Проблем с климатика
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Проблем с климатика
Ами всеки отдел си тълкува по свой си начин гаранцията.VALDO написа:Kато имаш гаранция,какво се опъват?!
Тя и скоростната кутия имаше гаранция,но си платих 900 евра за смяна на лоста и прилежащите пластмасови чаркалаци.Една голяма кутия,която според тях не била към ск. кутия.
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Проблем с климатика
Не виждам нищо от Октавиа 2.dimitrovdimi написа:При мен е ето така:
20160512_180607.jpg
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Проблем с климатика
Гаранция за стара кола доколкото знам се дава само за основните агрегати - мотор и скорости, а не за агрегатите около тях. Иначе цените на ремонтите са направо фантастични в Германия и хората си карат колите в сервиз само в краен случай, така че който е решил да купува прословутите здрави немски коли с тюф да го има в предвид.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Проблем с климатика
Що си мислите,че на запад,всичко е много точно,готино,коректно и безплатно ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Проблем с климатика
Те там даже хората (немците) хич не им пука. Викат си сервиз- вземат им колата и им я връщат, а онези си кешат.
Просто им е такъв стандарта.
Онзи ден пред (срещу хотела сградата)хотела- някакъв костюмар с О2 комби. Излиза- задна гума паднала. Аз съм на закуска и гледам.
Звънна на някого. След 10мин- сервизна кола. Хоп, слезе момчето, смени му гумата, прибра пукнатата, поговориха и си записа нещо, явно къде после да му я достави и - дрън- 80 евро. (онзи даде 100- тоз му върна 20)... така се прави на запад.(аз вече се бях качил в стаята). Явно там важи израза: Времето е пари.
Хотела където бях IBIS - 2 пъти ги гледам (пак на закуска) идват хора от фирма за поддръжка. Сменят явно квото трябва, вземат си кеша и си тръгват.
П.С: Батериите в стаята ни бяха на Идеал Стандарт.
Стандартът им е такъв:
Прикачам сметка по време на изложението: Всеки да си направи сметка: 2 коли (330мл) и 2 бири 330мл: Интересен Спейсбек имаше пред хотела: Джаджен със светло зелено:
Просто им е такъв стандарта.
Онзи ден пред (срещу хотела сградата)хотела- някакъв костюмар с О2 комби. Излиза- задна гума паднала. Аз съм на закуска и гледам.
Звънна на някого. След 10мин- сервизна кола. Хоп, слезе момчето, смени му гумата, прибра пукнатата, поговориха и си записа нещо, явно къде после да му я достави и - дрън- 80 евро. (онзи даде 100- тоз му върна 20)... така се прави на запад.(аз вече се бях качил в стаята). Явно там важи израза: Времето е пари.
Хотела където бях IBIS - 2 пъти ги гледам (пак на закуска) идват хора от фирма за поддръжка. Сменят явно квото трябва, вземат си кеша и си тръгват.
П.С: Батериите в стаята ни бяха на Идеал Стандарт.
Стандартът им е такъв:
Прикачам сметка по време на изложението: Всеки да си направи сметка: 2 коли (330мл) и 2 бири 330мл: Интересен Спейсбек имаше пред хотела: Джаджен със светло зелено:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Sawyer
- Гараж: ///
Проблем с климатика
BlackPearl написа:Прикачам сметка по време на изложението: Всеки да си направи сметка: 2 коли (330мл) и 2 бири 330мл:
Човек още като стъпи на терминала тук трябва да забрави какво знае за услуги и цени, и задължително да спре да обръща всичко в левове, защото иначе шокът е много сериозен.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Проблем с климатика
Абсолютно съм съгласен! Дума за сравнение не може да става.
Там тарикатлъци и тн ......дума не може да става.
Да не се изместваме от темата, ама само още 2 изречения. Понеже докато бяхме там си говорим на български (той дъртия само руски знае, аз руски и ИНглиш- но предпочитам на английски да говоря, че руския ми е малко зле...много даже, но пък всичко разбирам).
