Octavia 3 FL Vision, 2.0 TDI-CR, 4x4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Честито, колега. Много безаварийни километри и положителни емоции.Красавица е.
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
- SimonSez
- Гараж: Skoda Octavia RS 245
- Обратна връзка:
Честито колега! Заслужавала си е цялата хамалогия с търсенето, само със здраве и нафта да я караш ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
" Burn rubber not your soul "
-
Kasiopeous
- Гараж: Skoda Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR, 4x4
Благодаря на всички за топлото посрещане!
Благодаря за информацията!mariyan написа: 30.11.2020, 18:02:35
При мен поведението на системата за отчитане на AdBlue е така. Максималният пробег, който отчита, дори и след пълнене на 15 литра, т.е. до горе, е 8500 км, което в зависимост от карането може да стои 2-3000 км, и чак след това започва да пада линейно на интервали от по 500 км. Други колеги са споделяли, че при тях отчита пробег и над 10 000 км след пълнене, но явно има различни варианти в това отношение.
150 к.с. е
Благодаря за съвета, ще го имам предвид!JORDITO написа: 30.11.2020, 22:56:30 stefan L, има фейслифт и 184 коня, без да са VRS.
Иначе честито колега. Със здраве да си я ползваш.
И един съвет. Не препълвай с AdBlue, че може да забие датчика за ниво и да светне грешка. Пълни, колкото ти изписва да заредиш.
- ToYaGa
- Гараж: Superb III Scout
Честито за придобивката! Със здраве и кеф да си я карате

-
Kasiopeous
@ToYaGa, благодаря!
Направихме си една разходка с приятели, които са с оранжевия Focus ST, до Боровец за да се възползваме докато не е започнала навалицата по пистите.

Автомобилът се държа изключително добре дори и по неизчистените пътища. Много съм доволен от представянето. С всеки изминал месец все повече ме кефи колата.![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Направихме си една разходка с приятели, които са с оранжевия Focus ST, до Боровец за да се възползваме докато не е започнала навалицата по пистите.

Автомобилът се държа изключително добре дори и по неизчистените пътища. Много съм доволен от представянето. С всеки изминал месец все повече ме кефи колата.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
@Kasiopeous,
Първо честито за колата, да си я ползвате със здраве и безаварийно. Хубаво ревю в първия пост
п.с. Снимката на Боровец актуална ли е? Тоест това ли е снега към момента ?
Първо честито за колата, да си я ползвате със здраве и безаварийно. Хубаво ревю в първия пост
п.с. Снимката на Боровец актуална ли е? Тоест това ли е снега към момента ?
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
-
Kasiopeous
@BlackPearl и @digitalundgrd, много Ви благодаря!
@digitalundgrd, да, снимката е актуална, от тази Събота е (12.12). Преди обед беше празно (към 11:00) и след това към 13:00 се насъбраха доста хора. Дори поваля лек снежец. Идеално е!
@digitalundgrd, да, снимката е актуална, от тази Събота е (12.12). Преди обед беше празно (към 11:00) и след това към 13:00 се насъбраха доста хора. Дори поваля лек снежец. Идеално е!
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Явно по едно и също време сме гледали оказиона на Еуратек, защото и аз забелязах въпросния Супърб, който качиха на обява сутринта, и час по-късно като звъннах ми казаха и на мен че е продаденKasiopeous написа: 30.11.2020, 16:59:23 Здравейте.
От над година редовно преглеждам и чета форума, но не бях писал никъде до момента. Реших, че е време да направя собствена тема, в която да представя автомобила, който закупих преди няколко месеца и да споделя своите впечатления.
Предистория:
От доста време се бях навил, че искам да си закупя по-голяма и по-практична кола и се лутах между доста марки и модели. Накрая избора беше сведен между Мазда 3 седан 4та генерация и Шкода Октавия лифтбек.
