Обслужване 2.0TDI VRS
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- kmodev
Обслужване 2.0TDI VRS
Здравейте! Предстои ми обслужване на 2.0TDI VRS. Искам да попитам няколко неща:
1. Гледах(така пише и на капачката за маслото на двигателя) - Castrol 5/30 syntetic. Това ли е препоръчителното масло и колко литра взимате;
2. Какви филтри се сменят при регулярно обслужване(масла и филтри);
3. Понеже имам дупка(панорама) в тавана, която не тече, но ми се иска да я погледне някой, който разбира от такива неща - къде да я погледнат и ако не е някаква философия как и с какво мога да си я обслужа сам;
4. Смяна масло на скоростна кутия;
5. Ако имате предложения за обслужване в сервиз за София, моля дайте контакти, защото искам да я обслужат както трябва(нямам проблем и за Еуротек стига да ме ориентирате как стоят нещата там с чакане, колко време седи колата там и тн);
6. И не на последно място горе долу какво ви струва всичко споменато(без профилактика на панорамата) в съответните сервизи?
7. Гледам на предния прозорец имам реотани. Като гледах в интернет трябва да е горното копче на средната врътка при климатика, но при мен е празно. Идеи?
Много благодаря на отзовалите се.
1. Гледах(така пише и на капачката за маслото на двигателя) - Castrol 5/30 syntetic. Това ли е препоръчителното масло и колко литра взимате;
2. Какви филтри се сменят при регулярно обслужване(масла и филтри);
3. Понеже имам дупка(панорама) в тавана, която не тече, но ми се иска да я погледне някой, който разбира от такива неща - къде да я погледнат и ако не е някаква философия как и с какво мога да си я обслужа сам;
4. Смяна масло на скоростна кутия;
5. Ако имате предложения за обслужване в сервиз за София, моля дайте контакти, защото искам да я обслужат както трябва(нямам проблем и за Еуротек стига да ме ориентирате как стоят нещата там с чакане, колко време седи колата там и тн);
6. И не на последно място горе долу какво ви струва всичко споменато(без профилактика на панорамата) в съответните сервизи?
7. Гледам на предния прозорец имам реотани. Като гледах в интернет трябва да е горното копче на средната врътка при климатика, но при мен е празно. Идеи?
Много благодаря на отзовалите се.
Последно промяна от kmodev на 16.01.2023, 16:04:50, променено общо 1 път.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Обслужване 2.0TDI VRS
Можеше да копираш текста, който си написал тука и в допълнение към темата да го изпратиш като запитване към Еуратек и щеше д аимаш отговор на 99% от въпросите си )
Дай рама и форумния маслар ще те уреди с консумативи @ЦецоNOL
Дай рама и форумния маслар ще те уреди с консумативи @ЦецоNOL
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- kmodev
Обслужване 2.0TDI VRS
Обадих се в еуротек и булката ми обясни абсолютно нищо(обадих се в сервиз София Дружба). Единственото, което успя да ми каже е кога има дати за прием. Нито колко време, ще стои колата, нито цени, дори ми каза, че щом колата не е нова, мога да си я обслужа другаде
. Казах й, че искам да я обслужа там стига да ми даде адектватен отговор поне цени - цена за стара кола не ми даде, нито за масло на скоростна кутия, защото "не го правили често". Та ясно е, че с такова отношение няма да се прави там колата, та има ли съвети за сервиз/майстор в София, който може да свърши тези неща качествено?
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Обслужване 2.0TDI VRS
Обясни ти се да пуснеш запитване в писмен вид.По телефона няма как да ти дадат такава информация.Чудно ми е,как очаквате адекватни отговори,на неадекватни въпроси
- kmodev
Обслужване 2.0TDI VRS
Не разбирам неадекватното на въпросите си. За теб може да е неадекватно, за мен не е, защото съм търсил информация, на която не съм намерил отговор и смятах, че тук може да има хора, които са минали през същите въпроси. Ако темата не е "съществена" или "неадекватна" нека админ я премахне. Смятам, че отговорът "Има други сервизи, не е нужно да я обслужвате тук" говори за неадекватност, при положение, че съм потенциален клиент.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Обслужване 2.0TDI VRS
Жената ти е казала за друга опция просто - неоторизиран сервиз. Иначе, по ВИН номер могат да ти направят проформа без проблем за нещата, които искаш да обслужиш. Признавам си - не знам дали става през мейл, но ако идеш лично - няма да има грижа.
Иначе, в София, Трансексперт или Автокомплекс РС ще ти свършат работа. Не забравяй всички масла. А ако е DSG - цедка/филтър (там, каквото има) също. Успех!
Иначе, в София, Трансексперт или Автокомплекс РС ще ти свършат работа. Не забравяй всички масла. А ако е DSG - цедка/филтър (там, каквото има) също. Успех!
