Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

JORDITO написа: 23.04.2023, 22:21:04 Това не влияе ли на мапса и waze?
Не, според разни коментари в Редит. Казват, че това се справя с проблеми, доста сходни на твоя.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

@JORDITO, да върнеш старата версия на софта?
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

И при мен на старият ми телефон при ъпдейт ми се е случвало това. Мисля, че точно с пермишъните за локацията се оправяше проблема и да няма батери сейв за андроид аутото и уейза.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Утре ще го тествам.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

Здравейте, отскоро съм собственик на О4 и използвам Car play в колата. Наблюдава ли се и при вас, бързо падане на батерията на телефона, докато се ползва Car play-a? Телефонът е на около година и до сега батерията издържаше 2 дни, а сега се изхабява за 1 ден.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

albertf,
И на мен ми направи впечатление, нещо с последните ъпдейти омазаха нещата преди беше по-добре.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Пепел ви на устата... @Rangel каза, че е невъзможно да има проблеми при I-фоня [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

То както е описан "проблемът" може да се окаже, че такъв всъчщност няма.
Малко ми звучи като "преди като не ползвах кар плей, батерията на телефона ми държеше по 2 дни, а сега като имам Октавия с кар плей и вече батерията пада след 1 ден"... Еми някак си е логично, ако телефонът хаби повече ток, за да си "приказква" с колата, да му пада батерията по-бърже :)

Иначе за кондицията на батерията - има си раздел, в който пише на какви % е и в какво здраве.
Аз минах от 11ка про макс минах на 14ка и честно казано не съжалявам, че даунгрейднах размера на екрана.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@redalex, виж коментара на Odo.. Той прави разлика преди и след update на iPhone, а не преди и след като е започнал да използва car play...
Изображение
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Моя епъл уоч е на 5-6 години вече
наскоро дойде някакъв ъпдейт и след това ми се стори, че почна да му пада батерията по-бързо.
Минаха няколко седмици. Не знам дали нямаше още един ъпдейт от тогава. Вече не ми се струва, че му пада батерията по-бързо, а че си е същото.
Може и аз нещо повече да съм го използвал или децата да са го цъкали докато не го нося... не знам.
Фактори бол.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

redalex написа: 24.04.2023, 14:39:01 То както е описан "проблемът" може да се окаже, че такъв всъчщност няма.
Малко ми звучи като "преди като не ползвах кар плей, батерията на телефона ми държеше по 2 дни, а сега като имам Октавия с кар плей и вече батерията пада след 1 ден"... Еми някак си е логично, ако телефонът хаби повече ток, за да си "приказква" с колата, да му пада батерията по-бърже

Иначе за кондицията на батерията - има си раздел, в който пише на какви % е и в какво здраве.
Аз минах от 11ка про макс минах на 14ка и честно казано не съжалявам, че даунгрейднах размера на екрана.
Телефонът е 13 pro и батерията е на 99%. Докато не връзвах телефона към автомобил, батерията си издържаше едни 2 дни, та даже и повече. От няколко дни, откакто шофирам автомобил с Car play и съответно телефона се връзва през Bluetooth и шофиране по 2-3 часа на ден, батерията осезаемо започна да се изтощава много по-бързо (около 18-20ч.)
Не казвам, че има някакъв технически проблем с колата или телефона, а попитах просто дали се наблюдава подобен случай и при други колеги, за да си направя съответните изводи. [smilie=pardon.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

В батерито ти показва кое я дрейнва, кво пише там?
Аватар
netizen

Skoda Electric

Гараж: ID.7 Pro Tourer

Мнение от netizen »

свързан през CarPlay или през Bluetooth ?
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

albertf написа: 24.04.2023, 15:20:27 батерията осезаемо започна да се изтощава много по-бързо
То затова имаш зарядно под медията. И затова е няколко ватово, за да ти поддържа (или леко покачва) нивото на батерията.
А ако нямаш, както аз нямах, взимаш си едно за 20-30 лв, 10на ватово и си свиркаш.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Rangel,

Сещам се, че някъде беше писал, че много грее айфоня ако е закачен на кабел към колата или се бъркам?

При мен в градО няма никаква драма, но вече 2ри път го хващам на дълъг път (пътуване 2-3ч), че мога да изпържа яйца на него. Започва да лагва Car play, дори 1 път заби и се самоизключи приложението. Трябваше да вадя кабела и да го връзвам отново...Според мен се включва някаква термозащита на самия айфон [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”