Ходих до Стар Моторс на бул. Арсеналски в София. Направихме тест драйв на Мазда 3 седан 2.0 Skyactiv-G бензин със 122 к.с и автоматична скоростна кутия. Човекът ни пусна сами на тест драйв. Направихме една обиколка през бул. България и Околовръстен път. Това, което ми направи впечатление е, че сякаш двигателят не беше достатъчно мощен. По начало исках да тествам новия им двигател Skyactiv-X със 180 к.с., но след дълъг спор с представителя той продължи да настоява, че нямало да усетя голяма разлика между 122 и 180 коня тъй като въртящия им момент бил много близък.Също така нямаха наличен тестов автомомбил с този двигател. Колата беше оборудвана с подобрената озвучителна система Bose. Не знам как е бил каран автомобила, но беше на 12 000 км и ми направи много лошо впечатление, че тонколоните на задните врати грачеха и като цяло озвучението не беше добро. След като попитах търговеца дали знае за такива проблеми в другите автомобили с тази озвучителна система отговора, който получих беше - "За HiFi аудио системи можем да си говорим като седнем на маса, в кола няма как да очакваш по-добро". Друго нещо, което ми направи много лошо впечатление беше, че при преминаване през неравности с по-висока скорост стъклото на задната врата зад шофьора хлопаше. Това ни беше напълно достатъчно да се откажем от Мазда.
След посещението ни в Стар Моторс се отправихме към Еуратек Дружба където искахме да разгледам по-подробно Октавията. Там направихме тест драйв на лифтбек с 1.5 TSI мотора. Автомобила ми хареса доста и мога да кажа, че дори стоковото озвучение на Октавията звучеше по-добре отколкото ъпгрейднатото на Мазда. Хареса ми практичността и всичките дреболии, които имаше включени в колата - например, щипката на предното стъкло за билет или пропуск за паркинг е нещо, което не бях осъзнавал, че би ми било полезно.
Окончателно се спряхме на Шкода Октавия. Доста време се чудехме каква точно конфигурация да вземем - бях се насочил най-вече към бензинов мотор, тъй като на половинката ми не и се нравят дизелите, защото работят по-грубо. Но не бях изключил напълно дизела. Също така исках по възможност да е 4х4. Вземайки предвид тези предпочитания имахме 2 опции - 2.0 TSI или 2.0 TDI, като бензиновия вариант беше с приоритет.
В последствие така се развиха нещата, че решихме да запазим сегашния ни хечбек и да ползваме повече Шкодата за извънградски пътувания. Това леко редуцира бюджета ни и се насочих към автомобили върнати от лизинг тъй като от тези останали на склад нямаше нито една, която да ни допада.
Едно от местата, които следях най-често беше оказиона на Еуратек. От там ми се породи и идеята, че вместо Октавия можем да си вземем Супърб. Малк ослед това се появи оферта за Шкода Супърб 2.0 TSI 220 к.с. Обадих се няколко часа след като беше публикувана обявата, но автомобила вече беше продаден. Няколко седмици по-късно излезна още един Супърб, който много ни допадна и решихме направо да отидем на място и да го разгледаме. Още с отварянето на врата бях посрещнат от застояла миризма на цигарен дим. Докато седях отстрани и още възприемах състоянието на автомобила, моята половинка беше забелязала една сива Октавия спряна в ъгъла и скрита зад доста автомобили. Реших да попитам продавача каква е спецификацията на колата - 2.0 TDI на 30 000 км регистрирана Януари 2019. Казаха, че се готвели да я пуснат за продажба, но още не били стигнали до нея. Половинката ми беше доста скептична към дизела, но аз все пак исках да го пробвам. На следващия ден се върнахме за тест драйв и решихме, че това е нашия автомобил.
Колата е Skoda Octavia 3 FL, 2.0TDI-CR, 7DSG, 4x4, Euro 6, сив металик с пакет Vision.
Допълнително оборудване:
- Топ лед задни светлини
- Амбиентно осветление
- Front assist
Иначе и аз по подобие на теб взех Октавия, 4х4 2.0 TDI 7DSG, Vision, със същото допълнително оборудване дори...
Само дето е черна, и няма AdBlue..
-
Kasiopeous
Когато казаха, че са свалили обявата, леко ме хвана яд, че се забавих да се чудя дали си заслужава колата, а не звъннах направо да ходя да я погледна.martinp написа: 02.01.2021, 01:23:31 Явно по едно и също време сме гледали оказиона на Еуратек, защото и аз забелязах въпросния Супърб, който качиха на обява сутринта, и час по-късно като звъннах ми казаха и на мен че е продаден
Иначе и аз по подобие на теб взех Октавия, 4х4 2.0 TDI 7DSG, Vision, със същото допълнително оборудване дори...
