Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Interspeed Petrol Station
Gas station
- един познат ми хвалеше тези. Имали добри отстъпки и дизелът бил качествен според него.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Ме4о Коди, така е. Много опашки има и пред тях.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Различни автомобили
Различни горива
Различен стил на каране
Темата е необятна тук.

Основното нещо е, че всичко опира до партида - като започнем от суровият нефт и стигнем до крайният продукт.
Много вериги тази година не са заредили зимен дизел и си бухат обикновен, все пак няма кучешки студове.
Моята кола даде най-добри показания с Лукойл 100 без никакви добавки, спрямо логове с Шел,Газпром и ромпетрол.
Не забравяйте, че не е само до гориво - филтри+мръсен въздух и става мазало.
Може да слагате добавка за абсорбиране на водата в горивото зимата, че все пак се получава конденз и в резервоара и при маслото в мотора и знаете къде отива после.
Бензина с висок октан е много летлив и трябва да се зарежда от бензиностанции,където има потребление.
Откакто има база гориво за 100 октана на Лук Ойл - всички взимат от нея и после мешат с присадки.
Дизел зареждам на Олроуда само на Ромпетрол от 7г и след други експерименти - те имат най-читавата нафта.
100 бухам от една в Бургас - даже не й знам името,но се зарежда яко оттам 100 октана, защото е на 2.20 в момента и колата се държи супер.
И пак да кажа - всичко опира до брента суров петрол , който ще докарат в Бургас в нефтозавода.
Съоръженията са стари и КПД им е ниско и оттам идват драмите, защото мнооого хай тек станаха бангиите - датчици и ала бала.
На запад пак им карат същата база нефт,ама имат хората модерни рафинерии и извличат добър краен продукт.
Лукойл трябваше да пуснат нови и издръжливи присадки но нямам още инфо!
Общо взето тая тема е като за масла и гуми.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Да ама в България се внася Урал, а не Брент. А разликата в качеството между двата вида суров петрол има и за нещастие не в полза на Урал.
Последно промяна от nmnikolov на 16.01.2020, 08:57:13, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
lubomirov1985

Škoda Мод

Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI

Мнение от lubomirov1985 »

От Марешки имам негативен опит. Баща ми си зареждаше колата само от там ( всеки ден минава по 2 пъти покрай Марешки ) и това повече от година. Нямаше дразми с вървеж, разход и т.н., само цената надолу - екстра. Да, ама колата спря да върви, започна да тресе. Оказа се, че дюзите са доста задръстени. Направиха им там каквато профилактика трябва, после един резервоар на бензин с добавка и яко газ и колата си стана чук. От тогава там не сипвам. Може и съвпадение да е някакво, но това е.

Вчера на Круйза - и Бардалчето B.D.C. - 34.70 лева :)
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Да вметна, че един другар с тунинг сервиз слагат на колите само Круиз 99+ и стях е най-добре положението.
За съжаления няма как да пробвам в Бургас, защото не им дават да продават 99+, ясно защо.
Като съм по Пловдив или Софето ще избухам и веднага ще наредя логовете да видим
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Виновният

Škoda Фен

Гараж: Apolon Pro

Мнение от Виновният »

След дълги години на Шел V-Power Diesel и OMV Max Motion Diesel, за които нищо хубаво не мога да кажа, най-добре сякаш се усети колата с дизел от Бенита последните месеци. Днес обаче реших да експериментирам и на капризния Ecoflex на Зафирата налях от Марешки [smilie=sarcastic.gif] (за първи път през живота ми стъпих там :) ). Да видим.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Цецо и в Стара Загора има 99, на 2.17 литъра.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Абе замислям се все повече има ли някакъв смисъл човек да сипва от "премиум" нафтата.

Реално никой никъде не ти казва какъв бъркоч ти продава. С бензините поне имаш някаква мярка от октановото число. Там разликата се усеща. Докато при дизела - нищо. Единия бил авио и пречистен, друг го украсили с звучни думички като Моушън, Пауър, бла-бла. Ама реално какво точно му е различното и дали въобще е различно? Реално те имат пълно правно основание да ти продават същото гориво, айде с някоя безумно евтина добавка и да се оповават на твоя плацебо ефект.

Колкото пъти сипя скъпо гориво, отначало все ми се струва, че върви повече, че харчи по-малко... Ама като обърна 4-5 резервоара и тегля чертата... грънци, ако незнам коя нафта съм сипал едва ли мога да я позная по поведението на колата.

Същото е и с прословутото БДЦ ... Ама там поне на кутията пише какво съдържа, човек с познания може да прецени струва ли си... Докато на колонката с премиума, какво наливат... никой освен химика на фирмата не знае.
Бееееее.....
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Цецо75 написа: 16.01.2020, 16:45:40 Абе замислям се все повече има ли някакъв смисъл човек да сипва от "премиум" нафтата.
Отговорил си си...няма [smilie=pardon.gif]
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Аз последно пробвах Цетан Бустър на Редекс, за дизела.
Това, което установих с и без него е, че осезаемо редуцира чернилката, при пълна газ, количеството черни сажди е видимо по-малко отколко без.
Относно вървеж/отзивчивост и икономия на горивото - все още не съм забелязал разлика, но и в тези задръствания няма как да е обективно тук.
Günter Stg 1
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

slavkoff написа: 15.01.2020, 14:07:04 Да, Цецо, това бе една от предпоставките. Не пилея средства, нито жената, но даваме пари за спокойствие и здраве. Тогава, в този момент, нито аз, нито тя усетихме чувство за спокойствие. Веднъж го ядох на ЕКО, от тогава съм изключително предпазлив. От марешки, също няма да заредя. Българина, като види нещо еФтинджос и всичко живо налита, после еб@ майки наред...... щот' някой му бил крив. [smilie=fool.gif]
Някой хора си купуват заводски хляб, други пазарят от Хлебар, трети - не ядат хляб. Разликата е от земята до небето.
Аз си правя хляба вкъщи, по-хубав е от на Хлебаря и излиза по 70-80 ст. килото :)
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

На ОМВ имам разлика 0,3-0,4 л/100 между обиновеният дизел и максмоушъна. Това и на сегашната, и на предната кола. В динамиката разлика не усещам. Не съм смятал кое е по-изгодно.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

И така, ето печалбата от горивата, за съжаление баламите да си показват за колко купуват горивото са само едни, засега.
Интересна е покупната стойност на обикновения и уж подобрения дизели, почти еднакви с 0.8 ст. разлика, няма и една стотинка, но в продажната цена разликата е огромна, което навежда на мисълта, че подобрения дизел не е нищо особено, може би с 1-2 капки добавка, която пък ние плащаме като за литри.
CALC_Fuel_20200212.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Günter Stg 1
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Вчера се престеаших и заредих нафта на някаква бензиностанция, точно на стадион Г. Аспарухов. На изхода на стадиона към ул. Левски Вековен (ебаси името ).
Та там нафтата и А95 са 2 лв. литъра. И днес си покарах доволно из града, по тангентата, смесено дето се вика, добре се държеше колата. Понеже през ден минавам покрай нея и все е опашка, викам си, трябва да става горивото. Всякакви коли зареждат, от най скъпи лимузини, до таралясници. То има само две колонки [smilie=sarcastic.gif] Та, цената е добра, за сега и нафтата ми харесва. Но като изгоря този резервоар, ще погледна статистиката на регенерациите, да видя има ли промяна, спрямо другите.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”