O3 Vision TDI 150hp

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

След много питане и разпитване ... нова Octavia Vision

Мнение от stefan L »

fallenfbsd написа:благодаря stefan L, да вероятно това е причината

чел съм за твоя голф - имаш ли някъде тема с актуална информация / клипчета. Също така, в спора на форумните vRS-ките пускан ли е да се мери?
viewtopic.php?f=92&t=440
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Благодаря La Furia Roja!

Аз от месеци следя форум(а/ите) и съм запознат с важността на джантите :) ако сме живи и здрави другият летен сезон ще ги обмисля. Както споделих за малко се разминах с L&K - още са ми в главата турбините с топаз :) Но на този сив цвят виждам Голус, ако ще са 18". 17" предложи Сами - ще гледам и такива, но натам.

Мааалко ме притеснява да дойда на събора - чух, че било заразително после да се сменят неща по колите :))) аз минах и през етапа - един път се живее, vRS ще карам! но съм практичен, нямаше да се позная с такова решение, нямаше да съм аз :)

Да сме живи и здрави, планирам да се видим и за познаем на живо.
Аватар
micyri

Škoda Фен²

Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS
Обратна връзка:

Мнение от micyri »

Честито и от мене браво
Не разбрах от къде си,ако има значение [smilie=pardon.gif]
.....не разбрах също защо си криете номерата по снимките? ;)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

fallenfbsd написа:
Мааалко ме притеснява да дойда на събора - чух, че било заразително после да се сменят неща по колите :))) аз минах и през етапа - един път се живее, vRS ще карам!
хахахаах.... [smilie=sarcastic.gif] усетил си на къде отиват нещата, обаче събора и срещите са мястото, където си ги мерят /джантите/ а тук във форума е истинското облъчване! И ако си със слаби ангели, след година/две си във филма! Те Иван и Милчо преди години като си купиха RS-ките, нямаше нищо да пипат..... ама покрай Самуил не се издържа [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

fallenfbsd написа:аз минах и през етапа - един път се живее, vRS ще карам! но съм практичен, нямаше да се позная с такова решение, нямаше да съм аз :)
Не от значение дали е vRS или L&K, а да е такава, че да си казваш "Това е точно моята кола" от първия момент. При теб се е получило, това е важното. :)
Аватар
lubomirov1985

Škoda Мод

Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI

O3 Vision TDI 150hp

Мнение от lubomirov1985 »

Честито, колега. Много безаварийни километри и щастливи мигове :)
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

micyri написа:Честито и от мене браво
Не разбрах от къде си,ако има значение [smilie=pardon.gif]
.....не разбрах също защо си криете номерата по снимките? ;)
Благодаря!

София. Другото е професионална деформация и начин на живот, нищо повече от това,както и нищо конкретно ;)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Благодаря на всички колеги за пожеланията!

@sawyer - качвам се днес пак е 'точно моята' и да прав си това усещане е важното :)

@Маджо - хъх той ме подкара за джантите, сега разбрах как протича после филма. Макар,че моя разум все надделява -днес бях при брат ти да ми сложи набързо едни секрети и да ми видят на колко са ми оставили гумите при издаването. И той ме филмира,че няма метални 16" на пазара и да оставя тези и да взема други 16" лети или на Сами мухата дето ми пусна 17" за лятото :)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Чесно казано аз не рзбирам, защо трябва зимните гуми да са със стоманени джанти? Не си разваляй визията, само надграждай. Ако ще взимаш други джанти, задължително по-големи. Колко големи ти ще прецениш, но не и 16-ки.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Ето, пример - това с джантите. Не е "облъчване", просто тук са се събрали най-големите фенове и маниаци, с най-хубавите и глезени шкоди и... човек неизбежно попива ако не всичко, то една много голяма част от нещата, които хората правят с и за колите си.

Мирише на 17-ки минимум.;)
Последно промяна от Sawyer на 13.07.2016, 21:05:43, променено общо 1 път.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

fallenfbsd написа: @sawyer - качвам се днес пак е 'точно моята' и да прав си това усещане е важното :)
Най-важното!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

17ки ще са за следващия топъл сезон, тези ще ги обуя със зимни. Към момента така го виждам,прави сте [smilie=thank_you2.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

няколко питания ми се появиха :

1. пише просветът е 140 mm, но спрямо двигателя. За дизела по-малко ли е, или са имали в предвид примерно vRS-ката?

2. забелязах, че ксенона се движи спрямо волана, но не разбрах на колко км/ч става това. Не съм засичал, но по-интересно е, че преди това карах на приятел L&K и като палеше неговата си правеше нещо като тест на ксенона - нагоре, надолу, събира и раздалечава двата снопа светлина. Не че държа, просто се зачудих.

3. видях, че мога да настроя огледалата през Болерото, дали да се прибират като я заключвам или не. Исках да питам - има ли опция да направя с някакви натискания на дистанционното (като прозорците примерно)

4. четох във форума, книжката също и предишната кола по същия начин. Но все пак да питам - първите 1000-1500км по-леки ускорения, по-бавни спирания (ако е възможно), оборотите под 3000 и да не седи много време на едни обороти (автопилот). Купих масло и антифриз от Еуратек, предполагам може да 'глътне' при разработката. Каране в оборотите на турбината 1750-3000, когато е възможно. Нещо друго (ръчка е)?

Поздрави!
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

1 - нямам идея
2- това го прави на всяка Октавия с ксенон /лед. Когато нямаш режим на движение, може би се движи нормално ксенона - все едно на нашите е на нормал. (понеже при Еко е изключен, а при спорт е много яко- при най-малкото завъртане и веднага завива)
Иначе- за завиващите халогени (да вмъкна) те са до 38 км. , може и през Ваг Ком да се коригират стойностите.
3- то като я заключиш и огледалата трябва да се свиват. Ако искаш , включваш опцията да не се свиват и това е.
4- за разработката всичко си е до твое усмотрение. Иначе е хубаво, да не се настъпва рязко и да я караш нервно. Плавно ускорение и превключване.
(Аз по принцип- дизела го взех и удри уйно- никви ядове, но все пак е и до късмет. Имам много приятели които процедират така. Вземат и я боцат яко. До сега никой не е имал проблеми, но знае ли човек.)
Изображение
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Мнение от stefan L »

1. Не е височината на картера, а някакъв усреднен просвет.
3. Като са настроени от радиото на автоматично свиване, а не искаш да ти се свиват при всяко заключване - копчето го сложи на положение сгъване.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”