Само дето е черна, и няма AdBlue..
Честито и много безаварийни километри за новата придобивка!
-
Kasiopeous
Здравейте отново! След 8 месеца и над 10,000 км с Октавията реших да изтупам малко прахта от темата и да допълня и обновя впечатленията ми от автомобила.
Закупих греди и 2 багажника за колелета малко преди началото на пролетта и сега почти всеки ден след работа ги катеря на колата и отиваме някъде извън града да покараме.

Доста съм доволен от поведението на колата на магистрала. Сега наскоро успях да я разтъпча хубаво на празната магистрала към морето, повечето време не усещах с каква скорост точно се движа, особено на по-хубавия асфал. Накрая като спрях да заредя борд. компютъра показваше средна скорост от 143 км/ч. Задвижването 4х4 също много ме кефи - колата. Зимата не усещах абсолютно никакви проблеми дори в по-сериозните снеговалежи. През пролетта, когато се топеше всичко отидохме на разходка до Клисурския Манастир. Навръщане към Банкя единия от пасажерите предложи да минем по алтернативен маршрут - озовахме се на нещо, което през лятото е черен път, през който няколко автомобила се отказаха да минат - ние решихме, че ще продължим. Автомобила не изпита никакво затруднение в калта.
Това обобщава позитивните ми преживявания с колата. Сега към не чак толкова хубавите неща:
- Мултимедията започна доста често да крашва - not responding отвсякъде. Колата се кара всеки ден с много малки изключения и напоследък случаите станаха по средно 3-4 пъти на седмица. Не работят дори и физическите бутони. Начина да я оправя е като загася автомобила за да се рестартира, което понякога е дразнещо ако тъкмо си се качил на магистрала и докато си караш изведнъж спира всякаква музика и навигация.
- Старт/стоп системата започна доста да ме дразни с разтрисането на автомобила при запалване - в началото не ми правеше толкова впечатление.
- Огледалата бяха оставени с включената настройка за прибиране при заключване. Наскоро ми направи впечатление, че след като я заключа вечер огледалата се прибират, но на следващата сутрин са разгънати сякаш колата е отключена. При отключване моторчетата, които ги прибират не са на позиция разгънати огледала, при което започват да ги "разгъват" и това резултира в обръщането на огледалата наобратно за няколко секунди, след което се чува доста грубо изпукване и изщракване и огледалата се връщат в разгъната позиция. След 2рия път, когато това се случи изключих опцията за прибиране през менюто. Не знам на какво се дължи това поведение - колата си нощува в самостоятелен гараж, до който само аз си имам достъп.
- Появи се проблема със скърцащите тампони, които четейки из форума е не рядко срещан в Октавийте. На 7.06 съм на сервизен преглед и ще поискам да ги гресират.
- Кутията започна да превключва доста грубо, най-често го прави от 1ва към 2ра. Понякога го прави и когато сваля предавки (най-често от 5та към 4та).
- При скорост над 140 км/ч особено ако има силен вятър има доста силен шум вътре в купето. От сега съм се решил, че следващата Шкода ще я поръчам с акустични стъкла.
Закупих греди и 2 багажника за колелета малко преди началото на пролетта и сега почти всеки ден след работа ги катеря на колата и отиваме някъде извън града да покараме.

Доста съм доволен от поведението на колата на магистрала. Сега наскоро успях да я разтъпча хубаво на празната магистрала към морето, повечето време не усещах с каква скорост точно се движа, особено на по-хубавия асфал. Накрая като спрях да заредя борд. компютъра показваше средна скорост от 143 км/ч. Задвижването 4х4 също много ме кефи - колата. Зимата не усещах абсолютно никакви проблеми дори в по-сериозните снеговалежи. През пролетта, когато се топеше всичко отидохме на разходка до Клисурския Манастир. Навръщане към Банкя единия от пасажерите предложи да минем по алтернативен маршрут - озовахме се на нещо, което през лятото е черен път, през който няколко автомобила се отказаха да минат - ние решихме, че ще продължим. Автомобила не изпита никакво затруднение в калта.
Това обобщава позитивните ми преживявания с колата. Сега към не чак толкова хубавите неща:
- Мултимедията започна доста често да крашва - not responding отвсякъде. Колата се кара всеки ден с много малки изключения и напоследък случаите станаха по средно 3-4 пъти на седмица. Не работят дори и физическите бутони. Начина да я оправя е като загася автомобила за да се рестартира, което понякога е дразнещо ако тъкмо си се качил на магистрала и докато си караш изведнъж спира всякаква музика и навигация.
