Сърдж skoda fabia vrs
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
fabia vrs
Сърдж skoda fabia vrs
Здр-те колеги,имам следния проблем.До скоро бях с турбо gtb1749vb,но свиреше доста (беше ударена топлата и студената перка).И реших,че щом ще я правя по-добре да направя хибрид 1752.След направата на хибрида го монтирах и когато подкарах колата (все още) със старите настройки.тя има доста сърдж и се чудя от какво може да е?до колкото разбрах Сърдж се получавало, когато налягането след турбото е по-голямо от налягането в самото турбо.Та въпроса ми е от какво може да е и дали е възможно да е заради това щот не е настроена?Сега е на 1.55 налягане.Мисля да я напраят на 1.7.
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
Сърдж skoda fabia vrs
Как го определи като сърдж ? Кога надува турбото / кога има фул бууст ? Да не е много рано? Трябва да се намали бууста в оборотите в които го прави .
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Сърдж skoda fabia vrs
Сърдж е когато компресорната вкарва повече въздух ,отколкото може да излезе през турбинната.
Това е характерно за всички хибриди.Хибридите са простотии по прицип.В повечето случаи като не са сметнати както трябва са така.
За това не се занимавайте с хибриди по възможност.
Това е характерно за всички хибриди.Хибридите са простотии по прицип.В повечето случаи като не са сметнати както трябва са така.
За това не се занимавайте с хибриди по възможност.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
fabia vrs
Сърдж skoda fabia vrs
А има ли проблем ако я карам така?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Сърдж skoda fabia vrs
Да
GUNTER SERVICE

-
fabia vrs
Сърдж skoda fabia vrs
Значи трябва да свалям турбуто и да го правят на ново? Нещо може ли да се направи софтуерно или няма шанс
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Сърдж skoda fabia vrs
С тази малката турбинка 1752, първо иди на мапер. Да се види, дали може от настройката да е.
Как 1752 ще сърджва?
Вал имаш ли? Повдигачи сменял ли си?
Ако случайно си сменял повдигачи....и са ти сложили "шибани" труптек- ще сърджа, че майка плаче.
Как 1752 ще сърджва?
Вал имаш ли? Повдигачи сменял ли си?
Ако случайно си сменял повдигачи....и са ти сложили "шибани" труптек- ще сърджа, че майка плаче.

- Пешо - Щангата
Сърдж skoda fabia vrs
Може софтуерно да се намали бууста в оборотите , в които сърджва !
Ако я караш така че да сърджва ще счупиш турбото много скоро!!
Ако я караш така че да сърджва ще счупиш турбото много скоро!!
-
hvp800
Сърдж skoda fabia vrs
Съвета ми към автора на темата е да си сложи една "истинска" турбина ГТБ, и да не си хаби времето, парите и нервите, с хибриди и цигании ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Сърдж skoda fabia vrs
Съгласен съм на 100%, но няма да стане болт он.hvp800 написа:Съвета ми към автора на темата е да си сложи една "истинска" турбина ГТБ, и да не си хаби времето, парите и нервите, с хибриди и цигании
Поясни също какво е "истинска"?
Най-лесният вариант е ГТ1749вб и с около 190коня ще върви много повече отколкото лятото на междене! Не вярвам да си бил с ГТБ?? Хибрида за 10 коня повече не си заслужава.
Изпадна ми едно ГТБ1749в и съм го пуснал за продажба в олх. Ще ползвам темата на колегата да попитам знаещите дали може да се преправи на вакуум и евентуално да стане за някое 1.9/2.0 тди. До колкото знам е от 2.2 тдци (Форд, т.е яката работа).
Поздрави!
- Пешо - Щангата
Сърдж skoda fabia vrs
Цонко човека досега е карал с 1749вб и след като е било за ремонт го е направил хибрид /който ако е направен както трябва не би трябвало да има проблеми , като има значение и мапера какво е направил/
Колегата hvp800 имаше предвид по-новите поколения турбини - гтб1756вк , гтб2056 и така нататък:)
Колегата hvp800 имаше предвид по-новите поколения турбини - гтб1756вк , гтб2056 и така нататък:)
-
hvp800
Сърдж skoda fabia vrs
Истинска турбина - имам предвид оригинална, измислена от Гарет, а не разни самоделки. ГТБ серията е много подходяща и дори това гтб 1749 ще върши много по-добра работа от хибрида на вб. След изминати няколко хиляди км с хибридни турбини ( две дизелови и една бензинова ) никога повече няма да сложа такова нещо в моя кола.
ПП- мой познат сложи гтб1749вк на голфа си ( 2,0 тди ) и му се получиха доста добре нещата. Турбото беше от V8 битурбо на ВАГ групата и монтажа беше голям филм, ама финала е добър.
ПП2- за изхабените нерви и средства може да се качи и много по-добра турбина
ПП- мой познат сложи гтб1749вк на голфа си ( 2,0 тди ) и му се получиха доста добре нещата. Турбото беше от V8 битурбо на ВАГ групата и монтажа беше голям филм, ама финала е добър.
ПП2- за изхабените нерви и средства може да се качи и много по-добра турбина
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
-
fabia vrs
Сърдж skoda fabia vrs
Настроих колата и вече няма проблеми. Много съм доволен от резултата, нищо общо с преди. Иначе преди да направя хибрида карах с 1749вб от купра,но сега с хибрида колата върви доста по-добре. Мерси на всички за отделеното време.
- Пешо - Щангата
Сърдж skoda fabia vrs
Всичко зависи от мапера . Премери ли я колко е сега с хибрида ?
-
fabia vrs
Сърдж skoda fabia vrs
Прав си.Не,но и най вероятно няма да я меря.