Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Този се ресетва след някакво време/километри. Всичко е наред.
- ss27
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT
В книжката пише, че данните за шофиране за дългия период се занулява автоматично на всеки 100 часа шофиране или 10 000 км.
Може би сте направили вече 100 часа шофиране? Иначе общия пробег може да се провери и в Skoda Connect (MySkoda Appa).
Може би сте направили вече 100 часа шофиране? Иначе общия пробег може да се провери и в Skoda Connect (MySkoda Appa).
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
По повод моите проблеми с турбото се сетих за още нещо
Колата "гори" по около литър масло на 15-20к километра
Маслото се сменя според показанията на таблото, тъй като е на оперативен лизинг и те са решили, че 30к км не са проблем
Колата "гори" по около литър масло на 15-20к километра
Маслото се сменя според показанията на таблото, тъй като е на оперативен лизинг и те са решили, че 30к км не са проблем
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Малко е множко това горене на масло, още от началото ли беше така? При мен за около 10к гори 2-3 чертички от щеката, реално от смяна до смяна не ми се налага да доливам. Само първият път реших да пробвам и се оказа, че са били по-малко от 300мл за 13к км…
Относно моята грешка с еърбега я изчистиха и до момента не се е появявала отново, но били поръчали някакъв чарколяк, който се слагал в таблото при лампата, от който според диагностиката избила грешката, та ще го сменят като пристигне.
Относно моята грешка с еърбега я изчистиха и до момента не се е появявала отново, но били поръчали някакъв чарколяк, който се слагал в таблото при лампата, от който според диагностиката избила грешката, та ще го сменят като пристигне.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
sunflowerv, в контекста на потеглянето по време на изкачване, продължение на дискусията от 15-16 страница от темата. Уикенда с камик-а от подписа, катеря 20-23% изкачване (% са от google earth pro). Настилката е от плочи с увеличено съпротивление на повърхността. Суха настилка. Наложи се да спра, защото пътят беше блокиран от спрял автомобил на ВИК. Изчаках го да потегли и се опитах да тръгна. 2 пъти изгасна двг. Спрях ASR от медията и потеглих с кратко превъртане и около 2-2500 об/мин. С ръчната спирачка го държах да не тръгне назад. Нямам хил холд.
- ways
- Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023
@ss27 да, може би е това е... гледах какво казва на таблото и сляпо му се доверявах (някъде към 1800), сега на по-високите обороти към 2500 друсането изчезва наистина. Мерси за съвета, ще го доизтествам още идните дни.ss27 написа: 17.08.2023, 16:48:54 Колега @ways, така както сте го описали излиза, че просто отпускате съединителя бавно, но не става ясно задържате ли на полусъединител. По принцип на ниските предавки аз лично задържам крака за няколко секунди на полусъединител все едно ще тръгвам от първа.
Пробвайте следната последователност:
- ускорявате на първа до към 2500 оборота, постепенно отпускате газта и натискате съединителя (при по-ниски обороти е по-трудно да се нацели момента на зацепване и има по-голям шанс да усетите друсане при по-бързо пускане, иначе мен лично са ме учили да превключвам между 2000 и 2500)
- превключвате на втора, отпускате съединителя до момента на зацепване и задържате на полусъединител за няколко секунди
- подавате леко газ и едновременно отпускате постепенно педала на съединителя.
Ако са ви ясни тези неща наистина консултирайте се с ЕТ и споделете после във форума какво са ви казали, че и на мен ми стана интересно.
- ss27
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT
На мен ми направи впечатление, че при отпускане на педала на газта при ниските предавки доста бързо падат оборотите, дори понякога се усеща леко придърпване от самото отпускане на газта (ако е по-рязко). Затова в тези случаи трябва по-бързо да се реагира със съединителя - бързо отпускане до момента на зацепване и задържане за да изравнят оборотите на мотора с тези на скоростната кутия. Разбира се е важна и синхронизацията с отнемането и подаването отново на газ. Според мен всичко е въпрос на малко повече техника и практика, но в началото докато свикваме мисля, че е много по-лесно да се превключва на по-високи обороти. Предложенията за смяна на предавките на таблото на мен не ми се струват много оптимални, предполагам че са мислени главно за по-голяма икономия на гориво, но пък аз нямам избор на режим на шофиране и предполагам, че при мен е само ЕКО режима.
