Здравейте, колата е с адаптивно окачване и мисля, че дойде време за смяна или ремонт на предни амортисьори.
Причината поради която съм почти убеден, че са за смяна е факта, че след "щателна" инспекция на предното окачване не установиха проблеми с носачи, тампони и т. н. Обаче проблемът с тропането, когато слизам от легнали полицаи, както и специфичния "прихъркващ" звук при разтягане на амортисьорите с ниска скорост си остава.
Гледайки цената на нови амортисьори малко ми стана лошо, та ще се радвам някой с подобен проблем да сподели решение, което да е адекватно и да не струва 1600+ лв. за нови амортисьори.
От Бургас съм, ако някой ще пита.
Много благодаря предварително.
Амортисьори, Skoda Octavia Kombi 2017 150hp
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
alexjohnson
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Има един агент, баш от Бургас - @ЦецоNOL. Предполагам,че може да удари едно рамо я със стока, я със съвет. А тези не подлежат ли на рециклиране? Смяна/ремонт на някой възел в тях?
-
alexjohnson
Подлежат, поне според една фирма в Годеч (не съм сигурен дали няма да наруша правилата на форума, ако я спомена). Искат 450лв на амортисьор.
Просто се чудя дали си заслужава...
Просто се чудя дали си заслужава...
-
peshodh
- Гараж: Skoda Superb 3 2.0TDI 190(+) 7DSG 4x4
Аз след като смених амортисьорите, това характерно прихръкване(както се изяви ти, остана) и при мен е от тампоните, при суперб, знам че се "ретрофитват" от ттрс и спира с тея звуци. Дори и да не изглеждат заминали тампоните, пробвай първо с тях, защото адаптивният амортисьор си е цифра. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
alexjohnson
Съмнява ме да са тампони. Когато вляза в дупка с малко по-висока скорост буквално усещам как амортисьора се премазва и се чува силен удар. Интересното е, че и от двете страни се усеща и чува по един и същ начин. Пропуснах да спомена, че и при слизане от не толкова високи неравности понякога предната броня се осурква в земята. Бях заподозрял пружини, но не мисля, че са те.
Така де, само конспирации към този момент. Просто след едно от последните ми ходения при майстор вече съм екстремно предпазлив относно диагнози и ремонти. Старата ми кола беше буквално обезобразена
Така де, само конспирации към този момент. Просто след едно от последните ми ходения при майстор вече съм екстремно предпазлив относно диагнози и ремонти. Старата ми кола беше буквално обезобразена