Изключване на KESSY отключването?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
като са прибрани огледалата - явно е заключена, защо да я проверяваш ?
- odo
- Гараж: Х3 М40i
@Цецо75,
Нямаше ли някакъв донгъл с който можеше да човъркаш из настройките и от там да го изключиш.
Чувал съм че LR имаш опцията трайно да махнеш безключовият достъп до колата, защото много лесно си заминавали.
Нямаше ли някакъв донгъл с който можеше да човъркаш из настройките и от там да го изключиш.
Чувал съм че LR имаш опцията трайно да махнеш безключовият достъп до колата, защото много лесно си заминавали.
На мой познат преди години така му откраднаха Туарега, защото си беше активирал функцията да се заключва с отдалечаване от колата, но ако някоя врата не е затворена колата не се заключва.градско чедо написа: 03.01.2024, 14:46:11 И още един въпрос - все се каня, но още не съм пробвал, ако изгасиш двигателя и излезеш от колата с ключа в джоба, тя няма ли да се заключи автоматично като се отдалечиш от нея?
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
На S3 не го прави. Преди време сякаш ми се беше случвало да заключва, но скоро пробвах и установих със сигурност, че не заключва.градско чедо написа: 03.01.2024, 14:46:11 И още един въпрос - все се каня, но още не съм пробвал, ако изгасиш двигателя и излезеш от колата с ключа в джоба, тя няма ли да се заключи автоматично като се отдалечиш от нея?
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Аз така проверявам. Но миналата седмица колата нощува навън няколко дни и бях спрял автоматичното прибиране, за да не замръзнат. И тогава беше наистина неудобно.netizen написа: 03.01.2024, 15:32:40 като са прибрани огледалата - явно е заключена, защо да я проверяваш
Иначе относно това:
До скоро само при О4 използваха UWB, с което всъщност могат да премерят разстоянието до дистанционното и евентуално затрудняват използването на флипер зиро
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Не се заключва, НО съм го правил с OBD2 и програмата car scanner. Това на О3, сигурно и на другите ще може. Проблемът е, че след като затвориш вратата се заключва веднага, което ме дразни. Защото често имам да взимам нещо от друга врата или от багажника. Ако можеше да се направи след 30 секунди примерно, щеше да е супер.
Иначе съм си поръчал калъвче, което блокира сигнала и когато ключа е в него не може да се отключи колата. Даже не знам къде е в момента, но вероятно е хубаво за молове и подобни места.
Иначе съм си поръчал калъвче, което блокира сигнала и когато ключа е в него не може да се отключи колата. Даже не знам къде е в момента, но вероятно е хубаво за молове и подобни места.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Това Кеssy много неинтуитивно бе деа?
На Дачията съм с карта за безключов достъп и палене... автомобила се отключва и заключва при доближаване/отдалечаване без да се налага пипане, докосване или търкане!
На Дачията съм с карта за безключов достъп и палене... автомобила се отключва и заключва при доближаване/отдалечаване без да се налага пипане, докосване или търкане!
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Така е и при Рено моделите.makaveli написа: 03.01.2024, 16:14:40 автомобила се отключва и заключва при доближаване/отдалечаване без да се налага пипане, докосване или търкане!
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
@Цецо75, на моя кодиак е различно и може би при те е било така, това ли търсиш?
п. с. Всъщност сега разбрах, че easy open е за виртуалния педал на задната врата. Няма перманентно изключване. Но пък аз нямам опцията, която ти имаш - за изключване на заключване то в движение.

п. с. Всъщност сега разбрах, че easy open е за виртуалния педал на задната врата. Няма перманентно изключване. Но пък аз нямам опцията, която ти имаш - за изключване на заключване то в движение.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Което няма никаква логика да липсва при теб. Според мен драскачите са натворили това нещо с последният ъпдейт.rts написа: 03.01.2024, 18:43:42 . Но пък аз нямам опцията, която ти имаш - за изключване на заключване то в движение.
Подозирам, че просто редовете са ограничени и не може да покаже всичките. Показва първите 3. Аз нямам виртуален педал и затова виждам и следващата.
Програмисти ....
Имам OBD11, ама не ми се рови как става.odo написа: 03.01.2024, 15:36:35 Нямаше ли някакъв донгъл с който можеше да човъркаш из настройките и от там да го изключиш.
Бееееее.....
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Да при "рено-дачия" си е рахат. Много се кефех на тази опция с Реното. Отдалечаваш се и тя сама се заключва. А и освен това, която и дръжка (без значение предна-задна врата) да докоснех се отключваше.
Сега на i30n трябва да натисна физически малък бутон в самата ръкохватка, за да отключа/заключа, а още по-тъпото е, че само на предните врати.

Примерно заключил съм и се сещам, че съм си забравил нещо на задната седалка. Трябва да отида до предна врата да натисна бутончето за отключване и да се върна до задната врата да отворя нея и да си взема нещото. После до предната и пак да заключа.
С реното директно посягам към задната врата, тя се отключва. Взимам си нешото и се отдалечавам - колата саама се заключва!

-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
С Рено/Дачия си е по-удобно, обаче е по-несигурно. Вероятно презумпцията е, че не са интересни за крадците. 
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Защо, Шкодите да не би да са?
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
По-евтино е да се споделя техниката в концерна. А във ВАГ групата има и интересни за джамбазите модели.
Ще мине още време преди UWB да стане масов във всички марки
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
digitalundgrd, Имам спомен, че първите Дачии на новата платформа имаха такъв бутон на дръжките... После ги махнаха. Е тука се вижда на таз снимка от първите ревюта.