Доставка на нов Супърб

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
dr_rado

Škoda Фен

Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5

Доставка на нов Супърб

Мнение от dr_rado »

Колега @vRSFabia, наистина много кофти е периодът на чакане. Преди 3 години, когато купувах моя Супърб, взех от наличните на склад, защото ми казаха, че трябва да чакам 2-3 месеца (а бях продал старата кола). Тогава не ми се чакаше 2 месеца ;) Замислил съм се дали есента, като пуснат новия Супърб, да не сменя сегашния с новия модел, обаче това чакане година или повече.... ми изглежда абсурдно! Между другото и аз разглеждах Артеон-а и инфото, което споделяш за доставката, наистина е плюс! Успех с новата поръчка!
Аватар
vRSFabia

Шкода Новак

Гараж: Skoda Fabia vRS 2004 200+ bhp

Доставка на нов Супърб

Мнение от vRSFabia »

vRSFabia написа: 10.06.2023, 04:18:22 Хораа, хора - вие нищо не знаете.
Поръчах аз Skoda Superb LnK 200 bph TDI 4x4. Тъй като аз съм нахален и мрънкам и звъня през някакво време, вече единият пич в Дружба не ми вдига. Звъня, звъня - но нищо от моя телефон. Звънна ли от служебния - веднага... [smilie=sarcastic.gif]
Питам ги първо, тъй като колата е поръчана 12.03.2022 - кога, какво що.
Първо беше за 14 седмица. След 180-тте + 60. После стана 25, после 28 и към момента е 38 седмица.

Аз се побърках и писах на Чехите да ми разяснят малко, защото това е НЕПРИЕМЛИВО. Отговора им беше следния: (публикувам го тук.)
Линк със скрийншот на мейла към Чехите. {CLICK}

От тогава - ни вест, ни кост. Мейла, който им върнах е доста експлиситен и няма да ви го пейстна, но си го представете - Българин, който чака шкодата си над година и половина към момента и получава това за отговор. :) [smilie=pleasantry.gif]

Нямам надежда вече... Това е абсурдно, на VW/Ауди частите са 1:1 електронните. Техните автомобили идват за по 1-2 месеца (вчера конфигурирах Артеон, момчето каза до Юли ще е тук...)
За мен не чакането е проблема.
Проблема е отношението и как може да не им пука за клиентите им...

Аз ако се откажа - капка в морето, все тая... Не е там въпроса, тъпото е че те знаят, че могат да монополизират пазара и просто ... го правят.

За референция, м/у супърб и артеон - по луксозната е Супърб, нищо, че е Шкода - а другото е VW.
Карах ги и двете, разцъках ги и двете, огледах ги и двете и от желанието да поръчам Артеон, накрая - нямам такова. По-малка, по-дървена, по-не толкова добре изглеждаща отвътре, по-малко екстри...

Супер малоумна ситуация. Освен всичко това, като анонсират Супърб 4 - цените на Супърб 3 ще спаднат и язък, дето сме чакали по 2 години....
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Доставка на нов Супърб

Мнение от peyopetrishki »

Едва ли Артеон-а има по-малко екстри отколкот Супърб, дори напротив - политика на ВАГ е ФВ да предлагат повече екстри от Шкода.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Доставка на нов Супърб

Мнение от kolyo b8 »

vRSFabia написа: 10.06.2023, 12:18:26
, по-малко екстри...
Какво ниво на оборудване сте гледали за Артеона? По-високото ниво на оборудване във VW сега е: Elegance или R Line. Ако сте гледали Bussines- то е малко по-постно, но пак има доста стандартни екстри.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Доставка на нов Супърб

Мнение от igeorgiev82 »

vRSFabia написа: 10.06.2023, 12:18:26 За референция, м/у супърб и артеон - по луксозната е Супърб
[smilie=sarcastic.gif]
vRSFabia написа: 10.06.2023, 12:18:26 По-малка, по-дървена, по-не толкова добре изглеждаща отвътре, по-малко екстри...
Да не си гледал Голф [smilie=sarcastic.gif]
Емблемите са едни и същи на всички Фолксвагени,да знаеш [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
vRSFabia

Шкода Новак

Доставка на нов Супърб

Мнение от vRSFabia »

igeorgiev82 написа: 10.06.2023, 20:09:12 Да не си гледал Голф
igeorgiev82 написа: 10.06.2023, 20:09:12 Емблемите са едни и същи на всички Фолксвагени,да знаеш
Ами - карах и двете. Като Артеона буквално преди 3-4 дни.
Не мога да кажа, че ми хареса повече, нито, че ми изглеждаше по-луксозна... Качих се и на R line 2.0 TDI, което е аналога на LnK Superb, също така и на R 2.0 TFSI...
R-ката е хубава, да и салона и прочее, но... не е моята.
А, R-line-а, дори няма електрическа седалка за пасажера... Стига, това е абсурдно. Единственото, което можеше да се доближи е да си викнеш НАППА седалките, които са 5 бона отгоре, хаха и те имат... Докато при супърб - това е сериино.

