Нещо не ми върви със Шкодите или при мен е проблема или просто качеството си е такова ... Предишната ми кола беше Супърб 1.8 Tsi, която успя да изкара от чисто нова цели 130 хил. км и започна да харчи масло по литър на 600-700км. Оказа се фабричен дефект със сегментите при тези мотори, като преди това пък на 60 хил. км ѝ прескочи веригата (друг фабричен дефект).
Октавията съм я купувал чисто нова 2015г. и към момента е на 75 хил. км. От около половин година започна прогресивно да харчи масло, като към момента го докарва около половин литър на 600-700км. Въпреки фабрично зададената смяна на масло на 30 хил. км съм сменял масло на не повече от 12-13 хил. с цел да се пази двигателя. Днес премерих компресията и на два от цилиндрите е 20 бара, на другите 2 - 22 (съответно 290-300 psi), което ми изглежда доста ниско за дизел и яко "духа" и пуши при махната капачка на маслото.
Някой имал ли е подобен проблем с този двигател? 184кс дизела? Ако и тази е за сегменти както Супърба ми преди години, ще е доста неприятно