Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

А мен ме забавиха малко, но не за друго, а защото дилърът ми беше в отпуск... Та го чаках да се върне...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Моята беше налична.
В четвъртък или петък подписах договор.
В понеделник платих. Във вторник в 17 часа си я взех.
Вярно, че им платих и 180 лв (или сходна сума) за бърза регистрация в КАТ, ама в случая с Явор, първо, че могат да побързат, второ, могат да му я регнат по-бързо като компенсация за забавянето.

Едва ли и ЕТ и КАТ са много заети в момента [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Да бе ще го мотат? Защо? Моята ми я върчиха буквално в денят на регистрацията. За регистрация в КАТ не съм чал дни а буквално мен чакаха да си оправя застраховките (т.е 1 ден).
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Явка (@YYakovliev),
чак от рапатрак да я кара до Жоро не знам дали има смисъл.

1/ возена е на автовоз, вятър и прахоляци са влезли тук там и не е вече девствена таката да се каже. За справка:
Изображение

2/ ЕК махат фолия, позабърсват, но не се стараят особено - моята беше яко омазана, чак бяхме решили че са повредили една от лайсните, което обаче после падна при обезмасляване.

Иначе съм много ЗА Жоро да е от първите имали взимане даване с колата. И аз така направих, но й бях врътнал вече около 40-50 км - за смяна на гуми и все пак да иде до Жоро. Той ше си я измие, обезмасли и всичко по реда си ;)
DIDOO

Škoda Фен²

Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

@Audirulzz,
Никакви перформанс изпълнения ,не съветвам аз да и се правят на нова кола ,първите 20000 -30000 км
Лед лампички ' фолиота и това е ..

Всеки един механизъм има детски болести ,дето ако ще се появят ,ще се появат първите 2 год ...а със Stage 1 гориш ..

Има достатъчно други удоволствия да се радва на новата си кола !
А и тя не е и никак слаба като мощност...

Що никой не дава съвети ,как да си разработи новия двигател ...
За мене има голямо значение !
Явка ,не се разтрепериш ,докато я докараш до бензиностанцията ..

С половин литър гориво ти я дават ,да не се увътрят !

Аз си мислех ,че ще угасне до бензиностанцията.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

DIDOO написа: 07.01.2022, 13:58:56 Що никой не дава съвети ,как да си разработи новия двигател ...
В интерес на истината никъде не съм срещал отзиви за този процес. Колко км, как е карана и т.н.
mikitomk

Шкода Новак

Мнение от mikitomk »

DIDOO написа: 07.01.2022, 13:58:56 С половин литър гориво ти я дават ,да не се увътрят !

Аз си мислех ,че ще угасне до бензиностанцията
Същото беше и при мен , голям страх беше до бензиностанцията, след 3 пълни резервоара се оправи и в апликацията нивото на резервоара че пишеше че е празен. Естествено в протокола за предаване на колата пишеше Октавия а не Супърб ама той кой да гледа в еуратек.
Явор гледай добре като я взимаш случайно като са по зачистили да не са гребнали лака или нещо вътре да не е закъсано случайно въпреки че ще те карат да подпишеш пред да ти покажат колата и ще имат "много" работа и ще бързат .
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

DIDOO написа: 07.01.2022, 13:58:56 Никакви перформанс изпълнения ,не съветвам аз да и се правят на нова кола ,първите 20000 -30000 км
Това е съвет, който ми бе даден и аз също спазих - Stage 1 ECU на 33К, и на TCU 10К по-късно. Въпреки, че скоростната ме дразнеше от ден 1.
DIDOO написа: 07.01.2022, 13:58:56 Що никой не дава съвети ,как да си разработи новия двигател ...
За мене има голямо значение !
В книжката пише ве [smilie=pleasantry.gif]
Първите 1000 да не превишава 3К оборота после плавно покачване до стигане 1500 км, но без червени зони поне до тогава. Мойта я пазих до 3000км и се чудих дали да сменя масло. Не го направих и изчаках цикъла до 10 000 км.
Но ми е интересно какво е твоето мнение на професионален механик?
DIDOO написа: 07.01.2022, 13:58:56 Явка ,не се разтрепериш ,докато я докараш до бензиностанцията ..

@YYakovliev, ако ще я получаваш от Дружба - по Цветан Лазаров в посока летището има OMV. Аз за по-далеч нямах топки да рискувам [smilie=sarcastic.gif]
И може да се обадиш, ще скокна от съседната сграда за кафе ;)
А може и да "счупим" една бутилка у кораба [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Като питах за разработката единствено ми се каза да не ходя в червената зона :) . Няколко дена по-късно вече се чудех - аджеба как изобщо се ходи там. 3000 оборота? Рядко ги виждам и то моментно. С 2000 оборота колата се движи със 140. Искам да кажа, че ако човек си кара колата без да прави глупости не би трябвало да има проблем с разработката. А от кеф, за по-малко от седмица може съвсем спокойно да си извърти нужните километри за разработване (примерно въпосната планувана разходка).
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Направо в деня на получаване, да се отива с една тубичка от 5 литра, за всеки случай. [smilie=sarcastic.gif]
Въпреки, че ги дават на минимума, има гориво поне за 15-20 км.
Günter Stg 1
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia RS 245
Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

Задължително огледай добре колата преди приемането. На мен ми беше леко закасан тавана до шибидиха, но това го видях в нас, че в деня на получаването ми беше еуфория заради 3 седмици чакане за регистрация. След това ми казах, че било механичен проблем и нямало да го сменят [smilie=fool.gif] после забелязах че и пластмасата на осветлението над огледалото е надрана, ама квото такова, купчина ламарини......какво да им треперя
" Burn rubber not your soul "
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

С чичака, който ми я предава, се заговорихме и сигурно 30 минути колата стоя запалена, докато я обикаляхме. По едно време явно и той се стресна и извади една туба да долее малко бензин.[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Мичев написа: 07.01.2022, 15:23:14 Няколко дена по-късно вече се чудех - аджеба как изобщо се ходи там. 3000 оборота?
1/ дизел е твойта [smilie=pleasantry.gif]
2/ още при изпреварване 1, натиска малко по-рязко и ги е подминал без да забележи [smilie=music.gif]
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

vankissa написа: 07.01.2022, 14:38:15 може и да "счупим" една
@YYakovliev, Мани майтапа, ама наистина 4 очи гледат повече от 2. А и в еуфорията може да се пропусне нещо.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Аз си я огледах добре - бяха забравили да ми сложат секретни болтове, както и пластмаси на праговете... Оправиха го. После я огледах цялата и я бяха одрали на няколко места - пастираха я на място. Дилърът ме пита, що се втелясвам, аз му отговорих, че ако взема наистина да се втелясам, ми връща парите и си задържа колата... :) Ама тогава не се чакаше толкова за нов автомобил (за под 3 месеца дойде). [smilie=sarcastic.gif]
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”