Адаптации и трикове за Октавия МК3 чрез VCDS.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Ясно. Все си мисля, че някой ако се заиграе ще го нагласи. НО да не давам акъл незнаещ.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Става, ако е активна функцията за постоянно прибиране при заключване, т.е. by look command via remote control key.
Доста съм си играл.
в блок 09, пасс 31347, Acces control 2 -Signaliesirung_Spiegelanklappung - Not active
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Аз бях по тази схема преди да активирам прибирането чрез команда от ключа. Но, както писах по-напред, при мен се получава едно "паразитно" разгъване-сгъване при самото отключване. След това си остават сгънати и се разгъват при контакт. Това "паразитно"-то не мога да избегна.JORDITO написа: 12.05.2023, 10:48:43 Става, ако е активна функцията за постоянно прибиране при заключване, т.е. by look command via remote control key.
Доста съм си играл.
в блок 09, пасс 31347, Acces control 2 -Signaliesirung_Spiegelanklappung - Not active
- dido123
- Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG
- Обратна връзка:
И при мен са така и не намерих решение.
-
ratel
От тъпня и смятане, че мога си изключих Инфотейнмънт на Skoda Octavia 2018 дори не разбрах как сътворих тази гениална тъпня и то на майната си в Швейцария където няма нищо като хората да не говорим за цените....
Та пробвах да видя как работи VCDS Release 22.10
, като само тука влязох и отам нататък не съм правил нищо според мен. Но явно нещо съм се съгласил и ми го е изключил. Сега имам Инфотейнмънт само когато двигателят на колата е включен и няма друго включване от никаде. Пробвах през бутоните на Медията за вкл_изкл, но не става. Пробвах и върнах фабричните настройки. Освен, че си изтрих някои настроики които бях направил не се получи нищо.
Моля за съвет и помощ, как да оправя кашата която забърках. За България в скоро време няма да мога да си дойда за мой ужас иначе със сигурност щях да питам при кой да дойда и да си платя и да се оправи, но уви чужбина си има свойте големи минуси.
Та пробвах да видя как работи VCDS Release 22.10
, като само тука влязох и отам нататък не съм правил нищо според мен. Но явно нещо съм се съгласил и ми го е изключил. Сега имам Инфотейнмънт само когато двигателят на колата е включен и няма друго включване от никаде. Пробвах през бутоните на Медията за вкл_изкл, но не става. Пробвах и върнах фабричните настройки. Освен, че си изтрих някои настроики които бях направил не се получи нищо. Моля за съвет и помощ, как да оправя кашата която забърках. За България в скоро време няма да мога да си дойда за мой ужас иначе със сигурност щях да питам при кой да дойда и да си платя и да се оправи, но уви чужбина си има свойте големи минуси.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Не съм специалист по въпроса, но сякаш си си вкарал колата в режим на транспортиране. Следващият бутон изглежда прави обратното - "De-activate Transport Mode"
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Мдаммм, така изглежда, наистина. Но ако не може да го деактивира, освен в някой местен дилър - аз друг вариант не виждам. Поне аз така бих постъпил. Следващия път, преди да човъркаш и променяш - copy/paste на кодировките.
-
ratel
За съжаление не мога да го деактивирам, определено е в Transport Mode, но дали мога да карам колата в този режим това сега е големият въпрос без да има някакви последстви, освен неудобството? Тука местните дилари най вероятно ще искат сума ти пари за ремонт на тази моя глупост. Така ми излиза при опита да го деактивирам, но ми дава грешка и нищо не мога да направя/
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Възможно е този "transport mode" да се деактивира само от дилъра, предвид това, че в такова състояние идва от завода. Реално е някаква кодировка и на дали ще е нещо безбожно скъпо. Колата би трябвало да няма грижа да се придвижи до някъде, където ще я оправят. Все пак, този режим изключва разни системи (за това няма инфотеймънт), главно, за да запази заряда на акумулатора за по-дълго време. Би трябвало при запален автомобил да бачка всичко по тази логика. Ако може да се влиза в останалите модули - пробвай това:

-
ratel
Благодаря за помоща, след няколко опита все пак се получи да го деактивирам.
А иначе тука за всичко се чака адски много и се обикаля и няма нещо, като услуга за разумни пари. Парите ги нямат за нищо когато се взимат от теб. Затова спирам да правя неща от които не разбирам. Добре че Ви има да давате рамо/
Респект за помоща и по тези часове!
А иначе тука за всичко се чака адски много и се обикаля и няма нещо, като услуга за разумни пари. Парите ги нямат за нищо когато се взимат от теб. Затова спирам да правя неща от които не разбирам. Добре че Ви има да давате рамо/
Респект за помоща и по тези часове!
-
maiden
Ако някой иска да върти гуми 
http://isweep-tuning.com/products/brakepad_xds.html
https://www.golfmk7.com/forums/index.ph ... op.338012/
Особвено за VRS-ките е задължително да се изключи "Starting vibration reduction".
Мен лично досадното "тропане" от АБС-а при опит за тръгване с много газ на мокро много ме дразни. Най-после го няма
http://isweep-tuning.com/products/brakepad_xds.html
https://www.golfmk7.com/forums/index.ph ... op.338012/
Особвено за VRS-ките е задължително да се изключи "Starting vibration reduction".
Мен лично досадното "тропане" от АБС-а при опит за тръгване с много газ на мокро много ме дразни. Най-после го няма
-
istoyanov
От личен опит ?
-
maiden
Разбира се.
-
istoyanov
@maiden, а на коя опция ?
-
maiden
Аз го оставих на Weak. Не посмях да е напълно изключено. Днес цял ден вали и само веднъж претропа на 2-ра, но много леко. Нищо общо с преди, когато цялото табло се тресе и хората по улицата се оглеждат ...