Вода във вратата
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
knave88
- Гараж: Оctavia III Combi, 1.6 TDI, 2015
Вода във вратата
Здравейте. Покрай дъждовете в последните дни, на два пъти едната от задните врати се пълни с вода. И то доста, над литър. Намерих как да я източвам (дърпайки уплътнението долу), но не ми се струва, че това е окей. Според мен проблема идва от този луфт, който се е отворил между вратата и рамката на стъклото. Някаква идея как/дали може да се оправи това? С натискане и побутване с ръце не става...

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Вода във вратата
А защо не изтича. Виж си отворите от долната страна на вратата.
-
knave88
- Гараж: Оctavia III Combi, 1.6 TDI, 2015
Вода във вратата
Изтича, но трябва да дръпна уплътнението. Ще ги погледна довечера тия отвори.Архимандрит Дионисий написа: 18.05.2021, 11:09:55 А защо не изтича. Виж си отворите от долната страна на вратата.
-
BateBo
Вода във вратата
Където са отворите, уплътнения та често ги затварят по една или друга причина,та долу уплътненията трябва леко да се цепнат , така ме посъветва майстора ми от ЕТ е....и моята събира също
-
chuturkov
Вода във вратата
Колега, как реши проблема, че аз събрах над литър във вратата. В един сервиз ми махнаха една щипка от уплътненията за да изтече и казаха да не я слагам за да изтича. това не е решение.
- kmodev
Вода във вратата
Тъкмо тръгнах да пиша за същия проблем. Вашите коли с панорама ли са? Аз преди месец бях на прочистване на панорама и канали и съм я мил поне 2-3 пъти, но след вчерашния дъжд в София чувам, че все едно карам бидона със зелето във вратата. В средата отдолу мръднах уплътнението и изтече, но дайте идея какво може да е.
- Filip Andonov
- Гараж: Octavia LK
Вода във вратата
С 03фл съм, абсолютно същото преживяване имах и аз преди две години. След тази случка гледам като се сетя да почиствам уплътненията долу на вратата. Но ебаси колко вода изтече...
Последно промяна от Filip Andonov на 16.06.2023, 11:22:51, променено общо 1 път.
- kmodev
Вода във вратата
Как си ги почиствал колега?
- Filip Andonov
- Гараж: Octavia LK
Вода във вратата
Уплътненията са хванати в долния край на вратата на две три места. Измъквах ги и почиствах отворите. Много кал се беше събрало при мен. Явно се натрупва с времето и оттичането на водата става невъзможно.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Вода във вратата
Използвам темата да питам за панорамите. За мен това е една от най-безмислените екстри (освен за децата да се радват). За съжаление моята сегашна кола е с таван изцяло панорама (отваряем). Нямах избор, тъй като купувах наличен автомобилkmodev написа: 16.06.2023, 09:48:43 Аз преди месец бях на прочистване на панорама и канали и съм я мил поне 2-3 пъти
Тааа принципно съм я отварял 2-3 пъти, колкото да видя дали работи
Ако трябва, то на какъв интервал се прави тая щуротия?
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Вода във вратата
До @digitalundgrd - "Skoda" май препоръчват на 3 Години профилактика на панорамния таван. Обаче, като се сетя колко е мръсна България, май и 2 Години са много. Склонен съм да приема, че профилактиката се налага главно поради замърсяване а не поради конструктивни особенности и в този ред на мисли може би и при ТЕБ не следва да е по-голям периода между профилактиките..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- kmodev
Вода във вратата
digitalundgrd написа: 16.06.2023, 15:29:24Използвам темата да питам за панорамите. За мен това е една от най-безмислените екстри (освен за децата да се радват). За съжаление моята сегашна кола е с таван изцяло панорама (отваряем). Нямах избор, тъй като купувах наличен автомобилkmodev написа: 16.06.2023, 09:48:43 Аз преди месец бях на прочистване на панорама и канали и съм я мил поне 2-3 пъти![]()
Тааа принципно съм я отварял 2-3 пъти, колкото да видя дали работиНе мисля, че в годината ще ми се съберат повече от 5 пъти да я отварям, то в такъв случай трябва ли да чистя/мажа някакви уплътнения и канали
![]()
Ако трябва, то на какъв интервал се прави тая щуротия?
Ами това, което направих аз беше в трансексперт при Евгени - продухване на каналите и слагане на вакса по механизмите. Струваше 70-80лв става за 1 час и ако зависи от мен ще си го правя всяка година, защото не искам басейн в колата. За това дали я ползвал - постоянно, когато времето е прохладно. Супер кеф е вечер и мен лично ме кефи много. До това дали я отваряш или не, не мисля дали играе толкова роля, защото дори да не го отваряш пак се замърсява и протича вода по каналите, съответно и боклуци, които да задръстят.
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Вода във вратата
Когато не се отваря едва ли се замърсява толкова,че да иска честа профилактика!
Иначе по темата, колега с Opel Insignia, едната врата тежи като на брониран автомобил. Оказа се,че е пълна с вода до стъклото!!!![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Иначе по темата, колега с Opel Insignia, едната врата тежи като на брониран автомобил. Оказа се,че е пълна с вода до стъклото!!!