Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Dragy, Racelogic и др.

Мнение от ЦецоNOL »

Привет на всички!

За тези, които не знаят - имам проекти още от прохождането на масовият тунинг в БГ , от 2008 година, когато ваденето на нещо над 300кс си беше приключение - и финансово и достигащо жаланият резултат.400кс от 1.8Т бяха Космос , а сега има готови решения под път и над път.

Проекти настройвани от Келеша, от Венци, от Драгповер.

На сегашната имам
12 флаша на кутията на РЕВО,
6 флаша на Мотора на РЕВО,
Софт кутия на TVS 2+,
Софт кутия и мотор на Радефф
и след като накрая ми писна да пиша на тоя и на оня , да ходя, да чакам по гаражи и прочее се сдобих с флашер благодарение на @shpeki, и разполагам с голям набор софтуери с всякакви опции за мотора и кутията и флашвам в гаража за 10мин.
Командвам режимите с драйв селект , пускам охлаждане на 100%, нагласям лънча с лоста за темпомата - макс 5000об и мин 1800об , че да уцели най-добрият старт и прочее, @SilverBullet, видя колко добре са го измислили хората.
Имам над 50 графики в една папка и така нататък.

Пиша всичко това, за да не си помисли някой , че си лалам просто Ей така.
Смея да твърдя, че си имам някаква представа от времена , даване на газ и прочее.

Нито искам да давам акъл на някой как да си кара колата, какво да прави и така нататък, но все пак форума е да споделяме опит и мнения и най-вече кола се прави да й се дава всичката газ🙄🤷🏻‍♂️

@DIDOO, си е консуматор на един краен продукт за десетки хиляди левове и си мисля, че съпорта , спрямо некомфорта на клиента им на TVS би трябвало да са доста по хай левъл.При все, че те тръгнаха и си парадират с кутиите си🤷🏻‍♂️
Както и @todor87, Тошето писа - нещо писано да не може да се коригира или елиминира е меко казано смешно.
На моменти най-много ми липсва ръчката при силна кола с 500+ коня дейба - няма кючеци, няма замисляне, няма се чудиш ся ще смени ли да падне по очи и прочее, особено като пътувах с на @BlackPearl, ”лагаджийката” около 1000км и меренията, които направихме.
Тва с тия кутии става вече сечово ниво на положението.
Карам я на Ауто или Комфорт с преход 700км, после две седмици седи в гаража, изкарам я да давам газ …..
Тя кутията изпаднала в несвяст [smilie=sarcastic.gif]
Може би иска каране колата както прави @YYakovliev, изчака му се чакалото и сега евала - отпуска пусна и всеки ден различни маршрути да се усети и види колата.

На мястото на Дидо щях вече да съм смазал от бой, все пак говорим за много пари, дадени за 600кс на хартия поне и се обезсмисля да се жали и да не се види тия хора какво точно са направили.
Моята се кара като служебна като давам газ както и всички преди това.

Относно времената - Варна на морето , студено време и показан по един рън.
100-200 е погром [smilie=music.gif]
Седмиците са PORSCHE зона вече.

Колко газ е давано не знам, но реална представа за актуално време може да се има след поне 5+ последователни ръна 🤷🏻‍♂️ (Аз правя по 10)
Да се види грее ли колата, след колко ръна ще загрее кутията(времето веднага ще се влоши с 0.3-0.4 десети) и какво се случва, защото лятото тия 100-200 в жегите и на магистралата за мен ще са си твърди 8-ци.
За тия коне се очаква поне 3.4-3.5 0-100.
Добре ще е Дидо да направи една тема и да обясни по-подробно какво, как и защо е направено по колата да имаме някаква представа за цялостната визия на проекта.
Може ли да се избира лънч за старт, да се избират обороти за превключване на различните предавки?
034 например имат LFB опция , ако караш на писта.

Примерно кола 1940кг с шофьора в София и 540кс дава
0-100 3.48 и 11.4 1/4 и 100-200 слабо - 8.6.

За мен доускорението е най-важно и е добре да се види след поредни рънове как се държи колата?
Ся, ако даде веднъж 7.5 и после има 6-7-8-9 пъти 7.8, значи си бута 7.8.

Масово по драговете , турбо колите имат разлика 0.2-0.5 десети, което е страшно много Радомир спрямо Сливен.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
DIDOO

Škoda Фен²

Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4

Dragy, Racelogic и др.

Мнение от DIDOO »

@ЦецоNOL, съгласен съм с всичко ,което си написал .

Ти си много по напред в тунинг средите и аз нямам намерение да се меря нито с теб , нито с който и да е друг .

Колата си я правих за СЕБЕ си .Исках един път да имам по -мощна кола , имах възможност ,направих я .
Да всичко са готови решения ,ама за този двигател отдавна всичко е измислено .
Може би и ти си виновен за колата ,щото гледам твои проекти от 10 год [smilie=sarcastic.gif]

Казах , още в самото начало , че това 7.5 сек 100-200 кмч ,не е много меродавно .Реално си дава 7.8-7.9 сек по равно .
Колкото и да дава майната му - Колата не е за драг ..Нито е някой орязан голф или Хонда , че да се сравнявам с тях .

