Здравейте колеги,
Проблемът ми е следният: едната ми подгряваща свещ дефектира и съответно като закарах колата в официалния сервиз в Надежда, там ми казаха че не могат да я развият.. Или по скоро че не искат да я напънат защото може да се счупи, а счупи ли се трябва отваряне на главата..
Казаха ми че имало някакви подвижни "сервизи" които идвали на място и имали нужните инструменти да я развият тази свещ.
Някой има ли идея и сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Мерси!
Проблем с подгряваща свещ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Lamdon
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Lamdon - Аз съм се сблъсквал с такъв Проблем. Но не съм ходил на авто-сервиз. Около 24 Часа поливах редовно свеща със стандартна "Coca Cola" но задължително от "Can"-че и накрая пръсках със специален спрей на "Wurth", който изастудява напръскания участък до -20°С ако не и -30°С ако не и повече и се разви свеща. Като нищо в "Еура Тек" не им се случва редовно такова нещо и може да нямат опита и точните инструменти. Консултирай се с фирма, която предлага точно такава услуга. До колкото знам тези фирми, дори да счупят свеща, си имат начини нещата да се оправят без разглобяване на Двигателя. Успех и сподели после какво и как се е случило..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
А може да полееш малко и спирачна течност, тя помага за клеясали и ръждясани повърхности, да поседи ден-два. Или пък WD 40. А пък ако се счупи може да се пробва да се изкарат с метчик, а отварянето на двигателя е краен вариант.
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Пръскай обилно със спрей около свещта и я оставяй няколко дена така да престоява вечер. Добре е да е на студен мотор, за да не се изпарява спрея. WD40, Motip Shock Oil/Multi Oil или подобен биха свършили работа. Колегата ти е дал идея и със спирачна течност. При мен на старата кола като свалях дюзите спреят помогна - бях яко запекли.
На тия коли свещите са на лесно място. Счупени свещи се вадят - има сервизи, които се справят без да свалят глави - има инструменти за целта.
На тия коли свещите са на лесно място. Счупени свещи се вадят - има сервизи, които се справят без да свалят глави - има инструменти за целта.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
-
Lamdon
Мерси, можеш ли да ме насочиш към такъв сервиз в София?
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006