Здравейте,след вече две седмици собственик на Шкода Карок 2.0 TDI 85kW / 115к.с. 6М , искам да споделя впечатленията от този автомобил.
Подтикна ме това че когато обмислях покупката на автомобила събирах предимно информация от чужди форуми, поради малкото споделена в този.
Та за автомобила...
Двигателя е 2.0 TDI 85kW който е нов за модела избрах този двигател първо заради цената - тя е значително по ниска от дизел 110kW,второ - избора ,като ценова рамка, e м/у 1.5 150к.с.( бензин) и 2.0 115к.с (дизел) . Ако взимате автомобила с идеята да го карате повече от гаранционният период, и карате повече извън града, според мен е по- логично да вземете по-стабилен двигател. Лично аз съм доволен от двигателя ускорява плавно, най-големият въртящ момент (300Nm) е м/у 1600 - 2500 оборота. При препълнена кола и с 460л. бокс на покрива колата се представи отлично по пътя от София за хижа Гоце Делчев със среден разход от 5,6 л/100км.
Скоростната кутия е 6 степенна ръчна с доста къси първа и втора предавки, което за в града не е от най-приятните неща, преди карах Опел Зафира А която беше с подобни къси скорости така че се свиква, но си има своите предимства при изкачване по снежни пътища . На магистрала Струма с 120км/ч на шеста, колата не вдигна повече от 2200 оборота, колата е доста тиха, и базовата аудио система е идеална. Адаптивният круиз контрол (АСС) ме впечатли много, изнесен е на отделен лост и има доста опции за настройки.
Четох доста за возията на колата че е твърда и т.н. за мен е доста добра за БГ пътищата е идеална, препоръчвам 17-ки джанти, карах мострена с 19-ки и там вече се усеща доста твърдостта.
Багажника е сравнително голям за този клас, ако Ви се дават още 1200лв. може да вземете Varioflex седалки които са една идея по комфортни от базовите и имат доста опции за настройка, премахване и т.н., което да разшири обема на багажника.
Видимостта е доста добра, единствено когато се правят маневри назад не е от най -добрите и препоръчвам камера за задно виждане.
Има още доста да се каже за модела и се съмнявам че ще обхвана всичко затова ако някой има въпроси с радост ще дам инфо.

![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)