Не, карам точно Шкода, за чийто имидж на новата джигитска марка влагам всичко, на което съм способен
Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
- Taratajki
Нямам идея
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Хм.. коментарите ми относно Тойота и къде се произвежда бяха безобидни - не съм обиждал или нагрубявал никого. А и самия аз съм умерен и възпитан форумец.
Така че наистина недоумявам защо моя пост беше изтрит?!
Така че наистина недоумявам защо моя пост беше изтрит?!
- Nikolayri
- Гараж: Октавия 2021, 1.5 TSI, MT
Ето мое лично мнение защо избрах О4 вместо Корола. На книга Королата ми харесваше много - плюсове: 10г. гаранция, автоматик, икономична градско. Минуси: мудна, скучна, тесничко, ниска, ужасни цветове и евтин плат на седалките.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Само за тесничкото няма да се съглася:)
-
travelboy1965
Аз пък избрах Корола.Надеждна,икономична нормална кола.Без изненади.Nikolayri написа: 16.10.2021, 21:55:24 Ето мое лично мнение защо избрах О4 вместо Корола. На книга Королата ми харесваше много - плюсове: 10г. гаранция, автоматик, икономична градско. Минуси: мудна, скучна, тесничко, ниска, ужасни цветове и евтин плат на седалките.
Защо не избрах Октавия.Дизел не бих карал повече.Разход реален от 10/100 бензин градско не ме устройва.Двигател маслояд със съмнително качество.Постоянни софтуерни проблеми.То щом във вашия форум постоянно си коментирате разхода на масло,проблеми с помпи и т.н. не вдъхваше много доверие.При тест драйв не останах очарован.Вози твърдо като каруца.Карам Рено и разликата беше фрапираща.
Кола по цвят и седалки отдавна не избирам.Само първата си кола избрах заради цвета и салона и беше ужасна грешка.
- intense
Реално сте я избрал заради евентуалното по-малкото чакане. Да, Шкодата излиза една идея по-скъпа, но реално получаваш повече. Уточнявам, че ги имаме и двете в семейството.
-
travelboy1965
Какво повече получавам? Евентуални проблеми.Разход на гориво.По-пъргав мотор да-но не и безпроблемен.При 80% градско си губи смисъла.Пък и наистина да чакаш година за кола си е лудост.Ако ще чакам ще е за електричка.Ама времето си върви и живота си тече.
- Taratajki
Разбрахме, че си сбъркал още в първият ти пост
- intense
Прав си. Ама не купуваш наличен автомобил. Така, че обещанията са пожелателни. Дано дойде максимално бързо.
И на мен королата ми хареса, когато я купи баща ми, но половин година след това си поръчах моята октавия и нещата се изясниха. Короната е CVT и разхода е пренебрежително в нейна полза.
Няма да те убеждавам, разбира се, явно усещанията ни са доста различни. Хубавото е, че за това има и различни автопроизводители.
-
travelboy1965
Не мисля,че разхода градско на хибрид и на 1.5 TSI О4 са съпоставими.Имам познат с О4 и градско му е 9/100.Но не това е само важно.Както казах возията не ми хареса.Различни хора различни приоритети.Не съм на 20 г. да се състезавам.
На горния с таратайката който се обижда за всяка истина за Шкода не смятам да отговарям.
На горния с таратайката който се обижда за всяка истина за Шкода не смятам да отговарям.
- intense
И октавия има хибрид. И там ли е 9 разхода. Не съм запознат ама се съмнявам.
-
travelboy1965
Ти би ли си купил Октавия хибрид?И да станеш бета-тестер както някой беше казал във форума.Пък и цената вече става несравнима.
-
kograman
Октавията с цялата греда отзад си е каручка. Особено празна, си подмята гъза. Бензинов двигател е и по лек от дизелов, и като цяло получаваш лека кола като кг на твърдо окачване. Обезшумена е на минимум.
Не си сгрешил с Тойотата при тези критерии.
Не си сгрешил с Тойотата при тези критерии.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- intense
За момента не съм се замислял за хибриди и електрични. Ама набързо прегледах предложенията и ми стана ясна разликата в цената. Нямат сравняване според мен.