Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

На мен нещо не ми допада как изглежда новия UI на Waze за Coolwalk. Първо ме дразни доста този черен фон (на бутоните и менютата, които се виждат върху картата). Отделно като е в режим split screen понеже waze вече работи в доста по-малък прозорец и указанията за маневра са малко над стрелката, като дори са прекалено големи според мен. И така на самата карта се вижда доста малко пространство какво предстои напред. Предполагам на по-големи и широки екрани няма да го има този проблем.

Намерих и снимка на оплакал се user в нета:

Изображение

И друг
Изображение
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Имам нужда от помощ.
Смених си телефона. На миналия съсипах батерията в колата с carplay-а. Ползвам го с кабел, демек зарежда и работи. Искам възможно най-добрия донгъл с безжичен carplay. Попаднах на тази статия, първият с е цена 100$ нещо не ми вдъхва доверие.
https://nerdtechy.com/best-wireless-carplay-adapter

В момента имам https://cplay2air.com/ проблемът е, че малко ми лагва и ме дразни, иначе работи добре. Та, има ли по-добро? Трябва да е за Епъл.

@JORDITO, Жорка, не може ли да сложим медия като на @YYakovliev? Там си е безжичен?
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

@Rangel, вече 3та година съм с CarPlay на кабел. Определено нямам никакъв проблем с батериите. Да не е бил кофти кабела? Използвам само оригинален, iPhone са си претенции [smilie=sarcastic.gif]
Безжичният CarPlay със сигурност ще я съсипва повече. Натоварването е по-сериозно. Или ти целиш да не се зарежда, докато се шофира?
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

С презареждане, постоянно държене на 100% заряд и кофти дизайн на охлаждане на телефона е нормално да се съсипе li-ion батерия на телефона. Може да се пробва с ограничаване на %-те при достигането на които да спира зареждането. Също пласмасовите повърхности на които се оставят телефоните в колата задържат топлината още повече, т.е няма топлоотдаване ;)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Двете мнения са абсолютно противоположни 😂. Обърквате ме :). Аз знам, че най-вредно е да товариш телефона и да го зареждаш, защото почва много да загрява.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Мнение от ИзтрЪпнал »

Като за начало е добре да се разбере количественото измерение на термина съсипана. С произволно приложение или юсб тул да се проследи или измери какво и колко вкарва за да достигне 100% на дисплея. Иначе това което написах е общ подход как да се запази максимален капацитета на една li-ion батерия. Дявола е в детайлите ;)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Как се ограничават %?
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Мнение от ИзтрЪпнал »

Това е фиичар, който или го има в ОС на телефона(към момента с всички последни ъпдейти по андроида , самсунг го имат - до 85%, без възможност за промяната им количествено , моторола не, за други не знам, не съм ползвал). Или пък се слага външно приложение за даде достъп до тази опция - %те се задават както иска потребителя и още други подобни като моментна температура на батерията, ватове, тоци, напрежения, статистики, сесии и тн около заряд, разряд и състояние на батерията. AccuBattery на digibites има част от всичката тази информация. Дали е най-доброто, не знам, нито пък твърдя че е такова. Платената му версия е доста подробна, има графики за данните и най-вече без реклами. Подобна дискусия мисля имаше някъде във форума и беше спомената гугълска алтернатива :)
Аватар
netizen

Skoda Electric

Гараж: ID.7 Pro Tourer

Мнение от netizen »

Rangel написа: 30.04.2023, 09:02:16 Имам нужда от помощ.
Смених си телефона. На миналия съсипах батерията в колата с carplay-а. Ползвам го с кабел, демек зарежда и работи. Искам възможно най-добрия донгъл с безжичен carplay. Попаднах на тази статия, първият с е цена 100$ нещо не ми вдъхва доверие.
https://nerdtechy.com/best-wireless-carplay-adapter

В момента имам https://cplay2air.com/ проблемът е, че малко ми лагва и ме дразни, иначе работи добре. Та, има ли по-добро? Трябва да е за Епъл.