Хоп в хотела, камериерката- БЪЛГАРКА...от Асеновград. Лафче и тн (само че последния ден, преди да напуснем.)
Разхождаме се/ вървим до спирката на У-бана, градинари...хоп българи...цигани.
Бате тва, бате онова....
Бащата ги пита (той тъгува нали: Мама им и депутати, как ни пръснаха по света). Вика им: Добре де момчета, тука кой знае как ви експлоатират, струва ли си- парите 2но ли са, далеч от родината.
Онез: Бате, не вземаме много 1200Е вземали на месец, далече сме от жени, деца, АМА ТУКА НИ УВАЖАВАТ, не ни викат мангали и Зигани! Вечерта зайци се разкарват (на Сиеменс някаква сграда)из поляната:
Въвря си по улицата (Dom Rohme) и разглеждам....хоп....спирам се и се ослушвам.....мелодия от улични музиканти:
- ееее, Св. Георги ще помолим, с нас по пътя да върви.......
Ходих в Зоологическата градина (аз много обичам по ЗООта да одя)...: - 10евро вход. Не 10Е,а 100Е да е- пак ще ги дам. Все едно влязох в друго измерение.
Големи клетки- на едната , персонала чистеше- маймуната до тях и ги гледа- еди си ква беше, не я запомних- някаква изчанчена. Онези - с четка и сапунка и чистеха дърветата- клон по клон. После с някакъв препарат ароматизират дървото - казаха- да и мирише на естествената и среда.....
Ай бягай от тука, ве!
Макар , че и там са станали зле. На един му откраднаха телефона докато си стоеше на масата на изложението вънка.
Вървя им по главната улица- спирам да седна - имам вода и кола кенче. Идва един кат просяк и ми сочи кенчето. Викам му- тейк ит. И му го давам, мисля си- да пие кола човека.
Нашия го отвори, изля колата на земята, смачка кенчето и си го прибра. Че ми светна- ХАЛЮМИН БАТЕ
Айде, стига съм спамил темата на цецо!
Там тарикатлъци и тн ......дума не може да става.
Да не се изместваме от темата, ама само още 2 изречения. Понеже докато бяхме там си говорим на български (той дъртия само руски знае, аз руски и ИНглиш- но предпочитам на английски да говоря, че руския ми е малко зле...много даже, но пък всичко разбирам).
Хоп в хотела, камериерката- БЪЛГАРКА...от Асеновград. Лафче и тн (само че последния ден, преди да напуснем.)
Разхождаме се/ вървим до спирката на У-бана, градинари...хоп българи...цигани.
Бате тва, бате онова....
Бащата ги пита (той тъгува нали: Мама им и депутати, как ни пръснаха по света). Вика им: Добре де момчета, тука кой знае как ви експлоатират, струва ли си- парите 2но ли са, далеч от родината.
Онез: Бате, не вземаме много 1200Е вземали на месец, далече сме от жени, деца, АМА ТУКА НИ УВАЖАВАТ, не ни викат мангали и Зигани! Вечерта зайци се разкарват (на Сиеменс някаква сграда)из поляната:
Въвря си по улицата (Dom Rohme) и разглеждам....хоп....спирам се и се ослушвам.....мелодия от улични музиканти:
- ееее, Св. Георги ще помолим, с нас по пътя да върви.......
Ходих в Зоологическата градина (аз много обичам по ЗООта да одя)...: - 10евро вход. Не 10Е,а 100Е да е- пак ще ги дам. Все едно влязох в друго измерение.
Големи клетки- на едната , персонала чистеше- маймуната до тях и ги гледа- еди си ква беше, не я запомних- някаква изчанчена. Онези - с четка и сапунка и чистеха дърветата- клон по клон. После с някакъв препарат ароматизират дървото - казаха- да и мирише на естествената и среда.....
