Помощ при избор на Октавия Скаут

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
deniz8912

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual

Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с.
Обратна връзка:

Мнение от deniz8912 »

@igeorgiev82, ако си я караш само по пътя от точка А до точка Б ще стигнеш и с кола с предно предаване без никакви проблеми. Тогава 4х4-то се обесмисля. Това имах предвид.
DimoDimov7

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 1,9 ТДИ 110к.с.

Мнение от DimoDimov7 »

Здравейте. Посочената сума е за автомобила 8000-8500.Колкото до 4х4 ми е нужно, както писах и по-горе трябва ми една идея по-висока кола, като скаута определено се вписва в изискването. Не знам до колко би се вписала една обикновена октавия 4х4.Като гледам цените, които са за обслужването започвам да се замислям дали не е по - удачно да скоча в едно црв, сумите там са горе долу същите [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

DimoDimov7 написа: 08.12.2020, 11:26:26 Здравейте. Посочената сума е за автомобила 8000-8500.Колкото до 4х4 ми е нужно, както писах и по-горе трябва ми една идея по-висока кола, като скаута определено се вписва в изискването. Не знам до колко би се вписала една обикновена октавия 4х4.Като гледам цените, които са за обслужването започвам да се замислям дали не е по - удачно да скоча в едно црв, сумите там са горе долу същите
Колега, ако имаш въпроси или ти трябва съдействие пиши ми на лс или може и да се чуем и ще ти обесня подробно.

Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

DimoDimov7 написа: 08.12.2020, 11:26:26 Посочената сума е за автомобила 8000-8500
Сега вече стана по-ясно ;) Обслужването на двойното го правиш веднъж на около 60к км.На ангренажният комплект също ,но там не съм сигурен за интервалите при ПД двигателите.Един път ,вкараш ли колата във "форма"(все пак е втора ръка) после въпросните суми ще ги даваш по-рядко и предимно за консумативи- дай Боже всекиму!Вече ,дали няма да отидеш на друга марка си е твоя преценката.Питаш и който може споделя мнението и възгледите си тук.Въз основа на което отново ти си този ,който прави заключенията и избора ;)
Dieselgate Team member
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

От двойното се обслужва само халдекса. Раздатката едва ли ще и сменя маслото повече от веднъж - като вземе колата.
Бееееее.....
DimoDimov7

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 1,9 ТДИ 110к.с.

Мнение от DimoDimov7 »

Изобщо не ми се сменя марката, казвам го защото имам наблюдения над обслужване на ЦРВ. Сегашната ми октавия преди няколко дни стана на 20 години и 300хил. км. Поне каквото пише на таблото... А да попитам, тъй като реално обикновена октавия 2006-2007ма година в сравнение със скаут модела има едни 2000лв разлика, поне каквото гледам по обяви в сайтовете. Обслужването предполагам е еднакво и на двете коли, а разликата в просвета каква е, има ли разлика в цените за части?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

DimoDimov7 написа: 08.12.2020, 19:15:35 А да попитам, тъй като реално обикновена октавия 2006-2007ма година в сравнение със скаут модела има едни 2000лв разлика, поне каквото гледам по обяви в сайтовете. Обслужването предполагам е еднакво и на двете коли, а разликата в просвета каква е, има ли разлика в цените за части?
Ами гледай си О2 4х4 ,щом държиш на двойното.Цената на подръжката на Скаута си е същата ,каквато е на 02 без пластмаси.Просветът е почти същия ,какъвто е на 02 4х4 с пакет "лоши пътища".Ако и сложиш и 17" колела ,няма да намериш голяма разлика между двете.Като цяло ,Скаута си е едни пластмасови декорации в повече и по-рустикален вид.То за това са завишени с цените им на пазара ,а също така са по-рядко срещани.Друга лека разлика е ,че фаровете на Скаутите са със лупи на които лесно можеш да сложиш ксенон или LED крушки ,а на другата Октавия са рефлекторни.
Dieselgate Team member
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

DimoDimov7 написа: 08.12.2020, 19:15:35 а разликата в просвета каква е,
Картерът на О1 е с около 5 см по-ниско, отколкото на О2. И като цяло нормалната О2 е малко по-висока от О1. Това го пиша вместо Велко [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”