@JORDITO, Жорка, не може ли да сложим медия като на @YYakovliev? Там си е безжичен?
Не мисля, че ще постигнеш по-добър резултат с различен от cplay2air адаптер.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

@Rangel, може и да се научи да не зарежда до 100%. При мен на дълго пътуване с почти зареден телефон не ми грее. Обаче като тръгвач след работен ден на 30-40% си пече добре :) Обаче една батерия е 100лв и обикновено изкарва минимум 1,5г. Защо толкова трябва да я мислиш? Мен само греенето не ми допада.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Rangel написа: 30.04.2023, 09:02:16 @JORDITO, Жорка, не може ли да сложим медия като на @YYakovliev? Там си е безжичен?
Нц. Дори в доста Октавия 4 няма wireless модул.
Мога да ти сложа чайна модул за Android auto/Car play с Wireless. Натискаш медия бутона за 3 сек и те прехвърля кам донгъл интерфейса.
Обаче струва , колкото полвин дисплей за айфонс. Скъпа работа [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Малко инфо да споделя. Тези дни ми се отвори възможност да тествам Android Auto в Dacia Duster с оригинална (все още) медия за 1200 километра трипче. До сега не бях ползвал АА понеже си имам всичко на медията, благодарение на @JORDITO. Та, боднах телефона с кабел в медията (само с кабел има възможност за връзка) като се качих. Беше на 90%, стигна 100% и остана включен около 13 часа, като през това време ползвах Waze и YouTube Music, събраха се и около 2 часа разговори. Телефона НЕ загря изобщо, както описват доста хора тук. Слушалката е Motorola G60 - нищо претенциозно. Когато пътувам с Октавията, още с качването, мятам телефона на зарядното и пускам Hotspot, за да ползвам както си трябва медията, която Жорката ми инсталира. Телефона и при този режим на работа не е загрявал никога. Настройките на батерията са му стандартни - защита от презареждане и оптимизирано зареждане са включени. Очаквах да загрява като го ползвах 13 часа под заряд, но...ме изненада приятно. Относно UI - ОК ми се струва, ама и аз не бъзикам много - пускам навито, намирам си музика и забравям за медията. Тя си свири и мрънка за мицифайки, а аз си карам с леко превишена скорост...идилия
[smilie=sarcastic.gif]

Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

По принцип телефона грее когато се зарежда. Веднъж заредил се, няма причина да грее.

Аз съм със Самсунг А52, спрял съм бързия заряд и съм го пуснал са зарежда до 85%. В колата леко се затопля докато се зареди (но много далеч от греене) и после си е студен, колкото и дълго да виси на кабела. Толкова се затопля и като се зарежда в къщи от контакта.

Едит: Сега се замислих, че аз го ползвам само за навигация. А тя реално няма голям трафик на данни. Но ако човек ползва спотифай или тубата, там крайното стъпало на модема щрака непрекъснато. И ако е на път, т.е. обхвата не е перфектен... това си е сериозен разход на енергия, което си е топлина.
Бееееее.....
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

До сега всички по-съвременни телефони с андроид които съм закачал за медията било то по кабел или безжично и ползвайки само и единствено Waze - греят като печки, до степен, че се самоизключват. Има десетки оплаквания в на Самсунг официалния форум и общо взето няма начин за заобикаляне.
Дори на бавното безжично зареждане положението е трагично.
За сега единственият работещ за мен вариант за лятото е - в подлакътника с пуснато охлаждане.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Е това е странна работа... При мен, 13 часа (ако не и повече) си ползвах Waze и YouTube Music + 2 часа разговори. Обхвата в повечето време по този маршрут е читав, но последните ~250 км е..."тука има, тука нема". А телефона е и със силиконов калъф. Никакви индикации дори за леко затопляне не усетих, а нарочно го проверявах често. Как така, някои телефони се изключват заради жегата, която си спретват? Моя е баш на 2 години модел, в смисъл, минава за съвременен... Какво работи в бекграунда, та пече толкова? Дали има значение самия Андроид? Аз съм с чист Андроид 12...
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”