Здравейте момчете! Търся да си за купя вдигната кола 4х4, на която да и сложа газ. Yeti ми харесва заради високия clearance. Виждам че продават yetiс газ. Според вас поддръжката и разхода на дизел по скъпо ли е от на газ? Четох, че модела 2010 бензин двигател не добър., а дизел? Насочил съм се към 1.6 4х4 двигател бензин- за да сложа газ.
Предварително благодаря за мненията ви !!!
Yeti на газ или дизел
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Nicksunkar
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Yeti на газ или дизел
Yeti 1.6MPI бензин не знам как и къде ще намериш, мисля че това го има само по азиатските пазари. По нашите ширини такова животно не съм срещал. При този агрегат двойно задвижване няма - и по-добре, че не ми се мисли какъв мъртвец ще е.
4x4 ще намериш само при 1.4TSI, 1.8TSI и 2.0TDI. Бензиновите мотори са с директно впръскване. Уж вече ги правят да вървят на газ (предимно). Колко надежно става не мога да кажа, нямал съм допир с газ на подобен двигател.
Yeti бензин, че и на газ......
Ако ще се мяташ на 1.8TSI, нека да е поне фейслифтово. До 2013/2014 този мотор е проблемен - слаби сегменти, горят масло на поразия. После уж го оправиха.
1.4TSI пък по спомен имаха ядове с веригата. Имам едни съмнения относно динамиката с този двигател.
Дизеловите мотори са добри. Имат разни типизирани особености и проблеми, за които много ще прочетеш в този форум. Определено това е по-добрият вариант на тази кола. Много зависи от стила на шофиране, но Yeti-тата 4х4 с теглото си и аеродинамиката на кубче не са от най-икономичните автомобили, дори дизеловите.
Иначе ако колата е читава са здрави. Окачването е здраво. Карат се приятно, но трябва силен мотор - иначе е мъка.
Качвал съм се на едно 1.2TSI.....безумие, освен ако не го кара някое бабе.
4x4 ще намериш само при 1.4TSI, 1.8TSI и 2.0TDI. Бензиновите мотори са с директно впръскване. Уж вече ги правят да вървят на газ (предимно). Колко надежно става не мога да кажа, нямал съм допир с газ на подобен двигател.
Yeti бензин, че и на газ......
Ако ще се мяташ на 1.8TSI, нека да е поне фейслифтово. До 2013/2014 този мотор е проблемен - слаби сегменти, горят масло на поразия. После уж го оправиха.
1.4TSI пък по спомен имаха ядове с веригата. Имам едни съмнения относно динамиката с този двигател.
Дизеловите мотори са добри. Имат разни типизирани особености и проблеми, за които много ще прочетеш в този форум. Определено това е по-добрият вариант на тази кола. Много зависи от стила на шофиране, но Yeti-тата 4х4 с теглото си и аеродинамиката на кубче не са от най-икономичните автомобили, дори дизеловите.
Иначе ако колата е читава са здрави. Окачването е здраво. Карат се приятно, но трябва силен мотор - иначе е мъка.
Качвал съм се на едно 1.2TSI.....безумие, освен ако не го кара някое бабе.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Yeti на газ или дизел
Разгледай Октавия 2 фейслифт Скаут 4х4. Надеждна, просторна и по - икономична от Йетито. Клирънса е по - малък от Йетито, защото е по - дълга, но не е болка за умиране. Йетито от към аеродинамика е ужас и гори повечко както е казал колегата по - горе, също и багажника е умопомрачително малък, където Октавията бие стократно. Аз от Йети сялзох на лифтбек Октавия 2 врс и съм предоволен. Бензин между 2009 и 2013 категорично не! Дизел комънрейл от фейслифта е надежден. Упсех!