Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ми толкоз. Такива са цените.
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Гребенчето колеги, гребенчето...

Ей затова е смешно някой като ми каже, че е по-добре премиум втора ръка пред нова Шкода и накрая не мое си плати за части, че мноо скъпи...
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Баш в тая тема не е много уместно, до тука Явор мисля, че е дал почти 50% от цената. Освен това съм сигурен, че това стъкло ще бъде сменено с най-доброто!
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

nmnikolov написа: 06.04.2021, 21:32:20 Ей затова е смешно някой като ми каже, че е по-добре премиум втора ръка пред нова Шкода и накрая не мое си плати за части, че мноо скъпи...
Тоя коментар за мен ли е? Ако да, ти сериозен ли си като четеш темата да ми го пишеш това?

Да ти изредя сичко до сега дето съм купил за тая кола да ми посочиш един компонент дето не е било най-доброто, дето съм можел да купя? Очаквам отговор от тебе, щото вече втори сериозен въпрос ти задавам (първия е по-рано в темата, на който не ми отговори). Сега гледам пак избирателно четеш и захапваш. Или понеже сме големци и не мога да направя едно проучване за неща и цени преди да реша как да постъпя и да ходя да люсна на секундата 1400 лева, щото мога попринцип? Ако не е към мене, игнорирай горното.
;)
Последно промяна от YYakovliev на 06.04.2021, 22:41:09, променено общо 1 път.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Има стъкла за Супърб и по 1200 лв. без монтаж. Нали затова се прави каско, като ти дойде такава щета,да се оправя застрахователя.
Пускат една проформа Еуратек за 1400 лв, Булстрад я одобряват и се прави. Ако се запънат Булстрад се намесват юристи, те пак клякат и пак се прави.
Колегата @niki4BG, може да ви сподели как Лев инс не одобряваха проформа на Еуратек, но накрая клекнаха.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@YYakovliev, естествено, че не е за теб. Ти пари за поддръжка на пестиш. То коментара ми не е насочен към никой специално от форума. А пък с твоята брада да ти говоря за гребенче няма как да стане [smilie=sarcastic.gif]

Идеята ми беше, че дори и частите за Шкода не са толкова евтини при по-високия им клас автомобили и недоумявам как има хора, които си купуват втора ръка премиум и после реват колко скъпи били частите. Щото и на мен познати ми казваха за тея пари за нова Шкода какви яки BMW-та или Мерцедеси втора ръка могат да се вземат.
Изображение
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Мнение от HerpaMoTeH »

nmnikolov, къде изчезна колегата с Е класата дето беше направил pdf, в който детайлно е описал как закупуването и 5 годишната поддръжка на 2 годишна Е класа излизат по евтино от тези на чисто нов Супърб [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Гараж: В процес на търсене... LOADING

Мнение от niki4BG »

@YYakovliev, приятелю според моя скромен опит добре си направил. Консултирал си се и вече си се ориентирал в цената. Проформа фактурата нека е от Еуратек. В ЛевИнс имах следния казус. Официален сервиз НЕ фигурираше в каското ми ( грешка лично моя ), въпреки това избрах официален сервиз. Имах лека драскотина по задната броня. От официален сервиз цената за възстановяване нормалния цветови баланс на бронята беше по спомен около 246 лева. От застрахователя ми казаха че по тяхна "ЕКСПЕРТНА ОЦЕНКА" за такава щета не могат да дадат повече от 27.80. Тогава казах щом не приемат експертизата на професионалистите занимаващи се само с лакобояджийски услуги (ВеТЕК) искам да говоря с вашия "ЕКСПЕРТ", ако той не желае ще се обърна пкъм вашите началници в София. Тогава служителя в ликвидационния център в Пловдив заяви, че до обяд ще имам отговор на моя казус. Нахално от моя страна, но като цяло отношението към мен беше - "Хмм този с тази малка драскотина къде ме занимава само да пиша и обработвам бумащина". След 2 часа ми се обадиха че проформата ми е одобрена и от там насетне запазих час и всичко мина нормално. След това каското правех в Allianz, имах други драскулки, удари от камъчета и една по - сериозна "драскотина". Служителите в Allianz отрегираха бързо, адекватно и не съм имал проблеми. Успех с твоя казус и до край следвай интереса си!
Последно промяна от niki4BG на 07.04.2021, 09:47:32, променено общо 1 път.
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

@niki4BG, благодаря ти за полезното мнение и споделения опит.
niki4BG написа: 07.04.2021, 09:36:02 Проформа фактурата от застрахователя нека е към Еуратек
Само да уточня, че се бъркам понякога с тия терминологии и проформи - фактурата-проформа не е ли от Еуратек (те пишат и подпечатват колко ще струва) към застрахователя?

