Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Това е от бабините илачи от едно време. Контакт без палене, задържа се педала на газта до долу няколко секунди, отпуска се и се пали тогава.
Изображение
Аватар
VShop

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI

Мнение от VShop »

Shake написа: 01.02.2024, 14:10:23 Мисля ще трябва да доливам антифриз, че е паднал значително.
skertin написа: 01.02.2024, 15:11:10 И моят антифриз се опитва да избяга
И при мен беше нещо подобно. Още при приемането като нова нивото беше почти на минимума. След първите няколкостотин или може би 1000 км - шок! Нивото паднало към 2 - 3 мм под минимум! Решението от един германски Шкода форум: Отвиваш капачката на разширителния съд и нивото се рязко се вдига. Това важи разбира се, само в началото, за съвсем новата кола. След около 6000 км вече беше отново под минимума и трябваше да долея около 300 мл. (Карок FL TSI 1.5, разширителният съд е като при @skertin)
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

И при мен на изписването антифризът беше към минимума, след 900км още си е там, разход София в гювеча всеки ден 9 - едната посока е 10, на връщане 7,2 и едно ходене до Копривщица [smilie=pardon.gif] Страхотна машина! [smilie=music.gif] За цапането на синьото цапа се, но и ефектът след измиване е голям, с кеф си я мия [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

VShop написа: 01.02.2024, 22:17:09 Решението от един германски Шкода форум: Отвиваш капачката на разширителния съд и нивото се рязко се вдига.
[smilie=sarcastic.gif] припадам
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Аз за първи път долях на 30000км. Светна лампата. Събра половин шише до ръба.

Докато не светне лампата не му доливам. Нивото си варира според температурата, наклона и т.н. Без вода няма да остане, лампата светва доста по-рано. А ако е някакъв брутален теч... и да доливаш...
Бееееее.....
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Ако развиете на хубаво загрял мотор направо може да си събирате за доливане....че направо не си го иска [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

И аз вчера се смях много за отиването на тази капачка, ама се сдържаш да пиша.
На колегите мога само да пожелая да си карат със здраве колите и да спрат да се ровят да си търсят проблеми.

Гледам и за DSG се оплакват. От скоро имам удоволствието да карам автомат с 2.0TSI 190к.с. и за вече навъртяни 1000км. бих казал, че кутията си работи много адекватно. При мен в града със 60км/ч много рядко се случва да сложи 5 предавка в 90% си е на 4 и си е напълно адекватна това на D.
Не знам как е при дизелите може там да са други настройките.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не и при дизела си е ОК с оборотите. Проблема и е, че много мисли.
Бееееее.....
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Аз не намирам проблем със мисленето. Но и няма голяма база за сравнение. До сега все ръчки съм карал.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

gbuyukliev написа: 02.02.2024, 12:18:00 като усетих как мога да влияя на предавките с педала
Нещо повече би ли споделил? Какъв е номера?
Аватар
VShop

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI

Мнение от VShop »

bega4kata написа: 02.02.2024, 10:06:05
VShop написа: 01.02.2024, 22:17:09 Решението от един германски Шкода форум: Отвиваш капачката на разширителния съд и нивото се рязко се вдига.
[smilie=sarcastic.gif] припадам
Архимандрит Дионисий написа: 02.02.2024, 11:39:27 И аз вчера се смях много за отиването на тази капачка, ама се сдържаш да пиша.
Ама изобщо не се учудвам, че ви избива на смях, и никак не се засягам! Защото също и аз мно-о-о-го се усъмних, когато го прочетох в немския форум - на пръв поглед тъпо и невероятно, но реших да опитам след като бях поогледал за видим теч. (А между другото - всеки знае, че там се пипа само при студен двигател.)
Невероятно, но факт - стана точно така, както са го описали колегите от Германия - отвих капачката на разширителния съд (и пак да кажа - при студен двигател!) и нивото се вдигна и се възстанови. Нямам логично обяснение, но фактът е факт и го потвърждавам!

За инфо - ето и германския източник (оказа се не точно за Шкода, а за VW, но няма значение) :
https://www.motor-talk.de/forum/motorku ... 06394.html
Темата е за ниско ниво на антифриза, при много малък първоначален пробег на нова кола. Ето и в кратък превод какво са постнали германците:

jan3s
Просто отворете разширителния съд. Ще излезе въздух и нивото на течността ще се повиши.
Майсторът на сервиза, на когото имам доверие, ми обясни това, когато имах същия проблем с Голф (беше на мин.): При всяка кола е така, маркучите и връзките се разширяват при първоначална работа. Освен това не може да се изключи, че все още е имало въздух някъде в системата. Така че отворете капачката

fry2k
Когато отворих капака на двигателя, получих лек шок. Не се вижда охлаждаща течност в разширителния съд.
Тогава отворих капачката на съда и веднага чух съскащия шум от силното подналягане. Сега поне вече отново се появи малко охлаждаща течност.

И така: Целта ми е да споделя опит и информация по темата (и само достоверни факти!), а и да не се безпокоят излишно колегите с нови коли за нивото на антифриза. А нека и смях да има [smilie=sarcastic.gif]
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

Това за разширителния съд.... Просто системата си остава под налягане. Държат капачките. А за развитата капачка... Може да е неправилно, но с развита капачка и каране обезвъздушавам дизел. По същия начин и на бензин, но когато спра завивам капачката и тогава гася. Дизелова трудно ще я изкипиш, но бензиновата.....
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

Ето малко данни относно разхода. Това е Белчин-София-Белчин по магистрала Струма с малко градско в СФ. По магистралата съм карал 130-140, а извън нея 100-110. Аз лично съм доволен, особено имайки предвид, че стария Супърб под 10 почти не е слизал със същата скорост. Изображение
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

skertin, като идвам в Белчин, ще се оглеждам за колата - може да ударим по една бира ако се засечем наздраве
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

Ако не всеки уикенд, то през уикенд сме тука, а лятото по 2 месеца :) така че свиркай

П. С. Накрая да не се окаже, че се познаваме бвз да знаем [smilie=sarcastic.gif]
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”