Yeti на газ?

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sleepwalker

Шкода Новак

Yeti на газ?

Мнение от Sleepwalker »

Здравейте!

От доста време съм харесал Шкода Йети като автомобил, който смятам, че ще ми е точен баланс между семеен автомобил и такъв, с който ще ходя по хобито си, свързано с черни пътища и нужда от по-голяма проходимост. Затова и се включвам във форума с въпрос. :)
Пътувам сравнително много и разхода на гориво ми е от първостепенна важност. Всичките ми коли до момента са били бензин/газ и това за мен е добре работещ вариант. Ето защо и търся отговор на въпроса: понасят ли добре двигателите на Йети газова уредба? Виждам, че има доста вариации на бензиновия мотор, но никъде не намерих темата да е коментирана. Газаджията, който ми обслужва колата ми каза, че само една или две модификации ставали за газ, но не запомних кои са и защо само те ставали, пък и технически съм зле. Затова и реших да попитам тук за съвет, насоки и евентуално опит от колеги, каращи "газово" Йети. :)

Поздрави!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Yeti на газ?

Мнение от bega4kata »

По добре не се занимавай. Йетито трябва да е двойка тди с изключен дпф и агр с оставен катализатор,за да няма проблеми :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sleepwalker

Шкода Новак

Yeti на газ?

Мнение от Sleepwalker »

Ехххх, тежка присъда. :(

Тъй като нямам никакъв опит с марката и общо взето не познавам моделите, съм разглеждал само Йети и не съм се интересувал от други модели. Има ли подобен модел, който да може да понесе газ, но да е сравнително висока кола и да не е някаква теснотия вътре? Един познат има Руумстър, но ми се струва тесничък. Бюджет ориентировъчно до около 13-15 000 максимум. [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Yeti на газ?

Мнение от bega4kata »

Няма други модели подходящи за газ 4х4 .
Има октавия 1,6 102 на предно.
Гледай някой японец маслар атмосфера.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sleepwalker

Шкода Новак

Yeti на газ?

Мнение от Sleepwalker »

Честно казано 4х4 не ми е топ изискване, щото до сега карам нормална малолитражка с предно и съм свикнал да се съобразявам. По-скоро ми е важно да е висока, че да не опира. Е, би било голямо предимство, разбира се, но все пак бих преглътнал липсата му. :)

Благодаря за препоръките и помощта! [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Yeti на газ?

Мнение от zloQQ »

С бюджета, който си споменал, шкодите на бензин хапват масло. Може да погледнеш модификация Скаут 4х4 дизел в Октавия. Достатъчно широк автомобил с място за всички и всичко. Става и за леки заигравки извън пътя, но с изричните условия, че си е кола. Има и обикновенни комбита 4х4, достатъчно вдигнати и надеждни. Общо взето, избора ти е дизел или дизел ако искаш Шкода. Успех наздраве
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Yeti на газ?

Мнение от skodko »

На газ носят, но все пак да мотори с директно впръскване и газовото трябва да е много скъпо за да работи добре. Говорим бюджет за газово около 3-4к. Трябва да я убиеш от каране за да я избиеш тая газ. Отделно ако е 1.8 мотора има куп други проблеми с него.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”