Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Мойта кола няма разлика с чужбинска и българска нафта.
Бееееее.....
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @morpheus, - Дай да не сравняваме Великобритания с България, че ми става тъжно :`(

До @Цецо75, - Ами така е, като почти не я Шофираш в България [smilie=sarcastic.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е не бе, карам я... По-малко от преди, но 10-12к на година обръщам.

Ама аз явно все си ги избирам някакви такива всеядни, като мене... [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Изхарчих един резервоар Круиз и оценката е, че разхода ми е по-висок. Ще пробвам с още един резервоар. Иначе попринцип сипвам 95 vpower.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Тези Круиз са ми много съмнителни . Преди 1 седмица, бях се надъхал да заредя там, на Гео Милев. И така, наредих се на опашката(5-6 коли преди мен) и гледам все някакви стари автомобили, карани от възрастни хора. Тук, ще отворя една скоба, нямам нищо против тези хора, техните възприятия, соц. статус и т.н. Но, тези неща, правят впечатление. Всички плащаха на ръка от най-евтиното гориво, тъй де, все пак за икономията са там. В крайна сметка, не ми дойде куража - не заредих. Дали от прагматична гледна точка, дали от притеснение или от факта, че реално няма да закъсам от едни 25лв разлика на зареждане и все пак, ВРС-а може да иска по-хубаво гориво. До този момент, 95% от горивото, което съм използвал е 100 октана на Шел.
И просто, не се почувствах "комфортно". Много странна ситуация.
VRS
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Кое му е странното? Ако не сипват лъскачки, не сипваш и ти. Ти си решаваш, колата е твоя, парите и те.

Въпроса е като видиш кола за 100 бона да сипва на Марешки, тогава какво? ;)
Бееееее.....
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Аз пък не харесвам “Ромпетрол”.Вече трети дизел се опитвам да зареждам там и съм скептичен(разочарован). В комбинация с това, че трима различни познати им е замръзвал филтъра в студовете миналата година, тотално ме отказаха.Другите вериги са ми горе- долу еднакви с лек приоритет ОМВ.А за MaxxMotion мисля, че е най-доброто в Бг. Проблемът е , че и цената му е добра. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

slavkoff написа: 15.01.2020, 11:22:53 Тези Круиз са ми много съмнителни . Преди 1 седмица, бях се надъхал да заредя там, на Гео Милев. И така, наредих се на опашката(5-6 коли преди мен) и гледам все някакви стари автомобили, карани от възрастни хора. Тук, ще отворя една скоба, нямам нищо против тези хора, техните възприятия, соц. статус и т.н. Но, тези неща, правят впечатление. Всички плащаха на ръка от най-евтиното гориво, тъй де, все пак за икономията са там. В крайна сметка, не ми дойде куража - не заредих. Дали от прагматична гледна точка, дали от притеснение или от факта, че реално няма да закъсам от едни 25лв разлика на зареждане и все пак, ВРС-а може да иска по-хубаво гориво. До този момент, 95% от горивото, което съм използвал е 100 октана на Шел.
И просто, не се почувствах "комфортно". Много странна ситуация.
Аз когато се престраших да заредя на тази е Гео Милев пред мен беше един нов Кайен и една нова S-класа [smilie=pardon.gif]
Супърба с 99+ си върви както си вървеше с 100-ца на Шел, разхода за момента е същият.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Да, Цецо, това бе една от предпоставките. Не пилея средства, нито жената, но даваме пари за спокойствие и здраве. Тогава, в този момент, нито аз, нито тя усетихме чувство за спокойствие. Веднъж го ядох на ЕКО, от тогава съм изключително предпазлив. От марешки, също няма да заредя. Българина, като види нещо еФтинджос и всичко живо налита, после еб@ майки наред...... щот' някой му бил крив. [smilie=fool.gif]
Някой хора си купуват заводски хляб, други пазарят от Хлебар, трети - не ядат хляб. Разликата е от земята до небето.
VRS
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Хубаво, само що се оправдаваш? Или обясняваш или както искаш го наречи. Не ти харесва - не сипваш. Ние сипваме там, щото е по - евтино, за теб това не фактор, значи не сипваш.

Да не стане така, че все едно те навиваме и да ти се разтропа колата и после ние виновни.... Всеки да си сипва къде иска, аз ако някъде наливат плейметки, само там ще ходя. [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от Цецо75 на 15.01.2020, 14:29:36, променено общо 1 път.
Бееееее.....
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

slavkoff написа: 15.01.2020, 14:07:04 Българина, като види нещо еФтинджос и всичко живо налита, после еб@ майки наред...... щот' някой му бил крив

ми в бг нямаш гаранция и че като платиш за скъпо, то си отстоява цената, Подобно нещо е за био/мио храните. Оказасе ,че в бг няма начин как да сертифицират коя е био/мио и коя не, както и да ги проверяват на какво отговоря. Това не пречи био фъшкийте да са по 3 над останалите (като пример), а са откъснати от едно растение [smilie=sarcastic.gif] .
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Леле, а аз на Круиз в Бухов засякох едно Бентли да зарежда Н99+ . Много се чудих, да зареждам ли след него фабията, ама се престраших.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Зареждам от месец и нещо на Круиз. От 2 резервоара сипвам по 2мл/л. синтетично двутактово масло. Колата ми се струва, че работи малко по-мазно.
Години наред съм зареждал различни горива предимно на ЕКО и ОМВ. Никога не съм имал драма. Сега зареждам на Круиз, защото ми е удобно и идва по-тъничко.
Бягам от Лукойл след като сипах преди 7г. нафта в кола, която карах със 180 по Тракия и след това не можех да вдигна 130. Като свърши горивото, сипах на ОМВ и колата пак тръгна. Просто аз съм с горчив вкус, иначе на всяка верига може да се случи това нещо.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Нещо не се разбрахме... обяснявам, че не съм се почувствал добре, докато съм се редил да заредя. За това, съм си бил шута от там! Споделяте във форума, че зареждате на тази верига. Мен Не ме е изкефило и споделям.
VRS
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

slavkoff написа: 15.01.2020, 16:21:42 Мен Не ме е изкефило и споделям.
И аз мразя опашките, ама чак пък толкова...
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”