Автоматично изтриване и измиване на предното стъкло (пружиниращо положение)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
StanR18+

Шкода Новак

Мнение от StanR18+ »

Здравейте колеги,
Имам следния проблем с автоматично изтриване и измиване на предното стъкло (пружиниращо
положение), не винаги пръска течност когато го задействам. Работи, но от време на време спира да пръска течност. Как да постъпя? За Шкода Октавия 2014г
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

StanR18+ написа: 07.02.2023, 19:28:20 Имам следния проблем с автоматично изтриване и измиване на предното стъкло
Можели да обясниш по-подробно каква е тази екстра автоматично измиване на предното стакло, как я задействаш. Аз досега не съм чувал за такава екстра в Шкода. Данеби да имаш в предвид автоматичното пускане на чистачките, но то не е свързано с пръскането на течност.
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

Колегата, може би, има предвид измиването на стъклото, когато издърпаш лостчето към себе си - аз така разбирам "пружиниращо положение".
Щом помпата работи, а не пръска трябва проверка на маркучите - може някоя снадка, коляно и т.н. да се е измъкнала. Имах подобен проблем на предната ми кола, беше излязло едно колянце, но не изцяло, съответно ту пръскаше на задния джам със слаба струя, ту не пръскаше. Неизлязлата течност се стичаше в кората на третата врата.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ох, тамън си помислих, че само аз съм индианеца...
Бееееее.....
StanR18+

Шкода Новак

Мнение от StanR18+ »

Колеги отнася се за предното стъкло. Когато дръпнеш лосчето към теб пръска течност.
Напълно е възможно да е излязло някое маркуче. Молбата ми е, може ли да пуснете снимка или скица от каталог на Шкода къде се намира маркучето понеже не се вижда нищо от горе. Сигурно трябва да се свали кората от долу на двигателя за достъп. Но най добре ще разбера от примерна скица.
Ако някой може да ме насочи от кой сайт може да се види подробен каталог за ремотни дейтости на Шкода Октавия, ще съм благодарен. А пък ще е полезен и на други колеги от форума.
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

Аз това намирам, не знам дали ще те ориентира къде се намира точно.
http://www.catcar.info/audivw/?lang=en& ... k1NTEwNzQ1
Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

StanR18+ написа: 08.02.2023, 10:25:43 Колеги отнася се за предното стъкло. Когато дръпнеш лосчето към теб пръска течност.
С това трябваше да почнеш, че малко ни стресна с това автоматично миене на стаклата.
Като за начало си вземи един помошник. Пълниш казанчето за течност догоре, слагаш помошника на седалката и го караш да дърпа лостчето. Първо се вслушай дали когато лостчето е издърпано се чува помпата за налягане да работи. Ако помпата работи съм обеден, че ще чуеш или видиш къде пръска течност ако имаш разкъчени мъркучета. Ако си оставил колата на ниски температури с вода в системата за измиване е съвсем възможно да е излязла някоя снадка.
StanR18+

Шкода Новак

Мнение от StanR18+ »

Благодаря колеги, точно това търсех!
Ще трябва да се пробва.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”