Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Сегашните Октавии са добре. Първата генерация с Голф 4 базата, картера беше идиотски ниско, но от О2 натам нещата са ОК като за нормална кола.
Пакета лоши пътища си има и плюсовете и минусите. За едни просвета е важен, за други комфорта. Важното е, че колегата изрови тая информация, защото в представителството са доста песетеливи на обяснения по темата. А доста хора се интересуват по темата, не знам защо в ЕТ не вземат да си разпишат тая информация и да я дават на клиентите, вместо да се чешем по главите. Не е нещо секретно.
Пакета лоши пътища си има и плюсовете и минусите. За едни просвета е важен, за други комфорта. Важното е, че колегата изрови тая информация, защото в представителството са доста песетеливи на обяснения по темата. А доста хора се интересуват по темата, не знам защо в ЕТ не вземат да си разпишат тая информация и да я дават на клиентите, вместо да се чешем по главите. Не е нещо секретно.
Бееееее.....
-
StanIvanov
Здравейте!
Нов съм във форума и наскоро си поръчах Octavia IV (1.5 ТSI 7DSG). Имам въпрос относно full led матричните фарове.
Никъде не намерих каква е цената за частите, в случай, че нещо изгори. Не съм и на сто процента запознат с начина на работа (доколкото разбрах фаровете представляват група светодиоди - тоест може би след употреба биха изгорили част от светодиодите?).
Ще се радвам на обратна връзка!
П.С. Наскоро ми се налага да сменям ксенонови крушки (около 300лв) и се зачудих каква щеше да е цената ако бях full led matrix : )
Нов съм във форума и наскоро си поръчах Octavia IV (1.5 ТSI 7DSG). Имам въпрос относно full led матричните фарове.
Никъде не намерих каква е цената за частите, в случай, че нещо изгори. Не съм и на сто процента запознат с начина на работа (доколкото разбрах фаровете представляват група светодиоди - тоест може би след употреба биха изгорили част от светодиодите?).
Ще се радвам на обратна връзка!
П.С. Наскоро ми се налага да сменям ксенонови крушки (около 300лв) и се зачудих каква щеше да е цената ако бях full led matrix : )
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
нов фар 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Въпроса може да си го зададеш 5 години след като си я получиш. Защо излишно се тревожиш.
-
StanIvanov
Честно казано не се тревожа изобщо. Просто ми стана любопитно, защото буквално преди 3 дена с крушки се занимавах. Сега се зачетох във форума и хората казват, че се сменял целия фарNRG написа: 30.01.2022, 18:29:56 Въпроса може да си го зададеш 5 години след като си я получиш. Защо излишно се тревожиш.
-
shpeki
Мисля, че ги правят. Поне по фейс групите съм виждал как сменят на А7-ци и тн
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
3000 лв. за двата. Примерно.StanIvanov написа: 30.01.2022, 18:11:56 П.С. Наскоро ми се налага да сменям ксенонови крушки (около 300лв) и се зачудих каква щеше да е цената ако бях full led matrix : )
Какво ти пука, ти нали нова кола ще купуваш? Да ти кажа, като видиш как цепи мрака, ще забравиш тия терзания.
Бееееее.....
-
StanIvanov
Видях на тест драйва : ) Супер са! Като цяло колата ми хареса изключително много. Чакам я да дойде август месец някъде.Цецо75 написа: 30.01.2022, 18:51:36 Какво ти пука, ти нали нова кола ще купуваш? Да ти кажа, като видиш как цепи мрака, ще забравиш тия терзания.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Като изгори му мяташ едно паве да стане на дроб и го минаваш по каско.
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Много добре се вижда, и интересно осветява ъглите при остър завой. Веднъж си карам вечер по околомръсното и си викам егаси мощните къси светлини, и гледам таблото - тя е пуснала дълги без да ме пита. 21-ви век! 
Предполагам и задните ледове изглеждат много гот в тъмното, ама няма как да знам. Чакам да се оправи времето и да я разходя на форумна среща, че да видя при другите.
Предполагам и задните ледове изглеждат много гот в тъмното, ама няма как да знам. Чакам да се оправи времето и да я разходя на форумна среща, че да видя при другите.

- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
И аз чакам да се оправи времето, току виж я доставят и моята ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
StanIvanov
Хахахаха ако това действа пред застрахователите, ще го имам впредвид. Само да няма някой служител на Лев Инс, Армеец и/или Далл Бог живот и здравеbobo80 написа: 30.01.2022, 19:01:26 Като изгори му мяташ едно паве да стане на дроб и го минаваш по каско.
-
StanIvanov
Аз я поръчах началото на ноември...да не стане да се оправи времето и пак като се развали - тогава да ми я доставят
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @bobo80 -
П.П.
Предполагам, че има начини да се случат нещата но със сигурност трябва да се подходи професионално.
Не знам как е при "Skoda" но в пластмасов фар на около 10 Годишно "Audi" не можеш да забиеш отвертка с чук. Не ме питай от къде знам. Както искаш ме разбирай - няма чупене! При челни "ПТП"-та пластмасата се отлепва от основата на фара, може да се издере но не и да се счупи на две.bobo80 написа: 30.01.2022, 19:01:26 Като изгори му мяташ едно паве да стане на дроб и го минаваш по каско
П.П.
Предполагам, че има начини да се случат нещата но със сигурност трябва да се подходи професионално.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Ако нямате пари за поддръжка на това, което сте си купили, то не е трябвало изобщо да го купувате. Чудите се как да прецакате застрахователя, за да поеме той разхода ви за износения фар (нещо, което не е в обхвата на неговия ангажимент), но рИвете, когато застрахователят ви бил прецакал за нещо друго си. После се оплаквате и имате големи претенции към света около вас, а не виждате себе си какви ги вършите.