За тези, които не знаят - имам проекти още от прохождането на масовият тунинг в БГ , от 2008 година, когато ваденето на нещо над 300кс си беше приключение - и финансово и достигащо жаланият резултат.400кс от 1.8Т бяха Космос , а сега има готови решения под път и над път.
Проекти настройвани от Келеша, от Венци, от Драгповер.
На сегашната имам
12 флаша на кутията на РЕВО,
6 флаша на Мотора на РЕВО,
Софт кутия на TVS 2+,
Софт кутия и мотор на Радефф
и след като накрая ми писна да пиша на тоя и на оня , да ходя, да чакам по гаражи и прочее се сдобих с флашер благодарение на @shpeki, и разполагам с голям набор софтуери с всякакви опции за мотора и кутията и флашвам в гаража за 10мин.
Командвам режимите с драйв селект , пускам охлаждане на 100%, нагласям лънча с лоста за темпомата - макс 5000об и мин 1800об , че да уцели най-добрият старт и прочее, @SilverBullet, видя колко добре са го измислили хората.
Имам над 50 графики в една папка и така нататък.
Пиша всичко това, за да не си помисли някой , че си лалам просто Ей така.
Смея да твърдя, че си имам някаква представа от времена , даване на газ и прочее.
Нито искам да давам акъл на някой как да си кара колата, какво да прави и така нататък, но все пак форума е да споделяме опит и мнения и най-вече кола се прави да й се дава всичката газ
@DIDOO, си е консуматор на един краен продукт за десетки хиляди левове и си мисля, че съпорта , спрямо некомфорта на клиента им на TVS би трябвало да са доста по хай левъл.При все, че те тръгнаха и си парадират с кутиите си
Както и @todor87, Тошето писа - нещо писано да не може да се коригира или елиминира е меко казано смешно.
На моменти най-много ми липсва ръчката при силна кола с 500+ коня дейба - няма кючеци, няма замисляне, няма се чудиш ся ще смени ли да падне по очи и прочее, особено като пътувах с на @BlackPearl, ”лагаджийката” около 1000км и меренията, които направихме.
Тва с тия кутии става вече сечово ниво на положението.
Карам я на Ауто или Комфорт с преход 700км, после две седмици седи в гаража, изкарам я да давам газ …..
Тя кутията изпаднала в несвяст
Може би иска каране колата както прави @YYakovliev, изчака му се чакалото и сега евала - отпуска пусна и всеки ден различни маршрути да се усети и види колата.
На мястото на Дидо щях вече да съм смазал от бой, все пак говорим за много пари, дадени за 600кс на хартия поне и се обезсмисля да се жали и да не се види тия хора какво точно са направили.
Моята се кара като служебна като давам газ както и всички преди това.
Относно времената - Варна на морето , студено време и показан по един рън.
100-200 е погром
Седмиците са PORSCHE зона вече.
Колко газ е давано не знам, но реална представа за актуално време може да се има след поне 5+ последователни ръна
Да се види грее ли колата, след колко ръна ще загрее кутията(времето веднага ще се влоши с 0.3-0.4 десети) и какво се случва, защото лятото тия 100-200 в жегите и на магистралата за мен ще са си твърди 8-ци.
За тия коне се очаква поне 3.4-3.5 0-100.
Добре ще е Дидо да направи една тема и да обясни по-подробно какво, как и защо е направено по колата да имаме някаква представа за цялостната визия на проекта.
Може ли да се избира лънч за старт, да се избират обороти за превключване на различните предавки?
034 например имат LFB опция , ако караш на писта.
Примерно кола 1940кг с шофьора в София и 540кс дава
0-100 3.48 и 11.4 1/4 и 100-200 слабо - 8.6.
За мен доускорението е най-важно и е добре да се види след поредни рънове как се държи колата?
Ся, ако даде веднъж 7.5 и после има 6-7-8-9 пъти 7.8, значи си бута 7.8.
Масово по драговете , турбо колите имат разлика 0.2-0.5 десети, което е страшно много Радомир спрямо Сливен.