не съм сбъркал, но ще видим, като ги сложа ще пиша за отзиви.
Аз съм с помпа дюза и ДПФ маслото според Самуил е 5W40, ама драскате тук за някакъв Равенол RUP и още повече почвам да се обърквам
Момчета много колеги, като си приказвахме с тях ми казват да не се набутвам с оригиналните ОЕМ филтри, щото били консумативи и нямало смисъл.
Дано не съм сбъркал, но ще видим, като ги сложа ще пиша за отзиви.
Аз съм с помпа дюза и ДПФ маслото според Самуил е 5W40, ама драскате тук за някакъв Равенол RUP и още повече почвам да се обърквам
-
miroslav_r
- Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV
Относно филтрите: въздушен, маслен и купе е ок да не е ОЕМ, но за горивен филтър съм твърдо за ОЕМ.
Мое мнение.
Мое мнение.
- ЦецоNOL
@Ванко_СуперБи,
Маслото ти е VMO, защото е Mid SAPS и ще ти е ОК.
Така или иначе за твоят Автомобил 5/40 е само
VMO/RUP
Като второто е за предимно “екстремни” натоварвания.
Поздрави
Маслото ти е VMO, защото е Mid SAPS и ще ти е ОК.
Така или иначе за твоят Автомобил 5/40 е само
VMO/RUP
Като второто е за предимно “екстремни” натоварвания.
Поздрави