Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
И аз съм със S23 Ultra, но с донгъла АА Wireless и никога не съм имал проблеми. Единствено му отнема около 30 секунди след запалване на колата, докато се стартира медията и направи връзката с телефона, което понякога ме дразни, ако бързам и искам да си пусна спотифай.
- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
Не е параноя, прочетох за доста опити на дилъри да прикрият липсващи екстри. За това питам.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
A52 5G -няма проблеми.
Проверете си дали не е включен режим за пестене на батерията. При мен след ъпдейта се беше включил (дали от ъпдейта или от мен незнам) Waze "замръзваше"с последната позиция от включването си. Познава се по червената батерия долу вдясно.

Проверете си дали не е включен режим за пестене на батерията. При мен след ъпдейта се беше включил (дали от ъпдейта или от мен незнам) Waze "замръзваше"с последната позиция от включването си. Познава се по червената батерия долу вдясно.

- chill
- Гараж: Дакел 280
Търсиш в google колко трябва да ти е lock-to-lock с прогресивното (2.1 на прима виста). Въртиш и броиш.sh0g0_ написа: 07.02.2024, 09:26:54 Хора, кажете как при вземане на кола мога да проверя "прогресивното управление", което съм си добавил ?
За rest assistant-a предполагам, че ще го има в менюто да се включва и изключва, но прогресивното управление при движение само ли мога да разбера дали го има и как ?
Благодаря предварително
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
При първата маневра с крайно положение на волана се усеща. А най се усеща, като свикнеш и после се качиш на кола с нормална рейка.
Бееееее.....
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@sh0g0_, аз съм изцяло на мнението на @gbuyukliev. Петъка я взех моята. Точно нищо не съм гледал. Въобще не ми е хрумвало, че няма да имам някакви екстри.
Аз също имам прогресивен волан, усеща се дори без да знаеш какво да гледаш. Ако в сегашната кола нямаш такъв дори като усет ще си кажеш "много бързо стигнах до края". А като я караш още по лесно се забелязва как рязко завива на по-големи завои.
Моята съм я карал сравнително малко, или поне малко съм навивал волана до край и не съм гледал съзнателно колко е това. Но бих казал, че въртя волана на 360 градуса от централно до крайно положение. Предполагам, че това не е така, та най вероятно е 360 + 180. Ако е 360+180, то значи нормалната е даже 360 + 360.
Едва ли някой в неговата кола си е броил колко оборота и градуса прави на волана, но ти е някак закодирано в главата като движение и ще го усетиш веднага.
Аз също имам прогресивен волан, усеща се дори без да знаеш какво да гледаш. Ако в сегашната кола нямаш такъв дори като усет ще си кажеш "много бързо стигнах до края". А като я караш още по лесно се забелязва как рязко завива на по-големи завои.
Моята съм я карал сравнително малко, или поне малко съм навивал волана до край и не съм гледал съзнателно колко е това. Но бих казал, че въртя волана на 360 градуса от централно до крайно положение. Предполагам, че това не е така, та най вероятно е 360 + 180. Ако е 360+180, то значи нормалната е даже 360 + 360.
Едва ли някой в неговата кола си е броил колко оборота и градуса прави на волана, но ти е някак закодирано в главата като движение и ще го усетиш веднага.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Ей, масонска работа, всички с хай-енд телефони
И аз не съм имал описаните по-горе проблеми с безжично АА. Няма да казвам модела на телефона, то се подразбира какъв може да е![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И аз не съм имал описаните по-горе проблеми с безжично АА. Няма да казвам модела на телефона, то се подразбира какъв може да е
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Всъщност са доста скръндзи, или както беше точната форумна дума, никой не е с S24 Ultra
Очевидно Skoda Superb задължително върви със Samsung Sxx
По темата, ако има проблеми, различни от загуба на връзка, пробвай да го свържеш с кабела за няколко дни, за да видиш дали ще се повторят. Ако да, тогава проблемът може да е в Андроид-а.
За статистиката, нямам проблеми с дедо Note10+ и AAWireless донгъл на MIB2H.
[Everybody lies]
- mokanina
- Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW
Аз съм с Poco F3.
Това с губенето на връзка ми е правело впечатление че се случва на места без обхват на моя оператор. С кабел също се случва.
Това което ме дразни е че когато се връзвам безжично с АА ми унищожава батерията за около три часа.
Винаги са ми пуснати Waze и YouTube Music.
Това с губенето на връзка ми е правело впечатление че се случва на места без обхват на моя оператор. С кабел също се случва.
Това което ме дразни е че когато се връзвам безжично с АА ми унищожава батерията за около три часа.
Винаги са ми пуснати Waze и YouTube Music.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
. Аз също съм имал Poco F1, F2, F3 : ) Но жена ми ми взе iPhone та сега съм от другата страна. При мен нямаше никакви проблеми нито с настройките, нито с връзка и тн. Сигурно е дискутирано вече де, но учудващо безпроблемно работи всичко до сега относно връзката с телефона. Не ми се е налагало и да го връзвам с кабел въпреки, че се подготвих с един кабел в колата да седи.- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

