Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Супер резултати.
Малко от 0-100 ще трябват още тренировки, не за друго, а защото знам като мерихме, какъв мерак имаше за ниски времена. Какво се гони там?
Тогава със стейдж 1 колата даде 4.512 до 100.
100-200 ако ги дава 7.7-7.9 постоянни е просто прекрасно!
На дсг какви тренировки да прави? Може да сложи по-хубави гуми т.е. летни или да намери асфалт който не е прашен/влажен с лек наклон надолу.
Аз не помня можеше ли да настройва оборотите от които да стартира? Ако може ще може да намери точните обороти от които не буксува.
shpeki написа: 14.02.2022, 10:24:49
оже да сложи по-хубави гуми т.е. летни или да намери асфалт който не е прашен/влажен с лек наклон надолу.
, с най-добри чувства го пиша..... Ама то е Шкода, не е Ауди!
Тези номера на ауди феновете са ясни. Ама, айде за 0-100 може да кажем.
Има едни от "морето",където чакат цяла година да свалят някоя друга стотна и искат- СТУДЕНО ВРЕМЕ за интейка и ТОПЪЛ АСФАЛТ за гумите, да имали сцепление. И после пак само оправдания!
Отново повтарям, с най-добри чувства. Моята визия за мерене на бърз автомобил е друга просто. Нямам проблеми,ако другите имат други виждания по въпроса, просто коментирам.
Тук съм съгласен с Искрен.
Щото те "перфектните" условия са всеки ден...
Това е като темата с разхода, те кво давали на книжка, ама то кво реално станало.
Колата трябва да се мери какво прави в ежедневните условия, освен ако собственикът не му е важно, че за един перфектен миг е дала 0.1 надолу.
peyopetrishki написа: 14.02.2022, 11:24:57
DIDOO, кик-даун-a премахнат ли е като функция
Кик дауна не е премахнат ,ама май ще го махам...
При Д режим и активиране на Кик даун суича ,колата минава на С режим ...
Това минаване е съпроводено с един удар в трансмисията и сваляне на две три предавки надолу....И идване на адски много мощност
Ако съм на С режим и дам пълната газ няма такива грижи ..Трансмисията ,двигателя е подготвен за бой ..
Не знам ако го махна ,какво ще стане ..
Казаха ми да не го натискам на Д режим ..
BlackPearl написа: 14.02.2022, 11:46:10 , с най-добри чувства го пиша..... Ама то е Шкода, не е Ауди!
Тези номера на ауди феновете са ясни. Ама, айде за 0-100 може да кажем.
Има едни от "морето",където чакат цяла година да свалят някоя друга стотна и искат- СТУДЕНО ВРЕМЕ за интейка и ТОПЪЛ АСФАЛТ за гумите, да имали сцепление. И после пак само оправдания!
Отново повтарям, с най-добри чувства. Моята визия за мерене на бърз автомобил е друга просто. Нямам проблеми,ако другите имат други виждания по въпроса, просто коментирам.
Ти написа да тренира и мислех, че това имаш предвид. Както вече написах на дсг-то няма какво друго да се тренира. Ти като си ръчка можеш да безкрай да тренираш и може би затова по инерция го написа.
Иначе дали ауди или шкода ще се замерват е все тая, всеки си преценява как/кога да замерва.
DIDOO написа: 14.02.2022, 12:54:17
Кик дауна не е премахнат ,ама май ще го махам...
При Д режим и активиране на Кик даун суича ,колата минава на С режим ...
Това минаване е съпроводено с един удар в трансмисията и сваляне на две три предавки надолу....И идване на адски много мощност
Ако съм на С режим и дам пълната газ няма такива грижи ..Трансмисията ,двигателя е подготвен за бой ..
Не знам ако го махна ,какво ще стане ..
Казаха ми да не го натискам на Д режим ..
Твое ли беше изискването да имаш различна мощност на различните режими?
Според мен им кажи какво се случва и те ще си го оправят да не преминава във по-мощният режим.
Да ,мойто си беше изискването да имам различна мощност на Д и С.
Говорих с тях -нищо не може да се направи ..
Вариант 1)Да се науча прецизно да контролирам
педала на газта и Да не натискам Кик доун суича при Д режим
2)Даго премахна механично с неясен ефект ..
Не знам на С режим как ще е перформанса..
А защо на D не си караш нормално и без кик-ове? Като решиш да се изкефиш - местиш лоста на S и готово. Щом и мощността е настроена различно при двата режима.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
shpeki написа: 14.02.2022, 21:37:10
Кофти, че не може софтуерно да се махне.
Значи нещо софтуерно писано, не може да се премахне софтуерно....
Ако са отказали...явно много са си повярвали вече, защото в случая, това за тях са два клика, но явно не им се занимава....
Пък проекта не е стейдж 1...пълни кълвачи
Е добре де ключа си е механичен ..
При натискане колата най- вероятно колата отдава пълната си мощност ..дори да си на Д режим .
Сигурно и при вас е така ,просто нямате такава голяма разлика между Д и С режим ..
Не съм сигурен ,просто разсъждавам ..
Абе не е болка за умиране ..
Както каза @kalata, трябва да се науча да не настъпвам докрай педала на Д..
Или варианта е да го изключвам на Д режим и да го включвам на С режим с някакво ключе..