Изображение

Изображение

Същото се отнася и за други екстри, примерно амбиентното осветление. При супърб е сериино, докато при Артеон - 800 лева отгоре... [smilie=sarcastic.gif]

Та, накратко - не съм се объркал, колите ги изпробвах и спокойно мога да кажа, че по-луксозно усещане и по-голям комфорт създава LnK-я, за сметка на R-line-а...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Доставка на нов Супърб

Мнение от Цецо75 »

По темата, аз лично не намирам особен смисъл в електрическа седалка за пасажера. В голямата част от автомобилите, там се вози винаги един и същи човек. Ако понякога се наложи да се вози друг, просто дръпва лоста и я мести назад-напред. Други настройки рядко някой ползва на пасажерското място. Поне така е било в автомобилите, които са около мен, дали лични и/или служебни.

Реално ако може да се спестят пари от нея при конфигуриране, има далеч по-адекватни екстри, за които да се изхарчат тези пари.

А конкретно при Шкода, ако пасажерската седалка не е електрическа, отдолу получаваш един допълнителен долап с доста прилични размери, в който аз лично си държа кабели, зарядни, OBD-та, и т.н.
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Доставка на нов Супърб

Мнение от igeorgiev82 »

vRSFabia написа: 12.06.2023, 14:59:27 R-ката е хубава, да и салона и прочее, но... не е моята.
Гроздето е кисело,да [smilie=sarcastic.gif]
vRSFabia написа: 12.06.2023, 14:59:27 Единственото, което можеше да се доближи е да си викнеш НАППА седалките, които са 5 бона отгоре, хаха и те имат... Докато при супърб - това е сериино.
[smilie=sarcastic.gif] Супърб с НАППА [smilie=sarcastic.gif]
Няма такова нещо
Балатум е при Супърба [smilie=sarcastic.gif]
iliyankostov

Шкода Новак

Гараж: AUDI Q5 2 TDI, ex Skoda Suprb 1

Доставка на нов Супърб

Мнение от iliyankostov »

vRSFabia написа: 10.06.2023, 12:18:26
vRSFabia написа: 10.06.2023, 04:18:22 Хораа, хора - вие нищо не знаете.
Поръчах аз Skoda Superb LnK 200 bph TDI 4x4. Тъй като аз съм нахален и мрънкам и звъня през някакво време, вече единият пич в Дружба не ми вдига. Звъня, звъня - но нищо от моя телефон. Звънна ли от служебния - веднага... [smilie=sarcastic.gif]
Питам ги първо, тъй като колата е поръчана 12.03.2022 - кога, какво що.
Първо беше за 14 седмица. След 180-тте + 60. После стана 25, после 28 и към момента е 38 седмица.

Аз се побърках и писах на Чехите да ми разяснят малко, защото това е НЕПРИЕМЛИВО. Отговора им беше следния: (публикувам го тук.)
Линк със скрийншот на мейла към Чехите. {CLICK}

От тогава - ни вест, ни кост. Мейла, който им върнах е доста експлиситен и няма да ви го пейстна, но си го представете - Българин, който чака шкодата си над година и половина към момента и получава това за отговор. :) [smilie=pleasantry.gif]

Нямам надежда вече... Това е абсурдно, на VW/Ауди частите са 1:1 електронните. Техните автомобили идват за по 1-2 месеца (вчера конфигурирах Артеон, момчето каза до Юли ще е тук...)
За мен не чакането е проблема.
Проблема е отношението и как може да не им пука за клиентите им...

Аз ако се откажа - капка в морето, все тая... Не е там въпроса, тъпото е че те знаят, че могат да монополизират пазара и просто ... го правят.

За референция, м/у супърб и артеон - по луксозната е Супърб, нищо, че е Шкода - а другото е VW.
Карах ги и двете, разцъках ги и двете, огледах ги и двете и от желанието да поръчам Артеон, накрая - нямам такова. По-малка, по-дървена, по-не толкова добре изглеждаща отвътре, по-малко екстри...