Относно ТВС ,аз не съм видял лошо отношение от тях .
Въпроса с кик доуна е отворен засега и ми казаха , ако имам забележки да им пиша пак .

Това ,което искам аз -
Да премахна кик дауна на Д режим , а да имам кик даун на С режим може ли да стане изобщо ? Не знам ..
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

DIDOO написа: 16.02.2022, 08:16:12 Това ,което искам аз -
Да премахна кик дауна на Д режим , а да имам кик даун на С режим може ли да стане изобщо ? Не знам ..
Аз като гледам нито знаеш какво искаш, нито какво се случва [smilie=pardon.gif]
И не, кикдаун на еС и драйв по принцип не се махат.
Опцията е само за тип троник по принцип.
Не мисля, че може при друг режим.
DIDOO

Škoda Фен²

- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

По - горе писа,че с два клика се премахва Кик дауна.
Сега пишеш ,че не може да се премахнат ..
Не можах да разбера .
Както и да е ...
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

DIDOO написа: 16.02.2022, 08:16:12 Ти си много по напред в тунинг средите и аз нямам намерение да се меря нито с теб , нито с който и да е друг .
За мерене с някой не става дума🥃

Просто си изсипал страшно много пари и трябва да й раздаваш сега, за да може да реагираш към TVS в най-кратки срокове , както се казва докато е сравнително прясна работата.
Единствено и само с даване на газ в момента можеш да изчистиш и прецениш какво и как не ти допада като поведение на колата и да им мяташ обратна връзка.
DIDOO написа: 16.02.2022, 08:16:12 Да всичко са готови решения ,ама за този двигател отдавна всичко е измислено .
Това го отчетох като голям “+” .
Преди години съм изгарял по 80л бензин Тони да направи колата както трябва , ся работата е “свързвам две жички “ и хоп +100++ коня.
DIDOO написа: 16.02.2022, 08:16:12 Може би и ти си виновен за колата ,щото гледам твои проекти от 10 год
Въх бах маааму [smilie=thank_you2.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Мда и Рево махат кикдаун само на М, на Д и С си остава. Наистина обаче е въпрос на нагласяне на шофьора - дори рязко натискане на педала няколко сантиметра веднага ще вкара колата в подходяща скорост за изпреварване и няма никаква нужда от кикдаун, особено при тази конкретна кола.

А това че при кикдаун ти слага С е хубав фийчър - дори няма нижда да пипаш лоста ако някой те захапе на магистралата [smilie=sarcastic.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

DIDOO написа: 16.02.2022, 08:39:32 По - горе писа,че с два клика се премахва Кик дауна.
Ти писа, че при натискане на кик даун от Д минава на еС или пак си се объркал ;)
Това имах на предвид с двата клика.
DIDOO

Škoda Фен²

- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Не съм се объркал,така е.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Значи и аз не съм.
А мап сензора на смукателния колектор сменят ли го с 4 баров или само този на тротъл пайпа?
DIDOO

Škoda Фен²

- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Мисля ,че само на тротъл пайпа е сменян с 4 Баров

Аз се поразчетох малко ,тези коли нямат Кик даун суич ..Два сензора на педала (за взаимозаменяемост,) и над 80 % активира Кик дауна до 85 %

Изображение
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Десетина палки за 20 годишен кенеф. После още педесетина за тунинг и резултатите са забележителни [smilie=music.gif]

Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

[smilie=sarcastic.gif]
Само където...., не искам да съм хейтър, но през месец/2 са в бокса.
Разбира се, това няма да го видиш в нета му тогава.
2-3 А3ки с ДСГта са му абонати........
Изображение
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Едва ли замисъла на тая кола е да се кара всеки ден. Да не говорим, че въпреки вложените перформънс части, най-вероятно пак са изцедени възможно най-много за да се постигнат такива времена. Всичко това може да се направи много по-сейф, вярно резултатите няма да са чак такива, но няма да се виси по сервизи. Все пак всеки се е захванал с тунинга по-различни причини - един иска хоби, втори иска времена, трети иска бърза ежедневна кола и прочие.

100-200 под 5 секунди е извънземно време и според скромното ми мнение, не само че е нормално да се виси по сервизи за да се постигне, ами тая кола трябва да е всеки ден на сервиз и да се следи постоянно [smilie=pardon.gif]

Като видиш какви коли дават такива времена и разбираш защо за да ги даде дваесе годишна а3-ка си е нужно висене по сервизи..
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Да, всеки има различни цели и ги постига по различен начин. В случая е искал да сложи максимално много коне на пътя и това е начина, ще ходи по сервизи няколко пъти и може би ще усилят всичко което си чупи и/или тогава ще иска повече коне.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Въобще не беше това въпроса, а по скоро (и преди сме коментирали) публикаците.
Има ги доста. Работата и тн.... ама няма нито 1 такава да се види/покаже как са в бокса после.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”