Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Благодаря много за коментарите за чистачката, вече с чиста съвест ще ми отпадне от списъка с екстрите 
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Ако ще помогне, на О3 лифтбек също не й трябва чистачка отзад. За мен стои не на място, второ колата наистина е много аеродинамична там и нужда не съм изпитал вече 6г. На магистрала не се задържа вода, в града не съм сигурен, може да има повече смисъл, но не бих плакал, че я няма. Не е като хечбек да трупа гняс на задното стъкло....
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Искам да направя уточнения относно някои екстри, които ЕТ са описали неточно или непълно (надявам се не нарочно
):
1. Челно топлоизолационно стъкло с подгряване - така написано, човек си мисли, че си купува специално топлоизолационно стъкло с функция подгряване, но реално плаща само за функция подгряване. Стандартно в оборудване Стайл и Едишън челното стъкло е топлоизолационно ( най-вероятно и в Амбишън е така).
2. Адаптивен темпомат за скорост до 210 km/h с ограничител на скоростта и предсказваща защита за пешеходци - реално плащаш само за АСС. Защитата за пешеходци е стандартно функция на Front Assist-а (има и фунция за защита на колоездачи).
3. Камера за заден ход и топ лед задни светлини (в момента не се предлага) - в ниво Едишън топ лед задните светлини са включени в оборудването, но цената е като за двете и реално, купувайки този пакет, плащаш задните светлини два пъти.
4. Защита за лоши пътища - не е описано, че окачването е повдигнато с 15мм и возията е по-твърда.
Реално обмислях да поръчам позиция 1 заради топлоизолационното стъкло (подгряването не ми е толково нужно, защито държа колата в гараж) и позиция 2 заради защитата за пешеходци (ползвал съм АСС и не е моята екстра), но като се поразрових по чуждите сайтове, се оказа, че колата си ги има стандартно в Едишън.
Информацията се потвърди и от списъка с екстри, който извадих за автомобила си от erWin.![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
1. Челно топлоизолационно стъкло с подгряване - така написано, човек си мисли, че си купува специално топлоизолационно стъкло с функция подгряване, но реално плаща само за функция подгряване. Стандартно в оборудване Стайл и Едишън челното стъкло е топлоизолационно ( най-вероятно и в Амбишън е така).
2. Адаптивен темпомат за скорост до 210 km/h с ограничител на скоростта и предсказваща защита за пешеходци - реално плащаш само за АСС. Защитата за пешеходци е стандартно функция на Front Assist-а (има и фунция за защита на колоездачи).
3. Камера за заден ход и топ лед задни светлини (в момента не се предлага) - в ниво Едишън топ лед задните светлини са включени в оборудването, но цената е като за двете и реално, купувайки този пакет, плащаш задните светлини два пъти.
4. Защита за лоши пътища - не е описано, че окачването е повдигнато с 15мм и возията е по-твърда.
Реално обмислях да поръчам позиция 1 заради топлоизолационното стъкло (подгряването не ми е толково нужно, защито държа колата в гараж) и позиция 2 заради защитата за пешеходци (ползвал съм АСС и не е моята екстра), но като се поразрових по чуждите сайтове, се оказа, че колата си ги има стандартно в Едишън.
Информацията се потвърди и от списъка с екстри, който извадих за автомобила си от erWin.
Последно промяна от Драгомир на 06.09.2022, 00:53:32, променено общо 2 пъти.
- idbeast
- Гараж: Škoda Superb III 2.0 TDI 110 kW 2019
Škoda Kamiq FL 1.0 TSI 85 kW 2024
Явно съм от малкото с лифтбек, дето им липсва задната чистачка
. Наистина, отчасти разваля цялостната визия,но особено в града си е полезна. Аз лично бих си я поръчал,но взех произведен вече автомобил и се примирих с липсата й.
"Chance favours the prepared mind."
-
bambinka
Интересно как никой не се сети, че задната чистачка е доста полезна, когато вали сняг.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Нали има подгряване,сняг не се задържа ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Мой познат си купи О2 със задна чистачка. Покара я няколко години, даде я на дъщеря си и си купи О3, пак със задна чистачка. И двете ги взе нови - от ЕТ. Явно е имало нужда от нея, щом е повторил.
Аз съм с комби и нямам мнение по въпроса.
Аз съм с комби и нямам мнение по въпроса.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Много зависи как и по какви пътища се кара. Моето стъкло често беше доста мръсно. Дори на магистралата си завихря и качва колата доста мизерия. Т'ва, по нашите магистрали. Излезех ли извън БГ - колата остава чиста... Но реално...не съм имал нужда от чистачка никога. Като вали сняг - реотаните топят всички перфектно.
- Kikovachev
- Гараж: O4 Skoda Octavia Edition 1.5 mHev DSG
VW Golf V 2.0 FSI DSG
Един въпрос за позиция 3: Това че не се предлага, знаеш ли, дали е отскоро? Юни месец като поръчах колата успяха да добавят тази екстра и да, плащаш си два пъти за тези топ светлини, но аз държах да си има камера. "PKR" беше кодът на тази екстра. По каталог пишеше 743 лв, но тогава цената излезе 1000, затова и в началото явно не успяваха да я добавят към поръчката, но в последствие я намериха.Драгомир написа: 06.09.2022, 00:34:56 Камера за заден ход и топ лед задни светлини (в момента не се предлага)
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Доколкото знам ту може да се поръча, ту не може. Това, което напоследък със сигурност не може да се поръча за Октавия е AreaView 360°. В немския форум се оплакват, че масово им отказват тази екстра за вече поръчани коли (някои от тях са поръчани преди повече от година).
- v0rt3x
Аз камерата я добавих в последствие към Edition като в анекса към договора кода е PKR, а цената е 372.22 евро (743лв). Т.е. явно са приспаднали цената на led задните светлини.Kikovachev написа: 07.09.2022, 17:47:32Един въпрос за позиция 3: Това че не се предлага, знаеш ли, дали е отскоро? Юни месец като поръчах колата успяха да добавят тази екстра и да, плащаш си два пъти за тези топ светлини, но аз държах да си има камера. "PKR" беше кодът на тази екстра. По каталог пишеше 743 лв, но тогава цената излезе 1000, затова и в началото явно не успяваха да я добавят към поръчката, но в последствие я намериха.Драгомир написа: 06.09.2022, 00:34:56 Камера за заден ход и топ лед задни светлини (в момента не се предлага)
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
И при мен днес одобриха допълнително камера към конкретната конфигурация, независимо, че даже я няма вече в конфигуратора като опция. 743 лв. е, нивото е RS.
-
Konstantin
Аз като дабавях камерата на Октивията в последствие към Едишън ми добавиха над 1000лв. За нея. Даже се обаждах да питам защо три пъти съм платил тея светлини, но така било в конфигуратора. Общо взето плащаме си като попове по няколко пъти едно и също. Закакво ги правят тези нива на Оборудване незнам. Никакъв смисъл.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Аз чета и се чудя, тоя изкривен образ, как успяват да го продадат за 1000 лева.... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
zloQQ, тихо сега. Шпеки каза,че оем си е оем. Не китайски дървета.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS