Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@Sec8200, преди години на Газпром даваха чипа при зареждане над определена сума. Май беше 50 лв., ама може и да е променено.
Изображение
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Sec8200 написа: 07.08.2020, 10:10:14 как дават картите за отстъпка там?
Аз заредих 100 октана там и ме попитаха дали имам карта. Нямах и ми предоставиха. Тъй че, просто попитай.
VRS
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

@nmnikolov, @slavkoff - мерси
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Sec8200 написа: 07.08.2020, 10:10:14
sonnyer написа: 07.08.2020, 09:01:34 иналата седмица премиум дизел на Газпром - 1,80лв с отстъпка на карта
как дават картите за отстъпка там?

и втори въпрос - така субективно - как е спрямо Ромпетрол и Shell V-Power?
Имам за газпром добра оценка @kograman също така
Аз също не знам как се вади картата. Жена ми ѝ я дали, но и тя не знае. Ползвам нейната.
Нямам обективно мнение спрямо Шел и Ромпетрол, защото само по изключения зареждам на тях. Миналата седмица заредих на Шел Слънечв бряг и бях доволен :)
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Дават на над 25 литра заредени. Аз също трупам на една карта. Ако се постарая, до към нова година ще имам за 1 безплатен резервоар на Галфоня, че е 80литра [smilie=sarcastic.gif]
С тяхната нафта работят и дата дизела по-тихо, като разхода е определено надолу, градско около 0,5 литра.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Заредих G- drive diesel за пръв път преди около месец по препоръки от форума и ... бях впечатлен- колата ускорява с лекота / много по- добре сравнено с друг дизел/ и стана по- тиха. И за тази цена-“ върло добро”.За разход не знам дали се промени , защото почнах да я газя повече. Момчето от бензиностанцията каза, че G-drive идват от Сърби, поне засега. Препоръчвам с две ръце [smilie=music.gif]
sasho

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG

Мнение от sasho »

По препоръка на един приятел - мераклия реших да сипя да пробвам една добавка за нафта, bardhal bdc one shot diesel, шишенцето е 125мл стига за 2 зареждания догоре. Човекът каза - "много е яко - сипи, ще видиш" и видях, доста е добре. С евтина нафта от шела и това върви повче, по - икономично и по - тихо, отколкото с v-power без да преувеличавам, а ценово излиза доста по - евтино (14лв е шишенцето, по 7 на зареждане, при 50 литров резервоар 1,80 евтината нафта + 7 лева добавка пълно излиза 97лв, същото количество v-power на 2,12 без добавка - 106лв при цени от последното зареждане на шел Люлин - център). Та така, хареса ми, пише, че щяло да прочисти дюзите и да ги смаже, то няма много нужда, ама все пак, ако ще са хубави неща, нека да ги има :)
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

Нормалния Bardahl BDC е грубо 35 лв, а стига за около половин година (зависи от километрите и разхода де, при мен стига за около 8 хил. км с разход 6 на 100).

По-добре да си сипваш нормален дизел и качествена добавка, отколкото нормален дизел с неясно каква добавка от бензиностанцията. :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ефекта от Бардала според мен е предимно плацебо. Лично мнение!
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

За тоя Бардал не знам, ама преди години имах едно бмв дето харчеше масло....примерно 500 мл масло на 1000 км.
Та един ден реших да сипя някакъв Бардал в мотора...нещо за повишаване на компресията и незнам си какво.
Колата рязко спря да харчи масло или ако го харчеше беше в пъти по-добре от преди.

После продадох колата на приятел, който сервизира мотора, смени някакви гумички и незнам си какво и тя спря изобщо да харчи масло :)
Последно промяна от redalex на 11.08.2020, 16:02:18, променено общо 1 път.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Докато сме на тази тема за добавките. А тези Хадо, стават ли за нещо? Един приятел ми разказва, че масова практика било да се препоръчват техни химии по сервизите. Даже него са го хлъзнали с цялата гама за една Х5-ца.
VRS
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Този същият приятел, каза че е изчел всичко за Хадо в USA, и че били много добри. Аз нямам никакви наблюдения, освен клипчетата на Филип Бричката.
VRS
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

XADO са украинци. Сам си прецени дали искаш нещо сделано да пробваш в съвременен автомобил ....
Бричката е посредствен шоумен, и до там му свършват познанията за каквото и да е било.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Аз даже не съм си и мислил да използвам тяхна химия. Просто питам, че ми стана интересно
VRS
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

slavkoff написа: 11.08.2020, 15:40:07 ....освен клипчетата на Филип Бричката.
lol
kograman написа: 11.08.2020, 15:52:22 Бричката е посредствен шоумен, и до там му свършват познанията за каквото и да е било.
Тука съм много съгласен. Който му платил, него ще го рекламира.

Пуска разни лафове, които ако НЕ си висял по вечерните сбирки на бензиностанциите или по сервизите, първоначално може и да ти се сторят забавни...Или казано по друг начин - отиваш петък вечер или събота на някое ОМВ/Шелче, където видиш че има "калабалък" и ще се наслушаш на същите глупости.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”