- Старт/стоп системата започна доста да ме дразни с разтрисането на автомобила при запалване - в началото не ми правеше толкова впечатление.
- Огледалата бяха оставени с включената настройка за прибиране при заключване. Наскоро ми направи впечатление, че след като я заключа вечер огледалата се прибират, но на следващата сутрин са разгънати сякаш колата е отключена. При отключване моторчетата, които ги прибират не са на позиция разгънати огледала, при което започват да ги "разгъват" и това резултира в обръщането на огледалата наобратно за няколко секунди, след което се чува доста грубо изпукване и изщракване и огледалата се връщат в разгъната позиция. След 2рия път, когато това се случи изключих опцията за прибиране през менюто. Не знам на какво се дължи това поведение - колата си нощува в самостоятелен гараж, до който само аз си имам достъп.
- Появи се проблема със скърцащите тампони, които четейки из форума е не рядко срещан в Октавийте. На 7.06 съм на сервизен преглед и ще поискам да ги гресират.
- Кутията започна да превключва доста грубо, най-често го прави от 1ва към 2ра. Понякога го прави и когато сваля предавки (най-често от 5та към 4та).
- При скорост над 140 км/ч особено ако има силен вятър има доста силен шум вътре в купето. От сега съм се решил, че следващата Шкода ще я поръчам с акустични стъкла.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Пиши/Звъни на Форумният Хай Тек Гуру @JORDITO,Kasiopeous написа: 25.05.2021, 23:25:09 Сега към не чак толкова хубавите неща:
За тия неща мисля ще помогне.
Но на първо време една диагностика си трябва.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Kasiopeous
Привет!
Шкодата вече е при мен от година и 2 месеца. Навъртяни са и 23.000 км.
@ЦецоNOL, благодаря за препоръката, като се поуспокоят нещата при мен може би след празниците ще потърся @JORDITO, тъй като освен гореспоменатите проблеми започнах да обмислям добавяне на камера за задно виждане и от това, което съм видял във форума той е човекът, към който трябва да се обърна.
Относно разгъването на огледалата:
Шкодата вече е при мен от година и 2 месеца. Навъртяни са и 23.000 км.
@ЦецоNOL, благодаря за препоръката, като се поуспокоят нещата при мен може би след празниците ще потърся @JORDITO, тъй като освен гореспоменатите проблеми започнах да обмислям добавяне на камера за задно виждане и от това, което съм видял във форума той е човекът, към който трябва да се обърна.
Относно разгъването на огледалата:
Ходих до Еуратек Надежда и след като прегледаха колата установиха, че модулите за прибиране на огледалата са дефектирали - смениха ги по гаранция и вече няма проблем с произволно разгъване на огледалата.- Огледалата бяха оставени с включената настройка за прибиране при заключване. Наскоро ми направи впечатление, че след като я заключа вечер огледалата се прибират, но на следващата сутрин са разгънати сякаш колата е отключена. При отключване моторчетата, които ги прибират не са на позиция разгънати огледала, при което започват да ги "разгъват" и това резултира в обръщането на огледалата наобратно за няколко секунди, след което се чува доста грубо изпукване и изщракване и огледалата се връщат в разгъната позиция. След 2рия път, когато това се случи изключих опцията за прибиране през менюто. Не знам на какво се дължи това поведение - колата си нощува в самостоятелен гараж, до който само аз си имам достъп.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Какво се случва като забие датчика? Заредих преди 2 седмици догоре - отначало показваше 1500 км (колкото си беше преди да заредя), после показваше около 200-300 км - оставащи 15 000 км. В един момент показа че остават 1000 и започна да ми пищи всеки път като паля, да внимавам и да не паля колата след еди си колко км (в момента на 650 - понеже съм минал 350 км), докато не заредя.Kasiopeous написа: 02.12.2020, 11:39:14 И един съвет. Не препълвай с AdBlue, че може да забие датчика за ниво и да светне грешка. Пълни, колкото ти изписва да заредиш.
Явно датчика нещо е забил наистина. Как се оправя това?
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Трябва да се чисти с диагностика.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!