Да, аз имах предвид стандартните нива на оборудване - Active, Ambition, Style, Monte Carlo.
Vision и Business се водят специален модел.
Да, аз имах предвид стандартните нива на оборудване - Active, Ambition, Style, Monte Carlo.
Пускам го на вентилатор без компресор, последните 5мин преди да я прибера и е тегаво да уцелиш екрана, освен ако не си на светофар. Иначе автоматичен режим със среден вентилатор покрива останалите ситуации.ss27 написа: 30.07.2023, 12:52:46 Не че на Камика са го измислили много по-добре, липсват ми някой копчета за вкл/изкл на компресора на климатика и регулиране на вентилатора...
Точно това търсех.smoke написа: 30.07.2023, 13:39:22 Много добре си направил, че си взел 6MT вместо DSG. Имаш и копчета за климатика, имаш и истинска ръчна спирачка.

Точно и аз имам навика да изключвам компресора и да оставям на вентилатор няколко минути преди да се прибера. Намерих сравнително удобно решение в крайна сметка - може да се изкара като пряк път в падащото отгоре меню на Болерото.ИзтрЪпнал написа: 31.07.2023, 08:11:38 Пускам го на вентилатор без компресор, последните 5мин преди да я прибера и е тегаво да уцелиш екрана, освен ако не си на светофар. Иначе автоматичен режим със среден вентилатор покрива останалите ситуации.
Това май е изключение или ако няма добавени много неща.ss27 написа: 30.07.2023, 12:52:46 Супер е, колега! Честито и безаварийно!
Не знаех, че толкова бързо се случвали нещата с поръчката на нови Камици. Моят дилър нищо не ми спомена, но го разбирам, гледаше да си продаде наличните автомобили, а аз естествено веднага клъвнах на последния наличен Камик с Bussiness оборудване, защото си мислех, че иначе ще чакам с месеци. Сега като ти гледам времето от поръчка до доставка е само две седмици повече от моето. Определено си заслужава да се изчака за малко по-високото оборудване, но такъв ми бил късмета на мен ще си я карам с по-малко екстри.
Иначе имах подобни колебания като твоите, дачии не съм гледал въобще заради слабата оценка за безопасност, които им дават, но се колебаех между Октавия, Скала и Камик. Октавията е уж по-висок клас, но ми дойде малко по-дълга за гаражчето и не ми хареса, че всичко се управлява от мултимедията. Не че на Камика са го измислили много по-добре, липсват ми някой копчета за вкл/изкл на компресора на климатика и регулиране на вентилатора... Като че ли най-много ми допадна Скалата от трите, но тъй като трябва да се чака, отпадна и при мен като опция.
Един въпрос: за какво ги използвате тези допълнителни usb портове до огледалото? Камери ли слагате допълнително или нещо друго? Защото аз имам два usb порта долу на конзолата и два отзад, и си мислех че трябва да са ми предостатъчни.
От какви съображения пишеш, че е по-добре ръчните скорости пред ДСГ-то? Също и какви преимущества има ръчната спирачка спрямо електромеханичната? Предполагам изключваме дрифта при такъв тип автомобил.smoke написа: 30.07.2023, 13:39:22 Много добре си направил, че си взел 6MT вместо DSG. Имаш и копчета за климатика, имаш и истинска ръчна спирачка. Истински автомобил!
Моят кратък опит с DSG е показал следното:tahumbata написа: 31.07.2023, 12:49:35 От какви съображения пишеш, че е по-добре ръчните скорости пред ДСГ-то?
Ако ти се наложи в сложна ситуация бързо да ползваш ръчната спирачка, много по-бързо ще хванеш и дръпнеш лоста, отколкото да намериш копчето на електромеханичната и да изчакаш докато тя зацепи. Също така механичната ръчна спирачка можеш да си я дозираш с лоста колко да зацепи, докато електромеханичната винаги стяга на макс.tahumbata написа: 31.07.2023, 12:49:35 Също и какви преимущества има ръчната спирачка спрямо електромеханичната?

2 години вече е при мен. Карам, ама и си псувам периодично на ум.DoH_KuXoT написа: 31.07.2023, 13:51:15 С DSG от три месеца, преди това само ръчни кутии и все още свиквам на изброените недостатъци.
Което е стандартно в стайл . Навярно за кеси е било доплащането
Като не-фетишист на тема зимни спортове и за всекидневен автомобил, бих предпочел платформа с адекватно разпределение на масите между 2та моста, един задвиждащ мост и хардуерен диференциал обаче