В завой се включва триъгълната секция под основния фар и секцията от фаровете за мъгла. Но при тази скорост не се включва. Попаднал си на "киселяк" дето не различава къси от дълги. Обикновенно концентрацията на такива шофьори се увеличава от петък вечер до неделя вечер, а през седмицата намалява. Ако заслепяваш някой пред теб - ще ти мигне с аварийките. Работата на автоматичните дълги зависи и от това дали са достатъчно силни габаритите на този пред теб. Ако не са - системата не го отчита коректно и може да не изгаси секцията за този автомобил. "Потърпевши" са обикновенно стари автомобили с недобри габаритни светлини.
Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Не си блестял на никой. Единицата за заслепяване е "Един ТИР", ако тираджия ти присветне - тогава със сигурност заслепяваш
.
В завой се включва триъгълната секция под основния фар и секцията от фаровете за мъгла. Но при тази скорост не се включва. Попаднал си на "киселяк" дето не различава къси от дълги. Обикновенно концентрацията на такива шофьори се увеличава от петък вечер до неделя вечер, а през седмицата намалява. Ако заслепяваш някой пред теб - ще ти мигне с аварийките. Работата на автоматичните дълги зависи и от това дали са достатъчно силни габаритите на този пред теб. Ако не са - системата не го отчита коректно и може да не изгаси секцията за този автомобил. "Потърпевши" са обикновенно стари автомобили с недобри габаритни светлини.
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Днес ще карам Разград - София изцяло на нощно. Ще пиша после дали са ми пресветвали.
Ето и от мен малко разход. Това е София - Разград, 160 по магистрала, 120 извън (където позволява, а то не е много). Не съм я жалил много много, на няколко пъти вдигна до 5000 оборота при изпреварване. Доста удобна е за дълъг път и разхода мисля е повече от добре.

Прави го проблема с климатика обаче. При спрян климатик и вентилатор, сякаш помни последната температура. Примерно, ако е било студено и съм сложил на 23.5, спирам всичко, карам с 120 и усещам топъл въздух от клапите.
Друго наблюдение е, че при висока скорост, кофти път и Comfort или Normal е изключително странно усещането, та си държа на Sport често. То от София до Разград 80% от пътя е безумно зле![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ето и от мен малко разход. Това е София - Разград, 160 по магистрала, 120 извън (където позволява, а то не е много). Не съм я жалил много много, на няколко пъти вдигна до 5000 оборота при изпреварване. Доста удобна е за дълъг път и разхода мисля е повече от добре.

Прави го проблема с климатика обаче. При спрян климатик и вентилатор, сякаш помни последната температура. Примерно, ако е било студено и съм сложил на 23.5, спирам всичко, карам с 120 и усещам топъл въздух от клапите.
Друго наблюдение е, че при висока скорост, кофти път и Comfort или Normal е изключително странно усещането, та си държа на Sport често. То от София до Разград 80% от пътя е безумно зле
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Снимай видео на фаровете :Р
А какво значи странно усещането? Много подскача нагоре-надолу ли?
А какво значи странно усещането? Много подскача нагоре-надолу ли?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Да, люлее доста. За градско в София comfort ми е супер, но за Сф - Рз нещо ми се стори, че по-твърдото окачване е доста по-добре. В завоите я усещам по-стабилна така и сякаш и за пътниците е по-добре (като махнем копките по пътя от уравнението).
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
А защо спираш всичко?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
В интерес на истината и аз не съм пробвал да изключа тотално всичко, та да знам дали духа топло. На AUTO и спрян компресор със сигурност НЕ духа топло, да не казвам, че понякога ми духа хладно(при мен зиме, лете седи на 21-22).
Ама съвсем като е спряно - нямам идея, никога не съм пробвал. Може и топло да духа, като се сетя ще проверя. Може пък като го спреш съвсем, клапите да остават в последната зададена позиция, така де, то на съвсем изключено идея си няма какво точно очакваш от него.
Ама съвсем като е спряно - нямам идея, никога не съм пробвал. Може и топло да духа, като се сетя ще проверя. Може пък като го спреш съвсем, клапите да остават в последната зададена позиция, така де, то на съвсем изключено идея си няма какво точно очакваш от него.
Бееееее.....
-
Ради
- Гараж: В очакване
И при висока скорост и при нормална скорост и в градски условия, както на Октавия 4, Октавия 3FL, май и на Октавия 3 /тук не съм сигурен/ съм го забелязвал.Shake написа: 01.02.2024, 14:10:23 - При по-висока скорост и спрян климатик излиза доста топъл въздух от климатика и става топло в купето. Това Форда ми го прави, но винаги съм си мислел, че е понеже е нисък клас кола и не е климатроник. При вас случва ли се?
Винаги всичко е било изключено. Не знам какво го предизвиква. По едно време си мислих, че при хладна външна температура и леко отворен прозорец искаш не искаш почва да те отоплява... или просто колата решава, че и е студено
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Пътувам го често. Родителите ми живеят в Разград и ми се налага. Според мен вече не остана читава отсечка по този път, така 80% е твърде много.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Ако климатика е работил на 23 градуса или повече е нормално да духа топло след като го спреш.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
И според мен също изключването спира вентилатора, а не притока на въздух отвън. За да не духа трябва да се затвори клапата за рециркулацията. Въпреки че като г-н Буюклиев също не пипам често този панел.

- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
И аз през 80% от времето държа климатроника на ауто и не пипам нищо, тук таме го настройвам да духа на предното стъкло, че някой път на ауто започва да се запотява.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- naster
Това го излекувах след като изключих функцията за почистване на въздуха Air Clean, която задейства рециркулацията. Затварям в купето само, ако видя някой да чади сериозно пред мен.

- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
Като конфигурирах моята, дилъра ми каза, че не били двойни. В края на тази седмица ще ходя да си я взимам и ми е интересно дали наистина трябва да гледам за двойни или не.gbuyukliev написа: 29.12.2023, 14:06:28 Всички екстри лесно се виждат. Акустичните стъкла са двойни стъкла просто - най-лесно се вижда от всичко. И да, 3000 км е разработването. Аз лично се разходих до Румъния.
Иначе, Алианц са най-скъпите. Ако искаш по-добра премия, прегледай другите. ДЗИ обикновено са най-добре, Булстрад евентуално могат да са конкурентни.
Това е при старите коли, защото се замърсяваше маслото с всякакви стружки и гадории. При новите изобщо не е така и може човек за всеки случай да си го направи на своя глава, но със сигурност не е "препоръчително".skertin написа: 29.12.2023, 14:03:03 Разработването е толкова да, около 3К КМ, след което е препоръчително да се смени маслото.
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Не разбрах нашите мотори с лагерово турбо ли са. Иначе за старт-стоп от 160 рязко спрях в бензиностанцията и угасна моментално, за това се замислих и я палнах да поработи.
- naster
Ако е “крузвала” с 2500 оборота примерно и турбото е подпирало дълго време с нула цяло нула и няколко бара, а не е ръчкана на ускорение и бууст… аз по магистрала карам до 2000 оборота до ограничението горе долу. В чужденеция и с по-малко.