Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
xiaomi mi 11 lite 5g, samsung s21, samsung s23 - греят и се самоизкллючват. Най-добре се представя s23-то, като все още не се е самоизключвал, но и той се награвя яко.
Нито аз, нито жената ползваме нещо което да яде ресурси. Имаме по един Waze и по един Viber.
И 3те телефона са с Андроид 13, но не чист разбира се.
Нито аз, нито жената ползваме нещо което да яде ресурси. Имаме по един Waze и по един Viber.
И 3те телефона са с Андроид 13, но не чист разбира се.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Това е малко странно, защото аз също ползвах с21 и сега с23 и телефоните не са загрявали. С безжичен АА и включени waze и spotify, зареждащи се на безжично зарядно.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Добре де, за да грее, трябва да има разход на енергия. За какво я харчи?Мичев написа: 03.05.2023, 23:48:32 Има десетки оплаквания в на Самсунг официалния форум и общо взето няма начин за заобикаляне.
Тия същите телефони на домашното зарядно греят ли докато се заредят?
А оставени без зарядно, за колко време изсмуква батерията, ако е активен АА?
Бееееее.....
- Мичев
Ами нямам идея тогава какво се случва.Erebus написа: 04.05.2023, 06:33:55 Това е малко странно, защото аз също ползвах с21 и сега с23 и телефоните не са загрявали
S21 е с exynos процесор и си е грее на общо основание. Един вайбър разговор за 40 минути с камера го събаря.
Често захапва той на безжичен АА от чантата на жената и след време, нещо под час - телефона се рестартира и така омазва медията, че само след рестарт може да се закачи друг телефон. Разбира се, тоя рестарт го правим в движение и независимо от силата на звука - пука яко през говорителите.
При безжично зареждане и 2та самсунга са "дискотека" и прегряват (а пък то е ужасно слабо зарядно). Зареждат се за известно време - разкача се. След няколко минути пак изписва че се зарежда и после пак се разкачат след някакво време. Телефоните става яко горещи. S23 издържа много повече, но все пак се нагрява до степен в която вече се притеснявам за него.
До сега безжичното зареждане не е успявало да навакса консумираната енергия за Waze.
С кабел при шофиране над час - също загряват. Лятото xiaomi-то и S21-то направо гълтат вода.
И 3те телефона си загряват при зареждане но в рамките на нормалното при използване на домашно зарядно. Нищо общо с това което се случва в колата.Цецо75 написа: 04.05.2023, 07:33:49 Тия същите телефони на домашното зарядно греят ли докато се заредят?
Часове. Не съм засичал, но е над 2ч. Зареждаме ги, понеже обикновено това са извънградски маршрути и телефона ще е нужен след това.Цецо75 написа: 04.05.2023, 07:33:49 А оставени без зарядно, за колко време изсмуква батерията, ако е активен АА?
В града за 15 мин шофиране нищо не му става на телефона, но и тогава не ми е особено нужен Waze.
-
malak
- Гараж: Superb 3
Аз съм с пиксел 5 и с калъфа на спигена дето е дебелия загрява, като махна калъфа или сложа тънкия безцветния не загрява. вижте и при вас да не е от това.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Мичев, Нещо не е наред в цялата схема, ама така съсипвате и телефоните. За да изключи един телефон от прегряване, значи е много зле ситуацията. Батерията и се .... мамамата в такива случаи.
Бееееее.....
- Мичев
Като нищо да са виновни тези калъфи.. Сега се сещам, че по-старият ми телефон - Самсунг А5 не показваше някакви такива проблеми а той никога не е виждал калъф или дори протектор за екрана. Споменатите 3 са точно с калъфи и протектори. По принцип не харесвам калъфи и протектори, но за съжаление, уж с по-нови и по-устойчиви екрани и покрития но реално са по-зле от А5-цата.
Да Цецо, разбирам проблема и гледам да се съобразявам. Понякога обаче се отплесваме и разбираме за проблема след като вече е факт.
