Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Taratajki написа: 20.02.2023, 18:52:12 Аз с чужди коли какви времена давам
Дай я на мен да видиш [smilie=diablo.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Чужда пу...ка кокали няма [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Сряда вечерта излязох да меря 0-100 и 1/4 миля. Нищо не направих поради 3 причини.

Първо с тази мощност и нютони на този асфалт - мръсотия, ниска температура и зимни гуми, колата въртеше яко, преди да отлепи на всеки старт и от там само, времената отиваха в кофата. За първи път усещам как се въртят 4-те гуми едновременно при Халдекса, бяхме като на ледена пързалка и дори 4х4-то не можеше да спаси положението.

Второ - TVS започват вече наистина да ми ходят по нервите с тази кутия. Тук долу на дългия пост (viewtopic.php?p=303921&hilit=multi+state#p303921) писах, че последния път като бях там, исках да ми върнат стоковия лаунч на 4000 оборота. След 3 файла опити уж успяха, тествах го многократно преди да си тръгна към София - работеше. Държа спирачката, натиснал съм до долу газта, колата си вдига 4000 оборота и ги държи, докато не пусна газта и не се изстрелям (както беше сток). Опитите с 3-те файла бяха да коригират факта, че тогава вдигаше 4000 оборота, задържа ги за 1-2 секунди и после ги пуска и отиваме към 7000-7500+ ако продължавам да държа газта, което автоматично прецаква лаунча и трябва да върна газта и да го чакам да падне обратно, за да пробвам пак...

Еми излизам аз сряда и почвам да си правя тестовете и виждам, че това не е оправено - отново не ме чака достатъчно дълго на 4000 и пак отива нагоре, ако не пусна спирачката, веднага като достигне 4000. Доста се издразних, защото съм сигурен, че това е нещо лесно за коригиране, но явно нещо пропускат във файла си и недоглеждат! Писал съм подробно в дългия пост по темата, който дадох горе, от къде идва изначално този ефект.

И трето - открих поредния бъг на софта им. Не се случва всеки път, но достатъчно често, за да прецаква допълнително времената. Тръгвам, колата върти гуми, но после захапва и потегля - 1-ва, 2-ра и вече отиваме към 100, но преди това сменя към 3-та и муцуната забива, все едно отива прекалено много в червеното (удря прекъсвач). Същият ефект, който беше когато не ми сменяше сама от 4-та към 5-та на ръчен режим. И като забие муцуната преди 100, губи засилка, губи обороти (защото падат и после пак надува) и от там ептен времената са в кофата и нищо не правим. На графиката на ускорение на Драгито ясно се вижда, това за което говоря:

Изображение

Иначе с въртене яко на гуми и горе долу адекватна смяна на предавки (поне до колко усещам на гъзомер, когато не прави горната тъпотия "уж"), дава това, но съм сигурен че е далеч от реалния резултат, който може да постигне колата при нормални условия. Ще се излиза пак като се постопли и като се оправи тази глупост с неоптималното превключване от 2-ра към 3-та.

Изображение

Чух се с Диян, описах му нещата, казах му че "леко" започвам да се напрягам вече и го питах до кога мога да си върна парите от софта на кутията, ако реша, защото 1 месец изтича скоро от флашването... Каза ми, че няма проблем да се върнат парите когато и да е, ако не съм доволен от нещата. Като следваща стъпка се разбрахме, да ида да пробвам дали прави същите неща и когато съм на "M" (manual) при лаунч, защото въпросната вечер лаунчвах само на "S" (както съм правил винаги като меря 0-100 и 1/4). След като го проверя това, ще им пишем на тия с пълното инфо, да видим какво ще кажат...

Още не съм го направил това, нямах настроение тия дни да се занимавам наново, да ходя да им гоня бакиите. Отделно хич, ама хич не ме кефи, заради това, че са ми дали някакъв файл, който определено вече се вижда, че не работи оптимално в някои ситуации за моята кола, да ходя да си пържа съединителите и да лаунчвам, само и само да им събирам дата. Айде, проблемите на "S" при дауншифт на доускорение - ОК, там колата не се тормози, ама да лаунчвам допълнително по 10 пъти, за да им събирам примери - не ми харесва!