П.С. Иначе аз съм допуснал същата грешка с Каското, но като взимах колата бях неориентиран с тези неща. Даже имам бегъл спомен как Васил (_v_) май ме питаше по телефона преди да го направим, дали да включим тази клауза и аз набързо прецених, че никога няма да ми се наложи да ходя за "козметични истории" в ЕТ. Което се вижда, че е било крайно необразовано решение.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Гараж: В процес на търсене... LOADING

Мнение от niki4BG »

YYakovliev написа: 07.04.2021, 09:44:08 Само да уточня, че се бъркам понякога с тия терминологии и проформи - фактурата-проформа не е ли от Еуратек (те пишат и подпечатват колко ще струва) към застрахователя?
Проформата от Еуратек -> застраховател.
YYakovliev написа: 07.04.2021, 09:44:08 П.С. Иначе аз съм допуснал същата грешка с Каското, но като взимах колата бях неориентиран с тези неща. Даже имам бегъл спомен как Васил (_v_) май ме питаше по телефона преди да го направим, дали да включим тази клауза и аз набързо прецених, че никога няма да ми се наложи да ходя за "козметични истории" в ЕТ. Което се вижда, че е било крайно необразовано мнение.
Аз бях същия!
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Всичко зависи от това, дали в каталозите с подобни части има заместител на твойто стъкло. Ако има... си прецакан. Ако няма - ще си вземеш голяма част от парите.
Бееееее.....
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

Ако позволите и моето скромно мнение, което съм го казал и на Явор, но ми се струва добре и полезно да го споделя и с другите.

Ясно е, че има доста фирми, които могат да монтират "някакво" стъкло в конкретния случай, но никой не може да те задължи да сложиш нещо в колата си, което не те "кефи". Може би ако бях на мястото на Явор аз също щях да искам да ми бъде монтирано в официалния за марката сервиз - така се прави по цял свят и тези сервизи неслучайно се определят като "официални". И то не толкова заради "оригиналното стъкло", а заради предполагаемото по-високо качество на монтажа. Може би всички се досещате колко "финна" работа е това - уплатнения, точно напасване и тн.

Относно Застраховката - полицата наистина е сключена с право само на доверен сервиз, не си спомням вече при сключването дали сме обсъждали варианта за "официален" сервиз, по-скоро е било така, но това вече няма значение. Както обясних и на Явката - има вариант да издействаме плащането на ремонта на 100% по фактура от ЕТ, но "пътят" минава чрез съдебно дело, като съм на 100% сигурен в положителния резултат от процеса, но не и в това колко време ще се проточат нещата - много зависи на кой състав ще попаднем и тн. Извънсъдебно шансът да уважат искането ни е равен на този да спечелиш джакпота от 6/49...

Мисля, че той взе най-правилното решение в конкретния случай!

Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Funkee

Шкода Новак

Мнение от Funkee »

Здравейте!

Това ми е първо мнение във форума, макар че го чета редовно. Тъй като доста хора се изказват по темата със застраховките и официалните сервизи да кажа и аз, тъй като работя в една от водещите застрахователни компании. Някой беше питал за проформата, тя трябва да е към собственика на автомобила, защото той ще си плаща ремонта, а след това застрахователят ще му изплати определената сума. Проформа от сервиз към застраховател се допуска ако сервизът е доверен. Също така специално Еуратек може и да монтират стъклата си сами, но за тенекеджийски и бояджийски операции ползват подизпълнители. Някой замислял ли се е кое прави едно стъкло оригинално? Защото ще ви кажа, че разликата в "оригинално" и "неоригинално" стъкло да речем Pilkington или Saint Gobain(незнам какви се слагат на Шкодите) е единствено в щампата на марката, иначе стъклото е едно и също. Вече китайски и тайвански стъкла са друга работа и е добре да се избягват, възможно е да кривят, да имат ефект лупа и сякакви подобни. Както колегата над мен е писал, качеството в официалния сервиз е само "предполагаемо" по-високо. Има специализирани сервизи, които се занимават само с подмяна на стъкла, работят само с Pilkington Или Saint Gobain и качеството на монтаж е наистина високо(да речем Сим Пет Сим сервиз). А иначе ако автомобилът е над 4г и не е доплатено за официален сервиз, никое дело или състав няма да ти помогне в признаването на 100% от разходите за официален сервиз. Каското е все пак един договор с условия, които гарантират интереса на двете страни в определени рамки. Има ли алтернатива на детайла за подмяна и автомобилът няма право на ремонт в официален сервиз, то ще бъде платена тя.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Аз съм сменил поне 10 стъкла на предишните си коли. Няма да се поколебая да сменя и сега, ако имам и най минимален повод [smilie=sarcastic.gif]
На предишната октавия 3 пъти в Еуратек и 3...или 4 пъти в Кобра. Джам, като джам [smilie=pardon.gif] Нищо не е по добро от чисто новото челно стъкло, па било и "неоригинално". Няма точки, няма деруги, перфектно. За 10 години ползване, 7 стъкла, добре е, а [smilie=sarcastic.gif] Все с ново стъкло. Така и не забелязах разлика в качеството на стъклата. Само веднъж ми сложиха едно с тъмна лента отгоре, че нямаха налично с еднороден цвят. Но дори по добре беше. Докато не го спуках и него. И последната смяна нещо бяха се наакали в Кобра, и при много силен дъжд протичаше съвсем леко.
Не знам какво го мислиш. Намери най доброто алтернативно стъкло и действай. Така или иначе никой не ти гарантира, че след 2-3 години няма да си в същата ситуация. Все едно бъбрек ще трансплантираш, ебаси [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Taratajki написа: 07.04.2021, 20:27:02 след 2-3 години
Още при следващият тур до Бургас,може да иде зян новото,кви 2-3 години.
Заключено

Обратно към “Superb III”