Да Цецо, разбирам проблема и гледам да се съобразявам. Понякога обаче се отплесваме и разбираме за проблема след като вече е факт.
- audiman
- Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби
Samsung Galaxy A40 с калъф и протектор, в продължение на 4 часа свързан с кабел и пуснат Waze никакви проблеми. Това на Октавия 4.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
S21 с Clear view cover си загряваше дори и при АА с кабел. Ниастина като прегрее и телефона и медията забиваха и се разкачаше АА. Като си взех безжичния донгъл за АА и вече телефона винаги е на левия централен въздухоотвод и заради климатика е доста студен, без значение дали през това време го зареждам или не.

- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Мичев написа: 03.05.2023, 23:48:32 До сега всички по-съвременни телефони с андроид които съм закачал за медията било то по кабел или безжично и ползвайки само и единствено Waze - греят като печки, до степен, че се самоизключват.
Бах....
Samsung A51 на кабел, затворен в чекмеджето за де да знам.. София-Силистра, София-Варна, София-400+ км. ... и няма грижи.
ОБАЧЕ...
На жената купих S20 FE преди години (още си е с него), който за разлика от моя поддържа 5G... към датата на покупка с карта към Виваком. Последното е важно защото в определени моменти тоя телефон така яко загряваше, че прекъсваше разговори (в статично положение, в апартамента ни е Овча Купел).
Първо си мислех, че телефона е дефектен, но реших да му сложа Мтел-ска карта... И чудо - проблемите изчезнаха....
Върнах Виваком картата и изключих 5G услугата на телефона - това бе решението!
Скоро след това всички семейни мобилни услуги бяха прехвърлени към А1. Проблеми със загряване в какъвто и да е режим няма вече...
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Щото от Виваком те атакуват през 5g нон стоп бавнярчеее ![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Сигурно е писано вече, но някой знае ли Apple Car Play на Amundsen-a как се ъпдейтва и ъпдейтва ли се изобщо или всичко идва от самия телефон? За 4 години ползване и няколко сменени iOS за това врме гледам нещо се променя, но не мога да разбера как. Както и откъде мога да си добавям приложения и какви да се показват на дисплея на Шкодата. Имам примерно Waze, google Maps, Phone, Viber, но примерно как да накарам car play да пуска снимки или видео от телефона да гледат пътниците докато шофирам? Това го може Амундсена, но през SD картата, а аз искам пт телефона през car plaу…
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
- bbbkompot
- Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K
Точно това е чарът да използваш Карплей или Андроид Ауто, телефона си се грижи за ъпдейтите и всичко става лесно. Дисплейчетата в колите само и единствено са длъжни да рендърват видеото и аудиото, което телефона предава по време на сесия.
Относно гледане на видео, не това е идеята на тези фийчъри, идеята е да не те разсейват докато шофираш, да ползваш гласови команди, телефония навигация и тн без да се налага да държиш телефона в ръка. Разбира се както колегата горе спомена има начини да се заобиколи цялата идея и при АА и при карплей с модификации по аповете. Аз лично не съм проявил желание до сега да гледам видеа докато шофирам, смятам го за неуместно. Човек като се прибере в къщи нека гледа клипове колкото иска, а на пътя да си следи внимателно “хасфалта”.
Относно гледане на видео, не това е идеята на тези фийчъри, идеята е да не те разсейват докато шофираш, да ползваш гласови команди, телефония навигация и тн без да се налага да държиш телефона в ръка. Разбира се както колегата горе спомена има начини да се заобиколи цялата идея и при АА и при карплей с модификации по аповете. Аз лично не съм проявил желание до сега да гледам видеа докато шофирам, смятам го за неуместно. Човек като се прибере в къщи нека гледа клипове колкото иска, а на пътя да си следи внимателно “хасфалта”.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Не е въпрос само на видеа - то нищо не ти дава да правиш извън няколко Гугълски апликации. Не е щото са се загрижили за безопасността, а въпрос на лицензи и пари.
Бееееее.....