След около 3 седмици активна експлоатация на колата, така и не разбрах как функционира това копче на волана. Разбирам, че е свързано с travel assist, но не разбирам какво точно прави. От разясненията на колегата @rts, разбрах, че по този начин се разбира дали колата е с капацитивен волан. Е аз го имам въпросното копче, но реално колата не тръгва сама по светофарите след като хвана волана. Споделете вие впечатления дали сте разбрали как функционора този бутон...
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Не съм с този волан. Ползвам примитивната версия на АСС, но съм включил всички опции в подменюто. Все пак да спомена, че не трябва да се ползва спирачка, защото деактивира системата при мен, колкото и очевадно да е.

-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Първо за да се убедиш, че бутона работи натисни го и виж дали на дисплея ти превключва между "ACC избран" и "Travel assist избран". Има случаи в които просто и на кола на която воланът е фабрично такъв, бутонът не функционира (трябва евентуално да се активира допълнително). За да работи тръгването автоматично след кола на светофар примерно задължително трябва да си включил acc (лостчето на темпомата да е дръпнато в пружииниращото положение към теб.) Ако си ударил спирачка или леко си я натиснал след включването на лостчето, то acc се изключва и трябва отново лоста да се дръпне към теб.
За тръгването по светофарите след няколко седмична експлоатация и разговори със @storm1st, се оказа че има една малко "неприятна" особеност. При първото и второто включване на acc (задействането му по светофари в едно пътуване имам предвид - ако загасиш колата, пак трябва да минат 1-2 тръгвания) действа по 3 сек и чак след това започва да си работи както трябва - не знам бъг ли е това или такава му е софтуерната логика, но е факт че работи по този начин.
За тръгването по светофарите след няколко седмична експлоатация и разговори със @storm1st, се оказа че има една малко "неприятна" особеност. При първото и второто включване на acc (задействането му по светофари в едно пътуване имам предвид - ако загасиш колата, пак трябва да минат 1-2 тръгвания) действа по 3 сек и чак след това започва да си работи както трябва - не знам бъг ли е това или такава му е софтуерната логика, но е факт че работи по този начин.
Последно промяна от rts на 09.02.2024, 09:08:54, променено общо 3 пъти.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Цъкаш лоста за асс , след това натискаш копчето . Появява се надпис травел асист активиран . Колата следи ленти и то те държи в средата / адаптивен Лейн асист / без да те лашка от край в край , държи дистанция от предния като АЦЦ . Ако искаш и с мигач почва да се престроява сама ако няма никой отстрани зад теб / сайд авист по описание проверява преди маневрата / . На хартия е супер но е бавноо и не много практично , неприложимо според мен но го прави. На магистрала без трафик да кажем става з а експеримента .С ТА си спира до нула и си тръгва , включително и гаси ,пуска двигател да кажем в трафик./ то и АЦЦ го прави / . Тук rts много добре описва за времената .
Ако е зададено, съобразява скорост със знаци / не е ок , писано е доста / . Следи и за пътя явно по картата на навигацията и намалява и предупреждава за завои и др. по опасни според колата / също не е ОК /
Важно : Аз описвам за Кодияк, предполагам е подобно и за другите . Даже ще е интересно някой да сподели ако има разлики .
Общо всето Травел Асиста надгражда АЦЦ и Лейн асист .Ааа и другото важно : само Лейн асиста почва да следи ленти от 60 км / ч . Тук от когато го включиш .
Имаше някаква разлика в самия ТА , имаше и High и Low и някакви вариации. Аз съм с HIGH , не знам LOW какво включва .
ЕДИТ : колегата ме е изпреварил
Ако е зададено, съобразява скорост със знаци / не е ок , писано е доста / . Следи и за пътя явно по картата на навигацията и намалява и предупреждава за завои и др. по опасни според колата / също не е ОК /
Важно : Аз описвам за Кодияк, предполагам е подобно и за другите . Даже ще е интересно някой да сподели ако има разлики .
Общо всето Травел Асиста надгражда АЦЦ и Лейн асист .Ааа и другото важно : само Лейн асиста почва да следи ленти от 60 км / ч . Тук от когато го включиш .
Имаше някаква разлика в самия ТА , имаше и High и Low и някакви вариации. Аз съм с HIGH , не знам LOW какво включва .
ЕДИТ : колегата ме е изпреварил
Последно промяна от storm1st на 09.02.2024, 10:44:54, променено общо 1 път.