EDIT: по-скоро май би трябвало да е само Normal режима, но сякаш пак ми клони към ЕКО.
EDIT: по-скоро май би трябвало да е само Normal режима, но сякаш пак ми клони към ЕКО.
Последно промяна от ss27 на 23.08.2023, 11:07:43, променено общо 1 път.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Усеща се някакъв инерционен момент с газта. Дали от турбината, дали от еко глупостите, но е факт че при изпреварване и кик даун, леко бави. Особено ако преди да започне изпреварването си отпуснал газта и последвало натискане на газта. Иска се постепенно увеличаване на оборотите и тогава реагира веднага. Няма режимите и моята. Но ще взема vcds и ще играе кабела
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 23.08.2023, 11:33:40, променено общо 3 пъти.
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
На режимм "спорт" няма никаво забавяне и е много отзивчив! Иначе и аз се убедих, че при превключване на по-високи обороти(над 2000), като че ли изчезва и "изчаткането" и придърпването! При превключване на на по-ниски обороти от 1ва до 3та си трябва много плавно "галене" и отпускане на съединителя, след зацепването на предавката.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
- Sev
FIAT 500
1. Най-вероятно акумулатор
2. 137 000
3. 4 години и половина
4. Чакам да стане понеделник, тъй като колата трябва да се диагностицира в ЕураТек
5. Надявам се още утре, ако имат наличен акумулатор
Колата беше с активиран старт и стоп
И при опит за потегляне от светофар просто не пожела да запали
Същото се случи преди 3 дни на другата ни такава кола, диагнозата беше акумулатор
Другата кола е на 4 години и 9 месеца и на 116 000 км
ЕТ нямаха наличен акумулатор, което изобщо не ме учудва
2. 137 000
3. 4 години и половина
4. Чакам да стане понеделник, тъй като колата трябва да се диагностицира в ЕураТек
Същото се случи преди 3 дни на другата ни такава кола, диагнозата беше акумулатор
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Колега Sev, на този сайт може да се види какви са вариантите:
https://whatbattery.co.uk/skoda-karoq-f ... batteries/
От ЕТ ще е подобен/същия(Шкода акумулатори не правят) само, че за двойно повече пари. Ако параметрите са същите даже мисля, че не е необходимо да се запознава колата с него чрез диагностика.
https://whatbattery.co.uk/skoda-karoq-f ... batteries/
От ЕТ ще е подобен/същия(Шкода акумулатори не правят) само, че за двойно повече пари. Ако параметрите са същите даже мисля, че не е необходимо да се запознава колата с него чрез диагностика.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Sev
FIAT 500
Нямам избор
Под наем е
Под наем е
- Sev
FIAT 500
Колата беше готова за около 5-6 часаSev написа: 03.09.2023, 10:55:40 1. Най-вероятно акумулатор
2. 137 000
3. 4 години и половина
В Еуратек Бургас, имаха наличен акумулатор и усряха да я вместят между другите си коли за деня
Приемчика първоначално изключи възможността това да е проблемът, но се оказа че е точно акумулатор
- Sev
FIAT 500
И още един проблем , който е незначителен.
Скъса се дръжката затваряне на багажника
Нямаше налична. Дойде за около 10на дни.
Струва 12 лева.
Номерът и е 57A 827 895 A 9B9
Скъса се дръжката затваряне на багажника
Нямаше налична. Дойде за около 10на дни.
Струва 12 лева.
Номерът и е 57A 827 895 A 9B9
-
Ivo Raykovski
Колеги, имам малък проблем на Камик Вижън. Вчера след автомивка ми се замъглиха левия фар и дневна светлина. Изчисти се след час. Обадих се в ЕТ Плевен, от където я купих преди три месеца
и ми казаха при повторно появяване на проблема да снимам и да отида при тях. Сменя ли се целите фарове и гаранционно това се покривало. Не ми хареса, че започна да ми обяснява, че това видиш ли е нормално, защото имало големи температурни разлики. Ако е капсулован както трябва няма да се получава така. Ако се повтори, снимам и отивам да го сменят.
и ми казаха при повторно появяване на проблема да снимам и да отида при тях. Сменя ли се целите фарове и гаранционно това се покривало. Не ми хареса, че започна да ми обяснява, че това видиш ли е нормално, защото имало големи температурни разлики. Ако е капсулован както трябва няма да се получава така. Ако се повтори, снимам и отивам да го сменят.