Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

Хмммм, имам чувството, че имам само копчето, но реално нямам travel assist. Ще пробвам после да видя дали при включен ACC от лоста при натискане на копчето нещо се случва. Иначе съм наясно, че като искам да тръгне след друга кола на светофара, трябва да дръпна лостчето към мен. Очаквах обаче, че ако поставя ръцете си на волана пак ще тръгва, но това не се случва. Имам спомен, че съм ТА бутона и нищо не се случва, но не помня дали в същото време ACC е бил активиран от лоста, ще пробвам по-късно и ще видя какво/дали ще се случи нещо.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Имай предвид, че ACC не е необходим да е включен за да тестваш бутона. Това може да се направи даже и при контакт или на място запалена колата, или като си караш. Просто задължително трябва да превключва между TA и ACC и да ти излиза надпис на таблото. Ето един пример от темата, която аз ползвах основно за активиране на ретрофитнатия капацитивен при мен. Тук човекът е имал волана на нов кодиак, с бутон ТА, който не е работил докато не е активиран:
https://www.briskoda.net/forums/topic/5 ... nt=5788156
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

При мен определено не излиза. Ще пробвам по-късно с ACC включено, но според мен екстра я няма при всички. Виждам от pdf-a с цените и екстрите, има 3 опции за Travel Assist и за L&K са:
- Travel Assist Low (ACC + trafic sign recogn., Lane Assist w. adapt. Lane guidance, DQ incl. Emergancy Assist) +
дигатално табло - 473 лв
- Travel Assist High (Side Assist, ACC, traffiс sign recogn., Park&LaneAssist + adapt guidance, DQ + Emergancy
Assist) + дигитално табло - 886 лв
- Travel Assist High ( ACC, traffiс sign recogn., Park&LaneAssist + adapt guidance, DQ + Emergancy Assist) +
дигитално табло - "-"

Аз допълнително не съм си вземал тази екстра, та може би за това не работи бутона. Малко дразнещо, че въобще го има, щом я няма екстрата, но ще пробвам и аз по-късно.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Моите шофирания на Супърба ми се броят още на пръсти. Вчера обаче реших да видя какво прави това копче. При мен като го натиснах на дисплея ми се показа нещо като шорткът към асистентите. На дигиталното табло в малко подпрозорче се показа лист с всички асистенти и съответно можех да си скролвам с този въртящия се бутон, както да активирам и деактивирам даден. Колегите тука са обяснили в повече тънкости, аз още не съм пробвал дори АСС.
Между другото @storm1st, моят lane assist работи при всякакви скорости. Не мога да потвърдя дали над 10 / 20 км/ч и тн, но със сигурност и при много бавно каране също е включен.
А друго, което сега виждам при коментар от @Shake ме кара да се замисля. Аз също не съм доплащал за никакви асистенти. Пробвайте да пуснете различна тема на дигиталното табло, може да не излиза това меню на всичките. Аз последно сега бях на тази с оборотомера в средата. Да не би просто да не се показва на всичките [smilie=search.gif]
Изображение
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

gbuyukliev, Ясно, ами най-вероятно просто го нямаме. По мой спомен, за да се добави Travel Assist Low конфигураторът искаше и Amundsen, а аз се отказах и от двете, та да кажем нямам Travel Assist. Но тоя нефункциониращ бутон леко ме напряга. :D
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Stoyanov, интервсно , явно има разлики между моделите коли както и се очакваше .

Между другото в ръководството са си описали всичко .
Ето за мечока :

Изображение

В описанието на Травел Асист нямам това ограничение .
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Изображение
Stoyanov написа: 09.02.2024, 10:00:19 При мен като го натиснах на дисплея ми се показа нещо като шорткът към асистентите.
Мисля, че се бъркаш, шорткъта за асистентите се извежда с лявото копче (ограденото в синьо).
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Хубаво, че ме поправи @skertin, май веднага си пролича, че нямам особено много досег с колата ;) Наистина изглежда да са различни неща, а въобще не съм се замислял. Даже най-вероятно този бутон не съм го и отразил ; )
Изображение
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Внимавайте с травел асиста че онзи ден го бях пуснал и се включвах на околомръсното, дали не наби от 80 на 40 сама, а буса зад мен не знам как успя да намали както ме беше олепил. Вътре атмосферата за пътешествия се попромени за 15-на минути. Сега някак си го настроих да работи но да не регулира скоростта спрямо знаци, само да ги показва.
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

toraborat написа: 09.02.2024, 10:38:42 Внимавайте с травел асиста че онзи ден го бях пуснал и се включвах на околомръсното, дали не наби от 80 на 40 сама, а буса зад мен не знам как успя да намали както ме беше олепил. Вътре атмосферата за пътешествия се попромени за 15-на минути. Сега някак си го настроих да работи но да не регулира скоростта спрямо знаци, само да ги показва.
Поръчвал ли си travel assist high/low допълнително? @JORDITO, ти туй нещо можеш ли да го активираш?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Бе я дайте на жените да ви возят. Асистент да ти натиска педалите, асистент да ти върти геврека... Очевидно нямате желание да карате кола. [smilie=sarcastic.gif]

Накрая да не намерите някой асистент в леглото? Такъв с копче имам предвид де. [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Ахахаххахахаах, Цецо, много се забави с тоя коментар, откога го чакам [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] Разбира се имаш право, ама това е малко като краста, може никога да не го ползваш, ама ей там да го имаш [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ми напоследък хората са докачливи и да не се засегне някой... ама не се сдържах [smilie=pardon.gif]

Иначе сериозно, хората по чуждите форуми псуват ТА и капацитивният волан, купуват цели модули от Алито да ги изолират... вие зорлем ще си го причинявате.
Бееееее.....
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Имах някакви мераци, да си активирам чрез VCDS асистента, който да намаля автоматично според пътните знаци, но след прочетеното ще си остана само с ACC-то. Няма да мога да го изтрая да ми намаля на места където не трябва и да се моля, този който кара зад мен, да не ме отнесе. :D
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

n_ivanov написа: 09.02.2024, 11:29:34 асистента, който да намаля автоматично според пътните знаци
Оооо това според мен за България е безумна "екстра"... По-скоро може да се пребиеш с него, отколкото да помага [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”