Тези дни ще си помисля много добре какво да правя от тук нататък с файла на кутията, защото не съм доволен. Файлът на мотора остава засега при всички положения, от него съм доволен и като резултати на пътя и от графиката на диното. С Тодор си говорим отделно какви са опциите. Финално ще реша, като изляза да видя как се държи колата на "М" при лаунчове. Ако и там нещата не са добре и са непостоянни както на "S", най-вероятно ще се разделим с TVS и мапа на кутията. Това е засега.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Ти реално си им бета тестер на ТВС. Ако решиш, че искаш да им помогнеш да го оправят можеш да им предложиш да ти вземат символична сума за dsg софта. Не съм на 100% сигурен но на бета тестерите големите фирми им предоставят безплатно софта само и само да им дават обратна връзка с бъговете и проблеми с drivability-то. Аз бих си взел парите за дсг софта и изчакал да си оправят софта или друг да направи качествен софт, само въпрос на време е.
Аз в София така и не съм намерил място където може да се стартира без въртене на гуми, последната ми надежда е пистата до сапарева баня.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Същите неща си ги мисля и аз, ако ще съм бета (даже алфа) тестер, цената да не е такава, като за готов продукт. Защото самата тя е скандално висока за софт попринцип.
;)
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е та направете си устата, що пък не. Ама директно към холандците. Не мисля, че TBC ще обеднеят ако не ви таксуват на фул, а обратната връзка е много важна за тях... или поне би трябвало ако са уважаваща себе си компания.

В моята работа пари за такова нещо не само, че не взимаме, напротив ние плащаме на юзера.
Бееееее.....
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

Според мен не е оферта да продължаваш да напрягаш съединителите с този софтуер.

Парите за софта явно са много, ама ако сгънеш DSG-то или припатка нещо вътре, ще стане още по-скъпо и смотано.

Не вярвам холандците да ти платят ремонта на кутията, въпреки че си първият плащаш си бета тестер :)
На морето колите са най-бързи!
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

Парите обратно и
софт за стейдж 2 на кутия като комплимент, но само след див скандал.
Ше ги такоам и тарикатите!
Алфа бета вгд тестери.. ай сиктир!
Stevek

Škoda Фен

Гараж: Superb III 2019

Мнение от Stevek »

По скоро те трябва да ти плащат, не да чакаш отстъпка или безплатен софтуер. :)
На TVS, ще им е трудно без кола при тях...

Това което си мисля, този "провал" в ускорението може да е от превъртане на съединителите (не издържат на въртящият момент), не им задават достатъчно налягане на притискане.
Виждам, че не минава 1G ускорението, в пълен сток го минава.
При твоя сетъп трябва да се постигне поне под 4.5.
REVO твърдяха за 381, че няма нужда от промяна в софта, сега предлагат и те, но май е по комерсиални причини, има търсене.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Карай си на ръчен режим и си свиркай.
Аз така бих направил, ако имаш автомат.
Там прави ли ги тези неща?

Майтапът настрана: Така е в тунинга. Хем си знаеше, че ще си 2я с такъв файл. Винаги има риск, рядко нещата стават по лесната част и от първи път.
То, това му е хубавото на тунинга.
Е, днес гледам каруау - М3 срещу РС6, ми те на 3та , не на спортен режим (остави спортния), докато свали предавка и тръгне - малко можеше да разлистиш 2 страници на календара (това е написано в леко шеговит тон, защитниците да не скочите).

За всяко нещо си трябва просто време (технлогично).
Отделно, аз споделих и когато се возих: При такива коне и очаквания или още по-високи на тези коли, понякога трябва и шофьора да се приспособи леко.
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Тия нали бяха най добрите именно с кутиите🤔 Толкова ли пък твоята е различна от другите до сега? Да тестваш ти, няма смисъл според мен. Ще си счупиш колата. По скоро да ги натиснеш да изчистят бъговете, които си открил. И да ти дадат някаква отсрочка/срок за това, иначе да връщат кеша. Па в процес на каране, ако пак усетиш нещо, можеш пак да ги притесняваш. Смяташ ли, че със сток софта ще има същото удоволствие от шофирамето? Ако е така, връщай и изчакай някой друг да тества.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

BlackPearl написа: 25.02.2023, 20:36:04 Е, днес гледам каруау - М3 срещу РС6, ми те на 3та , не на спортен режим (остави спортния), докато свали предавка и тръгне - малко можеше да разлистиш 2 страници на календара (това е написано в леко шеговит тон, защитниците да не скочите).
Няма какво да се скача, такива бесни лагове има при всякакъв вид кутии и при КарУау-то си се вижда 1:1 .🍺
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Изображение
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Нищо няма се счупи...ако обичате [smilie=sarcastic.gif]
Защо се изпада в подобни хипотези ми е непонятно.... [smilie=pardon.gif]
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Чак пък такъв лаг не усетих.Сега,верно че Явор караше,ама не го усетих толкова.
Ама след това върви като луда. [smilie=hunter.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”