Ай бягай от тука, ве!
Макар , че и там са станали зле. На един му откраднаха телефона докато си стоеше на масата на изложението вънка.
Вървя им по главната улица- спирам да седна - имам вода и кола кенче. Идва един кат просяк и ми сочи кенчето. Викам му- тейк ит. И му го давам, мисля си- да пие кола човека.
Нашия го отвори, изля колата на земята, смачка кенчето и си го прибра. Че ми светна- ХАЛЮМИН БАТЕ
Айде, стига съм спамил темата на цецо!

- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с климатика
Ися,на Банско са същите цени.
И ти ли почна качваш криви снимки...?
![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
И ти ли почна качваш криви снимки...?
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Проблем с климатика
Малко Офф:zzankov написа:Има бутон Off,но с него приключва всичко,няма никаква вентилация.
Докато при ЕКОН имаш приток на свеж въздух.
Натиснеш ли On и Т е над 3 градуса компресора бичи,като дойде време да се обледи питата спира и после пак тръгва.
При Б4, пасат или Ауди, нямат бутон ЕКОН, на климатрониците, но имат бутон с една снежинка. От там се включва и изключва компресора на климатика.
Един въпрос, може малко тъп да е, но как е за предпочитане да се кара колата зимно време. С включен или изключен екон бутон? Аз лично на всичките си коли зимно време съм на екон, т.е. един вид ползвам само "парното" на автомобила.
- SeVo
- Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce
Проблем с климатика
По повод кой с какъв компресор е: що не ги погледнете? Личат си.
Относно колко изкарвали: моята е на 220к , на 200 и малко се смени прословутият клапан. За сега си работи.
Иначе , паднаха ли им вече цените на тия компресори?
Ок 2 ми е колата.
Относно колко изкарвали: моята е на 220к , на 200 и малко се смени прословутият клапан. За сега си работи.
Иначе , паднаха ли им вече цените на тия компресори?
Ок 2 ми е колата.
Последно промяна от SeVo на 13.05.2016, 23:51:31, променено общо 1 път.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с климатика
Ей това е климатроника на въпросния Пасат В4.SlipX написа:Малко Офф:zzankov написа:Има бутон Off,но с него приключва всичко,няма никаква вентилация.
Докато при ЕКОН имаш приток на свеж въздух.
Натиснеш ли On и Т е над 3 градуса компресора бичи,като дойде време да се обледи питата спира и после пак тръгва.
При Б4, пасат или Ауди, нямат бутон ЕКОН, на климатрониците, но имат бутон с една снежинка. От там се включва и изключва компресора на климатика.
Един въпрос, може малко тъп да е, но как е за предпочитане да се кара колата зимно време. С включен или изключен екон бутон? Аз лично на всичките си коли зимно време съм на екон, т.е. един вид ползвам само "парното" на автомобила.
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Проблем с климатика
Аз не съм дошъл тука за да ми е по-евтино или заради заплатата!bega4kata написа:Що си мислите,че на запад,всичко е много точно,готино,коректно и безплатно
Има неща който не могат да се обяснят до като не ги видиш или почустваш.
А по темата, скоро ще има развитие,добре че и времето се кротна на 20 гр.
-
Zhivko
Проблем с климатика
И защо по дяволите се чупи този елемент? За втори път. Компресора ли затяга менте ли е частта? Шкода Октавия 2 дизел 140КС 2005г. И никъде не видях компресор с такъв съединител?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Проблем с климатика
На всички коли,които съм имал с климатик,спазвам едно просто правило – винаги го включвам на малки обороти на мотора.Последно даже си спомням по магистралата от Варна карах със 140-50кмч и ми се прииска хладно..,изключих от скорост и натиснах копчето със снежинка.
Може би ако се спазва това ще си поспестите от проблемите с климатиците на новите Шкоди!?..
Може би ако се спазва това ще си поспестите от проблемите с климатиците на новите Шкоди!?..