Включвам се с няколко питания свързани с покупката на кола 2ра ръка. Насочил съм се към Octavia или Superb, според каква обява излезе.
Темата е за конкретен автомобил, но и генерално неща при покупка на автомобил на старо.
Качвам линк към обявата - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=uhsh9p
Все още не съм взел ВИН за проверка в ЕТ, там доколкото знам излиза само сервизна история, а предполагам, че в Германия може да се направи справка дали даден автомобил е имал инциденти. В тази връзка - някой има ли опит с някоя платформа, която дава подобна информация? Друг въпрос - освен, че може да се закара на преглед в ЕТ ( за Плевен става въпрос ), има ли неща за които трябва да внимавам при оглед на автомобила ( 2.0 184hp ) ?
За жалост в БГ доста рядко излизат коли в подобно състояние с толкова екстри, гледам може би вече 2ри месец, някой ако има опит с покупка на кола от Германия или друга страна, ще ми е от полза да сподели. Не съм твърдо решен да е кола от БГ, но ми се иска да мога да я видя на място и само това ме спира да си внеса такава от друга държава към момента. И тук отново ще помоля ако някой е внасял сам/чрез фирма кола от друга страна, да сподели каква е процедурата и грубо колко излиза.
Благодаря на всеки, който сподели мнение!