Супер малоумна ситуация. Освен всичко това, като анонсират Супърб 4 - цените на Супърб 3 ще спаднат и язък, дето сме чакали по 2 години....
Опитай се да поръчаш Мерцедес, там пък да видиш какви са сроковете. Даже ти казват, благодари се, че не сме увеличили и цената.
Аватар
vRSFabia

Шкода Новак

Доставка на нов Супърб

Мнение от vRSFabia »

igeorgiev82 написа: 12.06.2023, 15:47:01
vRSFabia написа: 12.06.2023, 14:59:27 R-ката е хубава, да и салона и прочее, но... не е моята.
Гроздето е кисело,да
vRSFabia написа: 12.06.2023, 14:59:27 Единственото, което можеше да се доближи е да си викнеш НАППА седалките, които са 5 бона отгоре, хаха и те имат... Докато при супърб - това е сериино.
Супърб с НАППА
Няма такова нещо
Балатум е при Супърба
Не ми е кисело гроздето приятел, посто не е моята кола.

Аз харесвам простора, който ми дава Супърб, харесват ми finishing touch-овете, които от Шкода са определили.
Докато при Артеон не ми допадна тоя изкуствен карбон, двойно по-малкият подлакътник и прочее...
Единственото, заради което аз завиждам на Артеон пред Супърб-а е факта, че можеш да си избереш HeadsUp display, докато при супърб - ЙОК. Е, да бе ама не е достатъчна причина, за да си купя Артетон, било то и R-ка... Аз мога да направя 1:1 R-line, като R-ката, ако беше заради парите и пак да имам същото, но да е една идея по-бавна, обаче не е моята кола просто....

Сравнявахме ги, бях за една бройка да купя червения SB който седи в Porsche Sofia Изток, но... не я усетихме вътре с жената, опитахме се, но не е нашата... Докато, като се качихме в Супърба направо очите ни светнаха. :)
Изглежда съм одъртял и искам нещо малко по-комфортно, за сметка на бързо... Бързото и в момента си го имам, искам семейна каляска, а Артеона се оказа малък и тесен за целта. :)
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Доставка на нов Супърб

Мнение от digitalundgrd »

vRSFabia написа: 12.06.2023, 18:38:04 ... Бързото и в момента си го имам
Оффтопик ->

200+ Дизеловата Фабия ли визираш колега? Не, че нещо но 2.0тси в супърб или артеон би трябвало да са бая по-бързи от ТДИ-то. И така малко става, че семейната каляска, по-бърза от шпортната ;)
Аватар
vRSFabia

Шкода Новак

Доставка на нов Супърб

Мнение от vRSFabia »

digitalundgrd написа: 12.06.2023, 23:41:50 Оффтопик ->

200+ Дизеловата Фабия ли визираш колега? Не, че нещо но 2.0тси в супърб или артеон би трябвало да са бая по-бързи от ТДИ-то. И така малко става, че семейната каляска, по-бърза от шпортната
Кой както го усеща. :)
Аз я усещам, като доста приятна и никак скучна кола за каране. Все пак 1250 кила е, усещат си се тия 207 коня, малко или много... Е, не са 400, но е забавно.
Иначе, семейната каляска се очаква да е също 200 коня, също така дизел и с тази разлика, че автомат. (АКО НЯКОГА ДОЙДЕ) :)
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Доставка на нов Супърб

Мнение от sonnyer »

Миналата седмица, мой колега отказа поръчан Superb L&K, 2.0 TDI 4x4.
Поръчката е направена на 01.03.2022г и последната информация, която са му дали миналата седмица е, че колата няма да дойде през 2023г.
Взе наличен Tiguan със същата моторизация и оборудване R-line + добавки. [smilie=pardon.gif]
standas

Шкода Новак

Гараж: Superb 3 FL 200 hp

Доставка на нов Супърб

Мнение от standas »

igeorgiev82 написа: 12.06.2023, 15:47:01
Гроздето е кисело,да [smilie=sarcastic.gif]
[smilie=sarcastic.gif] Супърб с НАППА [smilie=sarcastic.gif]
Няма такова нещо
Балатум е при Супърба [smilie=sarcastic.gif]
Викаш ти и октавийката ти слага в малкия си джоб супьрбчето а?
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Доставка на нов Супърб

Мнение от Simov »

standas написа: 26.06.2023, 17:26:27 Викаш ти и октавийката ти слага в малкия си джоб супьрбчето а?
Това изречение го прочетох доста пъти, но не успях да разбера смисъла му!? [smilie=pardon.gif]
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”