Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Големите имат собствен контрол.
Ти чакай на държавния...
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Мнение от Ramzes »

Това е като да контролирам себе си, да не си давам повече пари за заплата ...
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Може да ти е сложно и непонятно, но е факт, че го има и работи.
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Мнение от Ramzes »

Тоест разчитаме, че човек е съвестен и не иска да изкарва повече пари, а по-малко. Ами да непонятно ми е. Като този строител на пътища, който се оказва че се контролира от лаборатория, на която също е собственик. И какво стана, един автобус падна в дерето и умряха хора ...ок де доверявам ти се. "Работи"
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Българската схема, няма общо с истинския качествен контрол.
Но понеже си видял само българската схема, ти е трудно да схванеш и повярваш, че нЕкои неща работят.
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

Според мен големите вериги имат работещ вътрешен контрол. Мениджмънта на високо ниво е наясно, че качеството се отразява на продажбите, т.е. без контрол губят пари. Не контролират себе си. Контролират персонала. За да печелят повече. Не е от грижа за клиента. Друг е въпроса, че и големите вериги пестят при почистването на резервоарите от утайки. До колкото знам само Шел имат робот, който влиза в резервоара и го чисти. Другите го правят ръчно. ;)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Големите вериги печелят от голям оборот и от отстъпки (от снабдителя), а не от 200 литра вода в резероара.
Отделно, че доста от бензиностанциите са франчайзингови и разни брандове като ОМВ и Шел не искат бай Хой да се ебава с бранда им... и ги контролират.
Отделно, че доста неща са направени така, че да не можеш да ги лъжеш. Не, че Ганя не намира цаката на всичко...
Последно промяна от redalex на 30.11.2021, 22:10:18, променено общо 1 път.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

redalex написа: 30.11.2021, 21:02:47 Българската схема
Е у нас други схеми има ли [smilie=pardon.gif] Дори "западни" компании след подходящият период от време стават български. И тогава....знаем как стоят нещата [smilie=sarcastic.gif]
Аз от една година зареждам редовно на една "шано" бенДЗиностанцийка пред стадион Герена. Има две колонки само, дизел и бензин 95. И Наско Сираков съм виждал да зарежда там, не че е критерий някакъв [smilie=sarcastic.gif] Цистерната им е по 4- 5 пъти за да пълни, щото опашките са безумни. Но продават с 20-22 стотинки под останалите [smilie=pardon.gif] Ако не друго, горивото е винаги прясно.
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Ramzes написа: 30.11.2021, 16:03:46 Тоест разчитаме, че човек е съвестен и не иска да изкарва повече пари, а по-малко. Ами да непонятно ми е. Като този строител на пътища, който се оказва че се контролира от лаборатория, на която също е собственик. И какво стана, един автобус падна в дерето и умряха хора ...ок де доверявам ти се. "Работи"
Явно си същия Ганьо като по-голямата част в България и затова ти е непонятно. Ако се замислиш може и да схванеш.
По темата, предимно в-паъур 100 на шел, ако няма на омв 100. Това на S-ката. На 100-цата където е най-евтино. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Аз със старата Октавия не помня да съм сипвал на големите вериги бензиностанции. Е, имало е някакви инцидентни случай разбира се. За 210+К не съм имал никакви грижи с гориво. Единственото, което ми се случи е след зареждане на Еко - нафтата замръзна. Верно, беше -25⁰С с вятър, та...е възможно на всеки да се случи. На другият ден -15⁰С, колата си запали безгрижно. От тогава, само на Круиз зареждам. Грубо съм минал около 100К с тяхното гориво (TDI и CR) и не съм имал никаква грижа. Може да съм късметлия бил през тези 300К [smilie=pardon.gif]
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

zloQQ написа: 30.11.2021, 22:39:46 Единственото, което ми се случи е след зареждане на Еко - нафтата замръзна. Верно, беше -25⁰С с вятър, та...е възможно на всеки да се случи.
На мен не ми се е случвало. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

shpeki написа: 30.11.2021, 22:55:33 На мен не ми се е случвало.
Е, то оставаше и бензина да замръзне, хахаха. Или за дизел говориш? "Еко" ги ползвах, защото са ми на 500 метра, ама от този случай си се разхождам до Круиз или Ромпетрол понякога. Най-доброто представяне на нафтата като температурни граници съм виждал при -31⁰ (усещаш ги като -39⁰ заради влагата и вятъра).
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Мнение от Ramzes »

shpeki написа: 30.11.2021, 22:30:56
Ramzes написа: 30.11.2021, 16:03:46 Тоест разчитаме, че човек е съвестен и не иска да изкарва повече пари, а по-малко. Ами да непонятно ми е. Като този строител на пътища, който се оказва че се контролира от лаборатория, на която също е собственик. И какво стана, един автобус падна в дерето и умряха хора ...ок де доверявам ти се. "Работи"
Явно си същия Ганьо като по-голямата част в България и затова ти е непонятно. Ако се замислиш може и да схванеш.
По темата, предимно в-паъур 100 на шел, ако няма на омв 100. Това на S-ката. На 100-цата където е най-евтино. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Не знам в кой свят живееш. Например Илон Мъск и той е Ганьо явно, защото не плаща данъци. От Тесла от години му плащали с "опции" и човека не е плащал нищо на държавата. Той не е българин, но Ганьо ли е ? Ние не сме по-различни от останалите, просто разликата е в мащабите.

А колкото то франчайза, тях ги интересува да си прибират парите. Ако някой го хванат в издънка, той си носи отговорността. Нали е франчайз ...

НЕ може да се контролираш сам. Трябва да го прави независим оргран. Както и да е, всеки си има гледната точка и е прав в своите очи.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Ох как обичам дървени философи и такива дето ти казват, че нещо "не може", нищо, че си го виждал десетки и стотици пъти.
ПС - някои фирми специално плащат на други такива, да ги одитират. Не защото искат да ги хващат в издънка, а защото искат да се подобряват.
А това за Мъск пък няма ниииищо общо ...не че другата част на мнението ти има :)
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

Ramzes написа: 01.12.2021, 07:30:15 Трябва да го прави независим оргран.
Дори и независимият орган се проверява сам себе си!

"...ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ “БЪЛГАРСКА СЛУЖБА ЗА АКРЕДИТАЦИЯ”

т. 6 Вътрешен одит и преглед от ръководството
..." [smilie=pleasantry.gif]

https://www.nab-bas.bg/media/Reports/DO ... (site).pdf
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”