Пробвай да обвиеш с лента за кабелни снопове "мъжката част" от ключалката на съответната задна седалка, която се използва при свалянето/вдигането й.Sheyretov написа: 28.02.2023, 02:29:06 Има и едно скърцане отзад в дясно, което всякаш е от пластмасите зад седалката.
Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
elen40
Това бих го добавил и към Камик.. Без автоматичен режим се занимавам по-малко..Sheyretov написа: 28.02.2023, 02:29:06 1. Автоматичните чистачки са адски неадекватни. Имат си тяхно мнение кога да работят и кога не и постоянно трябва да ги цъкам. Преди с неавтоматичните се занимавах по-малко.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Същото е положението и при O4 RS.tahumbata написа: 21.07.2021, 22:58:52 Проблеми още мога да кажа, че "пиано блек" елементите по интериора, както и по вратите отвън, много лесно се надират и си личи, също и по тапицерията на седалките (спортни текстилни с червени шефове) се появиха топчета, които според упъването са нормални, но спрямо текстила на 25-годишното ми Ауди А3, този на Карока изглежда отявлено по-неиздържлив на износване, същото мога да кажа и за текстилните стелки, които от общо 6-7 месеца ползване изглеждат вече видимо захабени....
По текстила на шофьорската седалка все още нямам топчета. но са на път. Това е след само 6 месеца и 6500 км. Такова нещо на 18-годишната ми О2 (260 000 км) няма. Пиано-блек лайсните вътре на вратите също много лесно се надират - достатъчно е човек да ги забърше с парцал и са готови одрани. Колонките на вратите отвън са същата работа, там поне реших проблема с фолиране. И оригиналните текстилни стелки на О4 също са афиф-работа - където е петата на десния крак няма подсилване на основата и там стелката вече е поизносена.
И на О4 е така. Това с резонанса при отворени задни прозорци го има при почти всички коли, но за мен беше доста неприятно да установя, че при О4 има такъв ефект и при предните прозорци. И в Briskoda се оплакват от това.julian написа: 12.09.2021, 00:10:03 От 3 месеца съм собственик на Камик 1.5 ръчна и констатирах ужасен проблем в дизайна, който се съмнявам да има оправяне, но все пак да попитам дали и при вас е така и някакво решение дали е открито. Когато шофирам над 60 км/ч и отворя задните прозорци, от вятъра който влиза, става резонанс и в цялата кола започва да се чува непоносим пулсиращ звук, като приглушена картечница, който може буквално да ти увреди слуха. От предните прозорци ефекта не е толкова осезаем отпред, но на пасажерите отзад им се стъжнява живота.
Това е положението с новите коли.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Много тъжноsmoke написа: 28.02.2023, 19:39:36 По текстила на шофьорската седалка все още нямам топчета. но са на път. Това е след само 6 месеца и 6500 км
Алкантара ли е ?
Аз навремето се цупих като ми объркаха алкантарата с плат на реното, но 3г и 37 000км по-късно седалките с плат не са мръднали !
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Не, текстилна е - стандартните текстилни О4 RS-седалки с червен шев. Платът не е така солиден и релефен като на старата ми O2 Elegance, а е по-фин и гладък, от по-фини нишки, които са почнали да отделят малки власинки. Забелязах го миналата седмица докато чистех с прахосмукачка. Направи ми впечатление, че на шофьорската седалка сякаш има полепнали микровласинки от плат на дреха (дори се зачудих от коя дреха ще да е това, понеже аз най-често ползвам микрофибърен анцуг, който не пуска абсолютно нищо), но когато се опитах да почистя, разбрах, че всъщност са микровласинки от плата на седалката. Засега се виждат само ако човек се вгледа, т.е. може би леко се изхвърлих, когато казах, че топчетата са на път, но във всеки случай наличието на власинките не е добра перспектива.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Тоя ефект със задните прозорци го имах още на дъртото ми Ауди яйце. Напрактика не знам дали има VAG който да не е така.smoke написа: 28.02.2023, 19:39:36 И на О4 е така. Това с резонанса при отворени задни прозорци го има при почти всички коли, но за мен беше доста неприятно да установя, че при О4 има такъв ефект и при предните прозорци. И в Briskoda се оплакват от това.
Но се наистина и на мечока го прави и с предните прозорци, което е супер дразнещо.
Тия дизайнери явно са с презумпцията, че трябва да караш със затворени прозорци. То така или иначе, колата циври, че като са отворени, че не пестищ гориво... Много смотано.
Бееееее.....
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Тези еко типс ги изключих в деня, в който я взех..
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Отваряте и срещуположният преден/заден прозорец малко и си решавате проблема. Този ефект го има и при Пежо.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
С к'ви скорости се получава това бумтене от джамовете? Щото при мен до 60 км/ч няма проблеми. По бързо като карам не си отварям прозорците, че не ми е приятно да ми вее в кратуната. А и си имам климатик ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Мичев
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
- Мичев
На детето, което е на задната седалка понякога му става лошо. Подобряваме положението като отворим прозореца му да го духне малко да се освежи.
Общо взето същото се случва и с мен, ако съм на задна седалка и има повече завои - често отварям за да се освежа и да не направя някой "пица"
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Отваряне, дори и малко на прозореца по диагонал, не помага ли ?
-
bambinka
Това вече сме го обсъждали и преди:
bambinka написа: 12.09.2021, 00:37:48 Този ефект е познат като Helmholtz Resonance и се случва при всякакви автомобили. Има значение формата на каросерията, колко и кои прозорци са отворени, дори температурата на въздуха. Решението обикновено е да отвориш единия прозорец повече от другия, а не равномерно.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Там е проблема, че не се случва на всякакви автомобили или поне не е толкова зловещо, колкото при новите VAG.
Аз лично се дразня, защото намирам за нормално да си открехна прозореца при 70-80 км/ч. Не ме кефи да седя в аквариум просто.
Сега на мечока, ми се случи няколко пъти да открехна просто при 100-120... брутално, направо болят ушите та чак губя концентрация в пътя от изненада и докато смогна да реагирам. Много ме дразни.
Аз лично се дразня, защото намирам за нормално да си открехна прозореца при 70-80 км/ч. Не ме кефи да седя в аквариум просто.
Сега на мечока, ми се случи няколко пъти да открехна просто при 100-120... брутално, направо болят ушите та чак губя концентрация в пътя от изненада и докато смогна да реагирам. Много ме дразни.
Бееееее.....