Между другото, издухването на автоматичната мивка на ОМВ си върши чудесно работата и суши кола без керамика на 95%. Аз там последно прекарах колата. Знам, за анатемосване съм, ама просто не спя с колата в едно легло от доста време и не държа да е покрита с всякакви магии и чудеса за разкрасяване. Евала на Вас - луди сте! Дето се вика - човек от такива хора да си вземе автомобил втора ръка - повече от нов ще е!
Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Лелеее за каква любовна грижа става дума тук... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Между другото, издухването на автоматичната мивка на ОМВ си върши чудесно работата и суши кола без керамика на 95%. Аз там последно прекарах колата. Знам, за анатемосване съм, ама просто не спя с колата в едно легло от доста време и не държа да е покрита с всякакви магии и чудеса за разкрасяване. Евала на Вас - луди сте! Дето се вика - човек от такива хора да си вземе автомобил втора ръка - повече от нов ще е!
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
Ами като я пръснеш с такава вода, все едно водата се отблъсква от повърхността на колата и пада супер бързо и няма време да изсъхне. Веднъж я мих моята на автомивката на Билла на Царица Йоана и останах приятно изненадан от ефекта. Не съм виждал на други места тази опция.tuningmania написа: 20.02.2022, 20:27:27 До @Aelyon -Как така? Ако се тръгне веднага не полепва ли прах по време на движение?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Добре че колите ми не могат да четат. Ще ме напуснат и ще намерят някой от вас, психопати
Нито едната не е виждала миене за повече от 3- 4 лв. на петминутките. Пеня, плакнене, некоя вакса/гланц ама не всеки път и газ. След 5 преки е същио гъз
Нали живеем в най еко града на света, след час престой на открито вече може да пишеш по колата с пръст
Веднъж полирах фабията, та ми се откинаха ръцете, това ще и е ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
kograman
@shpeki, кърпи имам за над 200лв, и като не я измиеш като хората, все тая какви са. На тия за левечета обикновено така става.
Прагове и около калниците. Все някой си пропуснал.
Безконтактно което е по мивките, го ползвайте само на намокрена кола. Ще се матират всякакви лайсни и лак много бързо, защото са много агресивни и не са с неутрално PH.
Това си е за отделна тема, да си лаламе там.
Безконтактно което е по мивките, го ползвайте само на намокрена кола. Ще се матират всякакви лайсни и лак много бързо, защото са много агресивни и не са с неутрално PH.
Последно промяна от kograman на 20.02.2022, 21:05:03, променено общо 1 път.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
shpeki
Както се казва, всеки луд с номера си. Аз искам да си запазя вида на колата в момента в който я взех. Керамиката има доста предимства но недостатъка е, че трябва да се мие с препарати с ph neutral, а такива няма по автомивките независимо дали на самообслужване или не. А за да ползваш такива препарати трябва сам да си ги купуваш и така остават само мивките на самообслужване.zloQQ написа: 20.02.2022, 20:53:46 Лелеее за каква любовна грижа става дума тук...
Като схванеш как стават нещата всичко става за половин час, дори с препарата за джанти и после подсушаването плюс времето за стигане дотам. Това може да го правиш един път седмично или на две седмици или един път в месеца. От теб си зависи, все пак имаш керамика върху която се трупа мръсотията.
-
shpeki
Нали това пишем, носим си кофите с препарати и от мивките се ползва само водата.kograman написа: 20.02.2022, 21:03:35 @shpeki, кърпи имам за над 200лв, и като не я измиеш като хората, все тая какви са. На тия за левечета обикновено така става.
Безконтактно което е по мивките, го ползвайте само на намокрена кола. Ще се матират всякакви лайсни лак много бързо, защото са много агресивни и не са с неутрално PH.
-
kograman
Кофа и една чанта найлонова пълна с какво ли не
Гледат ме като извънземен.
п.с даже ползвам APC в 2 литра помпа за цветя, която е за предизмиване.
Гледат ме като извънземен.
п.с даже ползвам APC в 2 литра помпа за цветя, която е за предизмиване.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Абе не знам дали е лудост или не, ама на автомивката на самообслужване в Младост 4 преди кръговото останах много доволен от препарата, колата беше бая мръсна. Обаче липсва опция за подсушаване, и на места са останали бели ивици от препарата. Това с духалката за листа ми харесва - точно за под/около стъклата, където трябваше да ги бърша с микрофибър.
Не знам дали ще е смешно или не, ама си мисля, че мога да използвам контакта в колата за електрическа метла, и не е нужно да го правя в клетката и да ме чакат, а да преместя малко колата, да мина с духалка и после с прахосмукачка. Трябва да видя за какви пари вървят и колко са шумни, това би могло да ме откаже.
Не знам дали ще е смешно или не, ама си мисля, че мога да използвам контакта в колата за електрическа метла, и не е нужно да го правя в клетката и да ме чакат, а да преместя малко колата, да мина с духалка и после с прахосмукачка. Трябва да видя за какви пари вървят и колко са шумни, това би могло да ме откаже.

- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Изкарваш дуАлката в 23:30 на мивка нейде в квартал Ляолин/Обеля/Дружбайка, излиза арабина с мачетето, че си му събудил дитьето иииии се гледаме по новините ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Чекай, че само като си представих някой някъде да си ду'а колата с бензинова духалка за листа и ми излезе бирата през носа от смях
П. П. А па Явор.... вади от багажника на белия вихър ду'алката и почва да дърпа въжето
Ще пукнааааа.... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
П. П. А па Явор.... вади от багажника на белия вихър ду'алката и почва да дърпа въжето
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
За това кой те изглъга? Масово керамиките държат на препарати от пх2-3 до 12-13, демек цялата скала. Даже на нанолекс последната версия на пяната за предизмиване е яко алкална.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
shpeki
Интернет е мноооого голям и има всичко обяснено за който има желание да търси, първият резултат:
Иначе всичките детайлери при които съм ходил са ми казвали да си мия колата с ph neutral.Ceramic Pro products are going to harden to the strength of quartz. A glass coating will also block UV rays – like that of a paint protection film. Some spray coating products are not capable of this strength. However, once either does harden, it will leave a very flat or hydrophobic surface. This results in fewer contaminants sticking to the top layer of the coating, making it easier to remove debris like brake dust on the car paint surface.
As such, there is no need to use an aggressive or harsh car shampoo or clay bar to clean the surface. Always defer to using a pH-neutral car shampoo that contains no added wax. The wax may leave a residue on top of the coating, which will reduce the hydrophobic properties, leading to more debris sticking to that wax – making it dirtier
Какво ще бъде следващото, защо не можем на пряка слънчева светлина да мием?
Спестявам търсенето:
When you wash your vehicle, it’s always best to do so in low sunlight conditions. Either a cloudy day, early in the morning or close to sunset is your optimal time to wash and dry the vehicle. This is since sunlight will quickly dry soap on top of the coating, can cause water spots, and lead to streaks.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Ами виж колко е цифрата...пък после спори
П.с. не знае гъзО с какво пХ си мие ама за колата.....
-
shpeki
Дебнеше ли от сенките да се обадиш?
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
за да не срещаш араби Ако пък харесваш арабели https://www.stihlusa.com/products/blowe ... ificationsdigitalundgrd написа: 20.02.2022, 21:24:16 Изкарваш дуАлката в 23:30 на мивка нейде в квартал Ляолин/Обеля/Дружбайка, излиза арабина с мачетето, че си му събудил дитьето иииии се гледаме по новините