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Обслужване 2.0TDI VRS
Миналата седмица и аз звънях на ЕТ по дадения телефон в сайта им. Отново ми вдигна някакво момиче и ми препоръча да напиша мейл, защото нямаше отговори на някои от моите въпроси.
Пратих имейл на service.nadezhda@skoda-auto.bg, защото имах няколко питанки като теб. По този начин хората могат да препрочетат всичко, да го осмислят, да си направят нужните справки и да върнат мейл с всичко описано или да звъннат на номера, в случай че си оставил такъв. Аз си бях пратил рег.номер на колата и понеже съм обслужван преди в ЕТ, оттам са взели и тел. ми номер. Звъннаха ми и ми отговориха на всички въпроси.
Пратих имейл на service.nadezhda@skoda-auto.bg, защото имах няколко питанки като теб. По този начин хората могат да препрочетат всичко, да го осмислят, да си направят нужните справки и да върнат мейл с всичко описано или да звъннат на номера, в случай че си оставил такъв. Аз си бях пратил рег.номер на колата и понеже съм обслужван преди в ЕТ, оттам са взели и тел. ми номер. Звъннаха ми и ми отговориха на всички въпроси.
- kmodev
Обслужване 2.0TDI VRS
Разбрах ви. Благодаря за информацията.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Обслужване 2.0TDI VRS
kmodev,
Прати им мейл и с номер на рама и им опиши какво искаш за да ти пратят проформа фактура с цена.
До ден-два връщат отговор.
Прати им мейл и с номер на рама и им опиши какво искаш за да ти пратят проформа фактура с цена.
До ден-два връщат отговор.
- kmodev
Обслужване 2.0TDI VRS
Благодаря ти
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Обслужване 2.0TDI VRS
kmodev,
Както ти каза колегата peyopetrishki, пиши на ЛС на @ЦецоNOL, прати му рамата и той ще ти даде цена на всички консумативи: за двигател, за скоростна кутия. А колегата zloQQ, ти е написал къде да се обърнеш за манипулациите. Там могат да ти решат проблемите по всички точки.
Досега на Октавията и аз бях с Кастрол, но от днес съм с Равенол VMP 5W30 /колата още е в бокса, утре ще си я прибера/.
За филтрите - сменяш всички: маслен, въздушен, горивен и купе.
За СК. кутия - не си уточнил каква е: ръчка или DSG.
Както ти каза колегата peyopetrishki, пиши на ЛС на @ЦецоNOL, прати му рамата и той ще ти даде цена на всички консумативи: за двигател, за скоростна кутия. А колегата zloQQ, ти е написал къде да се обърнеш за манипулациите. Там могат да ти решат проблемите по всички точки.
Досега на Октавията и аз бях с Кастрол, но от днес съм с Равенол VMP 5W30 /колата още е в бокса, утре ще си я прибера/.
За филтрите - сменяш всички: маслен, въздушен, горивен и купе.
За СК. кутия - не си уточнил каква е: ръчка или DSG.
- kmodev
Обслужване 2.0TDI VRS
DSG 6 степенно извинявам се.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Обслужване 2.0TDI VRS
тук може да видиш
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.p ... &width=500" width="500" height="800" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
и трансмисия
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.p ... &width=500" width="500" height="819" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
натисни знакчето за фейсбук в дясно горе за да ти отвори целия пост
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Обслужване 2.0TDI VRS
В момента съм с Кастрол 5/30 на бензин и въобще не ме кефи. Не знам дали е някой ментак дето са ми продали или просто е зле. Докато маслото е студено под 90 градуса двигателя трака много повече от колкото като съм я карал преди с LiquiMoly. Иначе за ремонти ходя в Трансексперт понеже ми е наблизо и вече имам контакт с тях. Всичко ти се обяснява какво е, колко струва, дали си струва и кога ще е готово. Поне аз имам такъв опит с тях.
- kmodev
Обслужване 2.0TDI VRS
Благодаря за отговора. Аз също се насочвам към Трансексперт. Явно доста колеги са доволни и са точни момчетата.
Отделно, за да не отварям нова тема - Имам голямата навигация и искам да я ъпдейтна. Гледах клипове как се сваля и се качва на мемори карта, но файловете, които свалят в клипа, не са същите като от сайта на шкода. Някой правил ли е процедурата и от къде бих могъл да изтегля точните файлове?
Отделно, за да не отварям нова тема - Имам голямата навигация и искам да я ъпдейтна. Гледах клипове как се сваля и се качва на мемори карта, но файловете, които свалят в клипа, не са същите като от сайта на шкода. Някой правил ли е процедурата и от къде бих могъл да изтегля точните файлове?